https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GLOBALNO

Poslanica Janše ob prazniku dela: Ohranili smo preko 200.000 delovnih mest

01.05.2021 ob 11:00  

Poslanica predsednika vlade Janeza Janše ob 1. maju, mednarodnem prazniku dela in prazniku sv. Jožefa delavca.


»Naj v delu odkrijemo še toliko vrednot, nikdar ne smemo izpred oči izgubiti resnice: Ni človek zaradi dela, ampak delo zaradi človeka. Te besede papeža Pavla VI. nas še posebej nagovarjajo ob letošnjem prazniku dela, ko so razmere tako na svetovnem kot domačem trgu dela, izzivi gospodarstva in težave, s katerimi se sooča zaradi epidemije, še vedno primerljive le z najtežjimi preizkušnjami v zgodovini človeštva.

V preteklem letu sem obiskal številna podjetja, se srečal z vodstvi in zaposlenimi. Čeprav smo v boju z virusom vedno na prvo mesto postavljali zaščito zdravja in življenj, lahko zagotovim, da je vlada v tem letu naredila vse, da bi bili negativni učinki epidemije na gospodarstvo in delovna mesta čim manjši. Zavedamo se odgovornosti vlade v težkih situacijah, kot je ta. Tudi v prihodnje bomo storili vse, kar bo v naših močeh, da pomagamo podjetjem in zaposlenim tudi v času, ko bo najhujša zdravstvena kriza mimo.

Kljub izjemno težkim razmeram smo uspeli ohraniti visoko stopnjo zaposlenosti, saj se je ta zaradi epidemije znižala za manj kot 1,5 %. Samo za ukrepe, namenjene neposredno ohranitvi delovnih mest, je bilo iz državnega proračuna do danes izplačanih več kot 560 milijonov EUR za več kot 300.000 delojemalcev. Za plačilo prispevkov delavcev pa več kot  558 milijonov EUR za več kot 500.000 delojemalcev. Za pomoč v obliki temeljnega dohodka smo namenili več kot 300 milijonov EUR. S temi ukrepi smo ohranili preko 200.000 delovnih mest. Po metodologiji Eurostat se je stopnja brezposelnosti v EU v povprečju povečala za 2 odstotni točki, v Sloveniji pa za 0,5 odstotne točke, kar nas uvršča v sam evropski vrh pri ohranjanju delovnih mest med epidemijo. To je in bo vedno najboljši ukrep socialne politike vsake države.

V osmih protikoronskih paketih in preko ukrepov, sprejetih v drugih zakonih, smo naredili veliko, da bi bile posledice epidemije za državljanke in državljane, gospodarstvo in druga področja družbenega življenja čim manjše. Več kot 2,9 milijarde EUR sredstev smo namenili zagotavljanju nemotenega poslovanja in okrevanja podjetij v vseh panogah, izboljšanju položaja socialno najšibkejših, starejših in družin z več otroci. Razumemo stiske tistih, ki so zaradi epidemije izgubili delo. Aprila letos je bil zato izplačan solidarnostni dodatek za brezposelne, ki bo, upamo, vsaj nekoliko ublažil njihov položaj do časa, ko bodo spet dobili delo.

Svet po pandemiji je drugačen. Stvari, ki smo jih še včeraj imeli za samoumevne, to niso več. Izzivi, pred katerimi stojimo kot narod in človeštvo, so večji kot kdajkoli prej. Spremenjeno okolje od nas zahteva najprej in predvsem spremembe v razmišljanju ter posledično spremenjeno delovanje na vseh področjih.

Najuspešnejše bodo države, ki bodo krizo zaradi pandemije razumele kot priložnost. Slovenija se na izzive časa pripravlja z vso resnostjo. Korak za korakom se lotevamo vsega, kar predstavlja največje ovire za uspešen razvoj. Odpravili bomo nelogične administrativne postopke in birokratske ovire, ki dušijo dobre ideje, ter nagradili delo. Le tako bomo ustavili odhajanje, predvsem mladih ljudi, v tujino in njihovo znanje koristno uporabili doma. Že lani smo zato imenovali Strateški svet za debirokratizacijo, ki je svoje prve konkretne predloge za odpravo birokratskih ovir že predlagal, vlada pa nato sprejela in poslala v državni zbor predlog zakona o debirokratizaciji. In to je šele začetek.

Ne delamo si iluzij, da bomo čez noč in hitro rešili vse težave, ki so se v desetletjih nakopičile. Poleg zakona o debirokratizaciji je vlada sprejela tudi paket sprememb petih davčnih zakonov. Paket davčnih razbremenitev zagotavlja stabilno in predvidljivo davčno okolje, ki je pomembno za investicije kot tudi sicer za gospodarski napredek. To je tudi naš konkreten odgovor na opozorila številnih podjetij, da vrhunskih kadrov enostavno ne morejo ustrezno nagraditi zaradi nestimulativne davčne zakonodaje.

Z delom sta začela tudi Strateški svet za digitalizacijo in Strateški svet za socialno politiko. Vprašanja socialne varnosti so postala za vse države sveta, tudi za Slovenijo, še zahtevnejša: pokojninski sistemi in njihova vzdržnost, zdravstveni sistemi in njihova dostopnost, nove oblike zaposlovanja.

