https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GLOBALNO

Danes možni močnejši nalivi in toča

01.05.2021 ob 8:45  

Danes bo spremenljivo oblačno vreme, popoldne lahko pričakujemo lokalne, manjše plohe in nevihte. Na Štajerskem in v Prekmurju bodo lokalno možni močnejši nalivi, sunki nevihtnega piša in toča, napovedujejo vremenoslovci Neurje.si.

Danes dopoldan in čez dan bo spremenljivo oblačno, občasno ponekod delno jasno. Ponekod bo pihal šibak veter južnih smeri. Najvišje dnevne temperature bodo od 20 do 23 °C, v vzhodni Sloveniji do 25 °C.

Popoldan bo na Štajerskem in v Prekmurju nastalo nekaj lokalnih, manjših ploh in neviht. Predvsem v Pomurju in Podravju ni izključena kakšna močnejša nevihta z močnim nalivom, silovitejšimi sunki vetra in manjšo točo.

Zvečer se bo oblačnost od juga zgostila. Iz smeri Hrvaške in Jadrana se bodo začele pojavljati pogoste padavine, ki se bodo hitro okrepile in razširile nad vso državo. Vmes bodo sprva tudi nevihte, ki bodo najbolj verjetne v vzhodni in jugozahodni Sloveniji, vendar lahko zagrmi tudi drugod po državi. Ob nevihtah bodo zvečer in ponoči možni močnejši nalivi.

Do nedelje zjutraj bodo padavine oslabele in v večjem delu Slovenije že prehodno ponehale.

Možnost nastanka superceličnih neviht na severovzhodu Slovenije

V vzhodni Sloveniji se bo danes čez dan nabralo dovolj razpoložljive potencialne konvektivne energije (CAPE) za razvoj neviht, ki bo v kombinaciji z ugodnimi vetrovnimi pogoji in nestabilnim ozračjem, na severovzhodu države, omogočila nastanek krajevnih, “predfrontalnih” neviht. Možen je tudi nastanek kakšne supercelične nevihte. Ob nevihtah bodo na Štajerskem in v Prekmurju lokalno možni močnejši nalivi, sunki nevihtnega piša in toča.

Vir: neurje.si

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      01.05.2021 ob 8:56 kilonja gost

      Danes možni močnejši nalivi in toča...kako da ne, če pa je danes praznik levih lenih psihopatov. Toča in nevihta je to kar si zaslužijo, glede na to da so to sami lenuhi, kriminalci in socialci.

      7 9 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      01.05.2021 ob 10:46 Vrejme gost

      Ka vas ne odnese slučajno.

      1 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      01.02.2022 ob 15:54 Sexy gost

      Zmenki zaradi seksa v vašem mestu - 𝐖𝐖𝐖.𝐌𝐘𝟐𝟏.𝐅𝐔𝐍

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.