Res je, da so države zakonodajo, vezano na socialni sistem, sprejemale v 20. stoletju, zdaj pa se srečujemo z izzivi 21. stoletja, torej z globalizacijo, digitalizacijo, staranjem prebivalstva. Od tega, kako bomo naslovili ta vprašanja, je odvisna naša prihodnost. Od tega je odvisna uspešnost in konkurenčnost slovenskega gospodarstva, vrednost dela in delovnih mest ter posledično blaginja življenja državljank in državljanov.

Cilj vlade, ki jo vodim, je, da ustvarjamo pogoje, ki bodo zagotavljali vsem za delo sposobnim dostojno delo za dostojno plačilo. Vsakdo, ki dela, mora zaslužiti dovolj za dostojno življenje, svoje in tistih, ki jih preživlja. Vsako delo, tako v delovnem razmerju kot prekarno, mora imeti pravno zaščito. Dostop do trga dela, izobraževanja in vseživljenjskega učenja, enake socialne zaščite in socialnih storitev za vse zaposlene ne glede na njihovo pogodbo o delu, pravični delovni pogoji, ustrezno izobraževanje, ki mora biti odziv na razmere na trgu dela – vse to so pravice, ki jih je treba zagotoviti zaposlenim tudi v novih pogojih dela.

Zavedamo se, da brez uspešnega gospodarstva, vsa naša prizadevanja ostajajo le dobri nameni. Zato je naš največji izziv ta trenutek uspešno gospodarsko, socialno in splošno okrevanje Slovenije.

Epidemija je bila in je še vedno preizkušnja, v kateri smo kot družba solidarnostno odgovorni za zaščito zdravja svojih najbližjih, sodelavcev in prijateljev, kot država pa za ohranitev konkurenčnosti naših podjetjih in delovnih mest, ki so temelj za nadaljnji razvoj in jamstvo za socialno blagostanje vseh državljank in državljanov. Tega se vlada, ki jo vodim, zaveda. Za nas so besede, ki smo jih izrekli ob prisegi v državnem zboru, zaveza, ki jo uresničujemo vsak dan s svojim odgovornim delom za skupno dobro in za blaginjo Slovenije. Ne bežimo pred odgovornostjo. Naše odločitve in vsi ukrepi, ki smo jih doslej sprejeli, govorijo namesto nas.

Vsem, posebej tistim, ki živite od lastnega tekočega ali minulega dela in gospodarjenja, iskrene čestitke ob 1. maju, mednarodnem prazniku dela in prazniku sv. Jožefa delavca. Ostanite zdravi in pogumni. Ohranite upanje.

Janez Janša

Predsednik Vlade Republike Slovenije«

*Foto: arhiv Pomurec.com

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      01.05.2021 ob 11:09 AJAJAJAJAJ gost

      Nič novega od IVANA JANUZAJA JANSHE - ORBAN; LAŽ NA LAŽ. Povej koliko ste jih uničili z svojimi nenormalnimi ukrepi. TIK TAK, TIK TAK, TIK TAK......

      24 11 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        01.05.2021 ob 12:57 Zlatko Pajapatko gost

        DEBELI ĐUBRE JEDNO JANSHEVO . Kjes biu ? Točn smo vedl das ti janševa ovca. SMo te čakal na balkonu in tebe od nikoder, ubog Jasha, oba z Markom Trčem sva ga dvakrat nategnla ker tebe ni blo,as vido učeri da je komaj sedo na kolo, zarad tebe. Preklet Fašist janšev, kaj smo rekel, koga ni v park učeri blo na gay animal party, ta je janšev fašist in ti to si !

        5 11 Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      01.05.2021 ob 11:15 Karel K. gost

      Ti ukrepi niso pogruntavščina Janše ampak nuja katero je narekovala svetovna pandemija in Evropska ter svetovna človeška skupnost kateri je mar za človeška življenja. Le titoistični perverzežni nasprotujejo ukrepom, cepljenju in pomoči zaposlenim. Če nebi mednarodna skupnost zahtevala ukrepov, bi danes bilo na desetmilijonov mrtvih in bi gospodarstvo popolnoma usahnilo, saj nebi bilo delovne sile, ker bi ljudje bili bolni, zdravstveni sistemi na svetovnem nivoju bi se sesuli. Zato so takšni razpečevalci teorije zarote o ukrepih vulgarni lažnivci še bolj pa manipulatorji in zaničevalci človeškega življenja in pravice do njega.

      13 23 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        01.05.2021 ob 11:39 gost

        Če bi ti bil pameten ......................... ( pa nisi!!!! ).............. ne bi pisal takih neumnih komentarjev.

        20 12 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        01.05.2021 ob 11:43 gost

        Ti Janšev cucek - vsako leto zaradi lakote umre več kot deset milijonov ljudi, od tega trije milijoni otrok, pa to najbogatejšim ljudem, ki vodijo to " korono " ni mar, ker tam ni zaslužka kot pri tem virusu. A to je preveč za tvoj IQ v višini mrzle vode.

        23 11 Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      01.05.2021 ob 11:25 963 gost

      Kaj se pa ta oglaša in nam naš delavski praznik kvari. Spoka naj.

      22 13 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        02.05.2021 ob 8:41 gost

        On je naš predsednik, ti pa pod kamen, če ti kaj ne paše, pa čakaj na Šarca ale fajoniko

        6 5 Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      01.05.2021 ob 11:27 gost

      Edino kar zna je nakladati, lagati, spreminjati zgodovino, se klanjati močnejšim, sovražiti, spreti ljudi med sano. Je povedal, da je državo v enem letu zadolžil za 6 milijard evrov? Da je uničil ljudem ( razen svojim novim milijonarjev ) sedanjost in prihodnost? Ko ti za praznik dela in delavskih pravic pride na dan z nekimi cerkvenimi forami, veš, da v njegovi plešasti lubenici nekaj ne štima. Dobro poglejte to ogabno faco na prvi sliki. Oči, obraz, usta, ............ Če vam potem n jasno, vam nikoli ne bo. Avstrijci že vedo zakaj mu pravijo slovenski pacient št. 1. Živel prvi maj.

      29 10 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        01.05.2021 ob 11:52 gost

        NJEGA V SVETU POZNAJO , kaj pa katerega LEVOJAJCA????? povek katerega kretena poznajo po svetu!!!!!!

        16 23 Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      01.05.2021 ob 11:50 gost

      Vsi ki smo se z poštenim delom zaslužili kar imamo ,smo ponosni na doseženo in zaupanjem zremo v prihodnost! Tudi vlada ki nas vodi v teh težkih časih je vlada kateri zaupam bolj kot tisti prejšnji ki je samo gobezdarila in dala rep med noge ter odstopila ,sedaj pa gobezduje in pametuje kot pač nadrdrani posrani šolarček ki teorijo zna , prakse pa še v življenju ni videl ,kaj šele okusil!!!!!!!! Zato sem ponosen na praznik dela ,ki ga danes praznujemo! Živel prvi maj--živel praznik dela , praznik delovnih ljudi!!!!!

      11 29 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      01.05.2021 ob 11:54 gost

      TUKAJ SE OGLAŠATE IN SE ŠOPIRITE PREDVSEM SAMO LEVOJAJI kreteni ki pojma nimate očem govorite---golazen!!!!!!!!!!!

      15 24 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        01.05.2021 ob 12:00 gost

        Mi smo zgradili in ustvarili vse, kar smo imeli leta 1991. Takrat je Slovenija imela manj kot eno milijardo evrov dolga, danes ima 38 milijard evrov dolga ( samo v zadnjem letu je Janša zadolžil Slovenijo za 6 milijard evrov!!!!!!! ) s tem, da ste večino vsega, kar smo napravili v Jugoslaviji prodali ali uničili. Živel 1. maj.

        21 12 Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      01.05.2021 ob 12:06 Karel K. gost

      Seveda je danes praznik dela vendar delavni ljudje tudi danes delajo, najbolj pa se šopirijo, da je delavski praznik pomemben lenuhi, titoistični lenuhi v Sloveniji. Drugače je to v zahodnih demokratičnih državah. Tam se tudi politiki borijo za bolj,ši zaslužek in za boljše pogoje dela delavcev, slovenski titoisti pa delovski razred, kot ga še vedno imenujejo samo nategujejo z lažmi in manipulacijami, dejansko pa se borijo le za svoje privilegirane ta zadnje, neproduktivne in nesposobne uradnike in funkcionarje institucij države. Delavce imenujejo delavski razred kar pomeni, da državljane delijo na privilegirane, torej politično elito, državne funkcionarje in uradnike ter na sloj državljanov kateri jim ustvarja v nemogočih suženjskih pogojih. Pred letom 1990 so zaposlili vse, samo, da so ljudi imeli pod kontrolo s pomočjo ovaduhov katere so vrinili mednje. Zato ni bilo nezaposlenih, ker je to bilA PREZAPOSLENOST IN SO PONEKOD TRIJE zaposleni delali kar bi lahko storil eden. Zato lažnivci ne nakladajte neumnosti in hvalospevov prazniku dela, saj ste največji sovražniki delovnih ljudi vseh kategorij od delavcev za stroji, državnih uradnikov in funkcionarjev.

      9 25 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        01.05.2021 ob 12:47 gost

        Že stokrat si napisal te nesmisle in laži. Brez vsakih številk, dokazov, vse pišeš v tri dni. Že sem ti večkrat naštel kakšne dobra tovarne smo imeli v Jugoslaviji - med štirimi najboljšimi na svetu, po čem smo bili najboljši na svetu, a tebi to nič ne pomaga. LEPIL BOŠ EDEN IN ISTI NESMISEL STOKRAT, NE, DA BI GA SPLOH RAZUMEL. Pač umsko zelo omejen človek, a za Janševega cucka zelo primeren. Bi rad imel to, kar imajo v tvojih tako hvaljeni ZDA? Opravljajo delo po 16 ur, da lahko preživijo, nimajo več kot 10 dni letnega dopusta ( ali paše to ne ), na delovnem mestu lulajo v steklenice, ker ga ne smejo zapustiti, veliko njih nima osnovnega zdravstvenega zavarovanja, vsako šolanje in zdravstveno oskrbo morajo plačati, za večjo operacijo prodati celo svojo hišo, ........................ To hočeš v Sloveniji cucek desni nespameten? In vedno si poln hvale na te " zahodne demokraične države ", nimaš pa nit9i najmanjšega pojma kako ljudje tam živjo. V JUGOSLVIJI JE BIL DELAVEC CENJEN, SPOŠTOVAN IN DOBRO PLAČAN. KOT DELAVEC JE IMEL VELIKO UGODNOSTI IN PRAVIC. Danes v tvojem gnilem kapitalizmu je delavec na pol suženj, o svoji hiši pa lahko samo sanja. Tvoj Ivan Janez Janša pa to državo in prebivalce vodi v prepad, iz katerega še desetletja ne bomo prišli. ŽIVEL PRVI MAJ. Še to kozliček: v tvoji idealni demokraciji ZDA tega praznika sploh ne praznujejo, čeprav se je boj za delavske pravice začel ravno tam, v Chicagu.

        20 8 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        01.05.2021 ob 21:41 Cestno podjetje gost

        Si pozabo Karci kak si ga zingo na vagi? Cele dneve pijan... Cccc.... Ti bos o cem razpravljal?

        5 5 Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      01.05.2021 ob 12:11 gost

      Premier Janez Janša v poslanici ob prazniku dela poudarja, da je cilj vlade ustvariti pogoje, ki bodo zagotavljali vsem za delo sposobnim dostojno delo za dostojno plačilo. "Vsakdo, ki dela, mora zaslužiti dovolj za dostojno življenje, svoje in tistih, ki jih preživlja. Vsako delo, tako v delovnem razmerju kot prekarno, mora imeti pravno zaščito."

      12 12 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        01.05.2021 ob 12:29 gost

        Vsak, ki verjame Janševim lažem je ali njegov vernik ali pa umsko manj razvit. Kjerkoli se ta bivši zapornik pojavi povsod napravi sovraštvo med ljudmi. Laže pa tako na debelo, da verjeno svoje laži tudi tiplje z rokami. Avstrijci že vedo zakaj mu pravijo SLOVENSKI PACIENT ŠT.1.

        21 13 Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      01.05.2021 ob 12:25 gost

      Fašizem je enako Janšizem !

      23 15 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        01.05.2021 ob 13:01 kilonja gost

        Edini fašisti ste levičarji, vsak petek sejete BOLESTNO sovraštvo, se greste pregon čarovnic, javni linč, nihče vam ni nič naredil, le igračko ste izgubili ( vlado ), pa tega ne prenesete, ker niste dobro kalkulirali s predčasnimi volitvami, luzerji . derete se kot opice na protestih, vsi umazani, zadrogirani, zapiti, imeli ste možnost biti vi pravi FAŠISTI pa zapirati in pobijati ljudi kot pravite psihopati, pa zakaj niste ostali na oblasti ? Zato ker se še med seboj sovražite, populisti pokvarjeni. v tej državi se samo vi levičarji obnašate fašistično, nihče drugi.

        12 20 Prijavi neprimerno vsebino
    10. gost
      01.05.2021 ob 12:50 Karel K. gost

      Kdo so največji lažnivci, titoisti, kdo so sodelovali nekaj časa z hitlerjanci, titoisti, kje se je Janša kalil v mladosti, pri titoistih v Kumrovcu in Jajcu. Torej drugačen Janša ne more biti kot ste si ga vzgojili. Če vam je bil dober, da ste ga vrinili med nas dejanske pomladnike, da ste ohranili titoisitčni sistem in ga prenesli v samostojno državo, da ste sprožili prevaro imenovano JBTZ ko ste ga brez vzroka zaprli, da bi ga potem reševali iz zapora in se ljudem prikazali kot humanisti in ste ustvarili v ta namen Bavčarjev odbor za človekove pravice, potem ga morate tudi sedaj prenašati in spoštovati, ko je pobral vaše puškokoruznike in brodolomce ter sestavil vlado, da nebi prišlo do volitev pred časom, ko bi mnogi ostali pred vrati parlamenta.

      9 19 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        01.05.2021 ob 14:56 gost

        Marsikateri je bil takrat na Roški. Takrat še niso poznali pravi obraz Janeza Janše ! Danes pa bi marsikdo raši ostal doma in pil pivo ! Že takrat je kradel !

        14 10 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        01.05.2021 ob 15:24 gost

        14:56....... tistim, ki so takrat bili tam in danes priznajo, da jim je žal, da so bili tam, ker sta jih Janša in Bavčar prevarala, se na pol oprosti. Tistim, ki so bili tam kot Karel Kozic iz Ivanjševcev in danes ne upajo priznati, da so bili, se jim nikoli ne oprosti.

        10 6 Prijavi neprimerno vsebino
    11. gost
      01.05.2021 ob 13:13 Jasha JEGULJ gost

      TA DEBEU, PRASEC, DANS PONOČ SEM MOGU ZARAD TEBE NA ŠIVANJE ANUSA.

      3 10 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        01.05.2021 ob 13:21 Zlatko Pajapatko gost

        Ja, tis vedel da če ta DEBEUGA ne bo, ga boš po dvakrat fasu u rt, od mene in od Marka Pokrča, ampak nis kalkuliral, si pršou in se žrtvoval, ta prau kominist in potmc partizanov . TADEBEU prekmurc pa navadn kvizling, nas je izdau, jansheva ovca.

        3 7 Prijavi neprimerno vsebino
    12. gost
      01.05.2021 ob 13:22 gost gost

      TELETA LEJVA NEGA VAM POMOČI ŠTO NAS ZADOLŽIL BRATUŠEK BABA POGLEJ DDV ONA JE TO ZRIHTALA TO SO NEJ MILIJARDE KELKO LET ŽE

      12 18 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        01.05.2021 ob 14:20 gost

        Če ti ne bi bil pujcek zabiti, bi vedel, da je Janševa vlada 2004 - 2008 zadolžila Slovenijo za več kot 20 milijad evrov, ustvarila bančno luknjo in napravila tajkune. Pa leta 2012 ZUJF in ZPIZ - 2 ( novim upokojencem od 1.1,2013 za 40 let dela sramotno nizko pokojnino v višini 57 % plače ). Ker si pujcek tega pač ne veš.

        16 8 Prijavi neprimerno vsebino
    13. gost
      01.05.2021 ob 13:40 Zlatko Pajapatko gost

      Zdj smo izvedel da je ta DEBEU kofetka učeri z nekim Jožekom Horvathom, med tem ko je JASHA trpel neizmerne muke na balkonu soboškega gradu . Hinavc ta DEBEU. Prišl bomo pote, svinja fašistična, JST, ZLATKO PAJAPATKO bom rime spesnu zate .

      2 11 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    14. gost
      01.05.2021 ob 14:03 gost

      NAJVEČJI POGLAVAR JJ ZADOLŽUJE DRŽAVO ZA NEKAJ MILIJARD IN KDO BO TO VRAČAL?---------------------------PRAPRAPRA VNUKI.GREMO NA ULICE IN UNIČIMO TA SDS IN NJEGOVE PODPORNIKE--------------SRAMOTA, SRAMOTA.

      15 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        01.05.2021 ob 14:05 kilonja gost

        Od ponedeljka, 3. maja 2021, dalje bodo imeli vsi, ki so bili v zadnjih 14 dneh v Indiji, prepovedan vstop v Avstralijo. Kdor ne bo spoštoval nove, sicer začasne uredbe, mu bo grozila globa v višini 66.000 avstralskih dolarjev ali 41.500 evrov ali petletna zaporna kazen, lahko pa tudi oboje.

        9 7 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        01.05.2021 ob 14:34 gost

        Če maš čas mi ga lejko tak faj pomali , pa naraji , samo brez kariesa pa z čistimi rokami , ti pa tak ne izpolnjuješ oba pogoja , levojajčnik.

        4 9 Prijavi neprimerno vsebino
    15. gost
      01.05.2021 ob 14:08 kilonja gost

      Ja kakšna škoda da nimamo na oblasti levih smradov, ki imajo v davčnih oazah nekaj sto milijard denarja, našega denarja in bi nam brez težav pokrili primanjkljaj . Aja saj res, debilni levuhi ne bi zapirali, kjub svetovni reseciji bi mi propdajali, sami sebi verjetno vse kar bi šlo za izvoz :) . Še vsa sreča da je na Švedskem brezposelnost zrasla iz 8 na 13 odstotkov v prvem valu lani, če ne bi še morali hvalospeve o Šveđistanu poslušati :) .

      9 15 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        01.05.2021 ob 14:19 gost gost

        brez skrbi ka majo eni in drugi v davčnih oazah kar nekaj denarja, so poskrbeli za svoje riti. Znamo kak je z orožjem, se je dalo kar fajn zaslužiti, si pač malo odsedel , telko ka se malo oči farbalo narodi, zdaj pa državo vodi, toga nega niti v banana republiki.

        14 7 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        01.05.2021 ob 14:32 Karel K. gost

        To so tiste milijarde katere so levouharski titoisti ukradli svojemu delavskemu razredu kateri zaradi tega ker so dobivali mizerne plače danes imajo penzijo 300 ali 400 EUR. S tem ukradenim denarjem so po letu 1990 pokupili podjetja, vendar so potem vsa propadla, saj kot rdeči direktorji so nesposovni in so spet podjetja zadolžili in s tem tudi državo. Ta svoj delavski razred pa so doma zaprli v betonske silose v delovne organizacije in je morel delati za samoprispevek, solidarnostne sobote, nedelje praznike, nočne, za južne nerazvite, dejansko pa so to vse pokasirali slovenski levouhi titoisti in odnesli v tujino. Ta delavski razred so futrali z ideologijo o tem, da so lastniki podjetij, da uni upravljajo z njimi. Danes se še najdejo perverzneči voluharji kateri to lčaž razpihujejo in poneumljajo mlade, se še vedno najdejo ljudje kateri temu verjamejo in se najdejo mladi zavedenci kateri so si pripravljeni natakniti titovke in rdečo zvezdo na rame pa puško in paradirajo v korist teh titoisitčnih skesualnih pervernežev in vulgarnistov.

        11 12 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        01.05.2021 ob 15:38 gost

        Kozliček tebi se je zmešalo od samih laži. V Jugoslaviji so imeli upokojenci za 40 let dela pokojnino v višini 85 % plače. Tvoj bogec Janša je zrihtal, da imajo od 1.1.2013 upokojenci za 40 let dela sramotno nizko pokojnino v višini 57 % plače. Dokazano - poglej govedo zarukano na internet, če iz življenja nič ne veš. Ko smo bili lastniki podjetij, smo odločali o podjetju, imeli dobre plače, vsake tri mesece dobiček iz poslovanja, delovno mesto tik pred domom, podjetja so za svoje delavce gradila stanovanja in jim dajala ugodne kredite za gradnjo hiše ali kaj drugega. Prasec lažnivi ne piši laži, ker sem takrat živel in vem kako je bilo. Kako je danes?

        15 9 Prijavi neprimerno vsebino
    16. gost
      01.05.2021 ob 14:19 Nevarni Islamisti gost

      novice.svet24.si/clanek/novice/slovenija/608c51b41796f/foto-pred-parlamentom-zagorelo-zahtevajo-odstop-vlade youtube.com/watch?v=7IF0SRTaLHE

      2 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    17. gost
      01.05.2021 ob 14:20 kilonja gost

      Znamo kak je z orožjem, se je dalo kar fajn zaslužiti, si pač malo odsedel ...res, kaj pa vemo, na dan z dokazi...;) . leve bajke izpod peresa Kučanove majke :)

      11 11 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        01.05.2021 ob 14:25 gost gost

        je bilo zadosti dokazov, samo treba na pravih mestih malo podmazat z €€€ in si kaj hitro oproščen. Na firmi ko zaposlujemo delavca iz tujine mora le ta imeti potrdilo o nekaznovanosti, spet na drugi strani oseba ki je bila pravnomočno obsojena, ta pri nas vodi vlado, tega ni v banana republiki.

        18 6 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        01.05.2021 ob 14:29 kilonja gost

        Seveda ja, desni osovraženi Janša je podkupil levake...potem pa še enkrat ko se je šlo za patriojo ? Niste že malo patetični ? kdo vam še verjame ? Saj tudi sami veste da so te zrežirane leve akcije bile zgolj kratkotrajna propaganda za dosego cilja, prevzem oblasti ,sicer bi janša še zdaj bil v zaporu, bili ste na oblasti ko je prišel ven...se sploh poslušate ?

        8 15 Prijavi neprimerno vsebino
    18. gost
      01.05.2021 ob 14:43 gost

      ŽIVEL JANEZ JANŠA , ŠE EN MANDAT , DA SE POČISTI TA GNOJ , GREMO VSI NA VOLITVE IN PODPRIMO PREDSEDNIKA , KI UPA NEKAJ POVEDATI TUDI V EU , NEJ PA KAK OV LOLEK KOMEDIJANTSKI.

      14 20 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    19. gost
      01.05.2021 ob 14:46 gost

      GREMO PREDSEDNIK , ZAVIHAJMO ROKAVE IN NAREDIMO TO DEŽELO SPET SVOBODNO , NE PA OKUPIRANO S STRANI JUGOVIČEV.

      14 17 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    20. gost
      01.05.2021 ob 14:51 Karel K. gost

      Titoistični sexualni perverzneži razširjajo laži, da so nekaj zgradili ne povedo pa, da so gradili iz blata in se je že zdavnaj pred 30. leti vse porušilo, ker so ves gradbeni material pokradli in so si gradili privatne hiše, hleve, garaže na domovih, Ko si prišel v trgovino si moral najprej ponuditi podkupnino trgovcu, da si dobil vrečo cementa ali 100 kg rinfuze, če nisi bil del titoistične elite. Brez plačevanja mafijskega davka tisti kateri ni bil del te mafijske titoistične elite, ni mogel dosečti nič. To je levouharski titoistični sistem kateri v Sloveniji vlada že 80 let. Levuharski ampak levouharski, saj ne slišijo dobro, če jim ni v prid ampak rečejo, da ne slišijo dobro ker imajo samo eno uho in to le levo.

      9 17 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        01.05.2021 ob 15:50 gost

        Prekleti prasec lažnivi. Še danes vse stoji kar smo sezidali v Jugoslaviji. Zdravstveni domovi, bolnišnice, šole vrtci, bloki, banke, zavarovalnice, dvorane, knjižnice, hidroelektrarne termoelektrarne, jedrska elektrarna, hoteli, železnice, ceste, silosi, pristanišča, najvišji dimnik v Evropi ( trboveljski - 360 metrov visok ), ............................... Sam sem brez problema dobil ves material za hišo, pa nisem bil del elite in nisem dajal nobene podkupnine. Kaj si slep in ne vidiš, da je v Soboti skoraj vse iz časa Jugoslavije razen trgovskih centrov, ekonomske šole, knjižnice in doma starejših? Pezde nevedno lažnivo desno.

        21 8 Prijavi neprimerno vsebino
    21. gost
      01.05.2021 ob 16:15 gost

      Ka je norček levojajčni , no ti pa si res tele soc-kom. , hi, hi, hi hvališ se z dimnikom , ki je bruhal svinjarijo in zaradi katerega je zbolelo na tisoče ljudi tam v okolici , in ti govedo se hvališ z temi dosežki , lepo idi pa nabavi tisto naj bolj nežno gosje perje in z njim me lahko lepo božaš po riti levojajčnik , to kakšno tele post komunistično si , pa si dokazal že milijonkrat

      7 16 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        01.05.2021 ob 16:32 Zlatko Pajapatko gost

        On bi mogu da bi učer po kolesarjenju se z mano, s Jashom Jeguljem i sa Markom Portčem, se žgau na balkonu soboškega gradu, pa ga ni blo, on je Jansheva cipica. Izdajauc.

        1 12 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        01.05.2021 ob 17:54 Karel K. gost

        Ne samo ta dimnik, kaj pa salonit anhovo zaradi česa je umrlo na stotine ljudi zaradi azbesta, pa Mežica, pa velenje, ravne, Trbovlje, vse zasvinjano z problematično infrastrukturo Zaradi katere še trpijo današnje mlade, otroške generacije. Vse se je delalo po nalogu Leskoška in takšnih kot je DF, ki si je na črno zgradil hišo ker je bil del titoisitčne nomenklature. Cela Slovenija je mali Černobil zaradi titoistične neumne industrijske politike, ko se ni štelo zdravje ampak da se je širila proizvodnja, da so lahko titoisti rekli, da zaposlujejo in proizvajajo. leta 1990 je vse to propadlo, ker tega več ni nihče kupil, niso kupili južni bratje in ne več vzhodni stalinisitčni blok. To je resnica za propad celotne titoistične industrije. Za posodobitev pa nihče ni skrbel in ni mogel poskrbeti, saj so bili na vodilnih mestih v podjetjih in razvojnih pisarnah bili zaposleni ljudje z nizko izobrazbo, samo da so bili politično pravoverni in še danes je tako. Malo to stanje popravljajo tuji vlagatelji, samo kaj to pomaga, ko pa jih titoistična politična elita ovira po svoje.

        6 15 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        01.05.2021 ob 19:01 gost

        Karel Kozliček smešen si, ker ne veš kakšne tovarne smo vse imeli. Kaj pa Iskra, ki je bila v svetovnem vrhu in v kateri so prvi v Evropi sestavili računalnik in je zaposlovala 35.000 ljudi??? Pa Litostroj, kjer so delali najboljše turbine na svetu? Hidromontaža, kjer so delali najboljša dvigala na svetu? Gorenje, takrat v vrhu gospodinjskih in ostalih aparatov, tovarna smuči Elan, tovarna koles Rog, tovarna mopedov Tomos, tovarna avtomobilov katrc, tovarna čokolade Gorenjka, Radenska Radenci ( četrta na svetu takrat, Pivovarne Laško in Union, tovarna Zlatorog - pralni praški in kozmetika, tovarna sokov Dana, Talis, , Droga Portorož, Sladkogorska Sladki vrh, papirnice, tovarne pohištva, Marles , Stol Kamnik, opekarne, TAM , Svilanit, Kroj Celje, Pik as Maribor, Elrad, , .............................................. več tovarn smo imeli kot Avstrija, brezposelnih pa manj kot 20.000. KAKO TE NI SRAM, DA NE POZNAŠ ZGODOVINE SVOJE REPUBLIKE IN DRŽAVE???????

        15 5 Prijavi neprimerno vsebino
    22. gost
      01.05.2021 ob 16:46 gost

      V sobotni prilogi Večera si preberite članek Alema Maksutija Maršal Twito in njegova vojna z mediji. Zelo poučno , sploh za Karolyja in kilonjo.

      15 9 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        02.05.2021 ob 9:22 kilonja gost

        Članek v večeru, a ni lastnik Večera nekdaj vidni član stranke SD..?HEHEH..more biti zelo objektiven članek, kot če bi ga napisal novinar " neodvisnega " medija Mladina, EKIPA24. SVET24, RTVSLO,A KANAL, POP TV, PRimorske Novice, Vestnik, Delo, Dnevnik...vidite kaj vs eimate v svoji lasti, ha ? Govori članek o nepristranskosti omenjenih medijv ? Pušiona DEBELI, sami sebi lažete v obraz, bolniki ste, veste to, kaj ne da veste ? Veste oja veste.

        3 5 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        02.05.2021 ob 9:47 gost

        Kdor prebere tvoje komentarje takoj opazi, da si bolnik ti. Preberi si kaj tam piše in videl boŠ, da je tudi tebe v nulo zadel. Članek je pa napisal dr. Alem Maksuti in ne kakšen član SD. V Evropi dobro vedo kaj dela Janša z mediji in kaj delajo njegovi verniki in plačanci, zato se samo smejijo iz tega bolnika, kar tudi ni dobro, ker bi ga morali KAZNOVATI. Se pa iz zgodovine ve, da je v svoji pisarni prodal Mercator Bavčarju in Šrotu, da bi dobil časopis Delo - pričala takratna njegova sekretarka Andrijana Starina Kosem, najdeš tudi na internetu. Žalostno je pa to, da pojma nimaš kdo so lastniki medijev, ki si jih naštel, zato škoda mojega časa, da bi te resno jemal in se ukvarjal s tabo. Nekoč te bodo kaznovali za vsa žaljenja, laži, sovraštvo in vse, kar s svojim nečloveškim pisanjem delaš na portalih. Bodi prepričan, da te bo doletela pravična kazen in hudo bo takrat.

        4 2 Prijavi neprimerno vsebino
    23. gost
      01.05.2021 ob 17:33 Risto Kubura gost

      Prekleta baraba ćrna ,domobranska svinja!!!!!

      15 7 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    24. gost
      01.05.2021 ob 19:05 gost

      KAK LEVOJAJARJE RESNICA BOLI!!!!!!!!!!!!!! no saj tile gobezdači ki so na sociali sami NE VEDO kam spadajo!! MI takih lenuhov take gamadi NE rabimo med seboj, ker smo dovolj močni da lahko pometamo z njimi---levojajarji

      8 16 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        01.05.2021 ob 19:24 gost

        Pazi, da ne boste bežali v Argentino kot so vaši predniki. Ste desničarji sploh sposobni napisati kakšen komentar z uradnimi številkami ali je žaljenje in grožnje vse kar zmorete? Glede na vašo izobrazbo v Prekmurju je verjetno to vse.

        16 7 Prijavi neprimerno vsebino
    25. gost
      01.05.2021 ob 20:54 gost

      KAROLY BEREŠ KAJ O PROTESTIH V TVOJI PRILJUBLJENI NEMČIJI, FRANCIJI, PO EVROPI? TAM TUDI PROTESTIRAJO KOMUNISTI? ALI LJUDJE, KI NISO TAKO BUTASTI KOT SI TI?

      13 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    26. gost
      01.05.2021 ob 21:11 gost

      KAROLY, BELGIJSKO SODIŠČE JE ODLOČILO, DA JE BILO VLADINO ZAPIRANJE RESTAVRACIJ IN KAVARN NEZAKONITO. O TI HUDIČEVI KOMUNISTI ŠE V BELGIJI JIH JE POLNO GELI NEMŠKI HLAPEC.

      10 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    27. gost
      01.05.2021 ob 21:23 gost gost

      Meni nima ta luzer in še kaj Ivan grozni- tviteraš kaj čestitati. On je zadnji od katerega bi sprejel bilo kakšno čestitko. On je sramota za Slovenijo, za sto let nazaj. Sicer pa, za mene ga ni, ne obstaja .Je dim, ki se bo upajmo, kmalu razkadil.

      12 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    28. gost
      01.05.2021 ob 21:58 gost

      Odjebite vsi levuharji .Marš govnarji rdeči.

      6 11 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    29. gost
      02.05.2021 ob 7:53 gost

      Živel 1maj v spomin in opomin vsem osvoboditeljem naše lepe domovine. In opomin vsem današnjim razdiralcem naše lepe domovine.,,,,, Janez grozni,,, adek 2,,, in njegovi hlapci ritolizniki vsem keri njim ponudijo en golaž in deci kislice.

      8 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    30. gost
      02.05.2021 ob 8:51 Drzavljan gost

      Dobro,da se imamo sindikate,da se borijo za delavske pravice!!! Na vsa vodilna in odgovorna mesta v državi,bi trebalo preložiti potrdila o nekaznovanosti in preverjene ljudi,ki imajo izobrazbo in znanje,drugače napredka ni pričakovati. Če v določenih poklicih rabiš potrdila o nekaznovanosti,pol jih treba v vseh drugih vodstvenih kadrih!!!!

      5 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    31. gost
      02.05.2021 ob 9:34 kilonja gost

      To je ovi šiptar ka se je preimenoval?...točno, vaš Jasha Jenull.

      0 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    32. gost
      02.05.2021 ob 11:16 gost

      ( šiptar) vas kretene redno jebe v blentave nizkocenovne glave!!!!!!!! levojaji kreteni umrite!!!!!!!

      2 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    33. gost
      02.05.2021 ob 13:09 javni poziv gost

      g. Janša, povejte javnosti kdo v resnici ste! ste Rushiti, šiptar ali res potomec v tistem času zaprtega Janeza Janše st. ?

      6 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        02.05.2021 ob 15:10 Zlatko Pajapatko gost

        heeehhee,hooohho..ta debeu izvedel smo kdo si ti . Komunisti ne nasedajte ta debeumu, on je nekdanje pripadnik Slovenskih krščanskih demokratov, si navaden komunistčn plačanc nis ti z dupo pr nas .povej usem če upaš kdo ti plačuje za komentarje. cerkvenjak nekdanji. volk dlako menja nravi nkol.

        1 1 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        02.05.2021 ob 15:18 gost

        Do 10 vrstic 4 evre za komentar, nad 10 vrstic 7 evrov za komentar. Janševi pa cel dan za sendvič in Pingo sok in obljubljeno dobro plačano delovno mesto, ki pa nikoli ne pride. Pa enkrat letno golaž ali pasulj v Lepeni.

        2 2 Prijavi neprimerno vsebino
    34. gost
      02.05.2021 ob 15:17 Busybee gost

      Levuharska golazen se spet oglaša jao jao da greš trikrat bruhat

      3 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    35. gost
      02.05.2021 ob 20:41 Delavec gost

      Glede delovnih mest in plačila se vprašam,kje bi delali naši državljani,če nebi hodili na delo v sosednjo Avstrijo?!??????!!!?Kaj bi mi brez Avstrije in samo koliko tisoč ljudi dela prek meje???? Se to kdaj vodilni ljudje te države sploh vprašajo????

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    36. gost
      02.05.2021 ob 21:54 gost

      janšo karaj kumunjare ciganskee !

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    37. gost
      02.05.2021 ob 21:59 gost

      SDS POMENI SRAMOTA DRŽAVE SLOVENIJE-------------DIKTATOR JJ VELIKI VODI TO SRAMOTNO STRANKO.

      1 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    38. gost
      03.05.2021 ob 5:38 Magyar Bacsi gost

      Za vsak samomor je kriv prekleti jashari!!!!

      1 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    39. gost
      03.05.2021 ob 5:41 Geza Mezga gost

      Majmun, opica......jashari

      1 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    40. gost
      03.05.2021 ob 6:37 Risto Kubura gost

      https://slobodnadalmacija.hr/vijesti/regija/porazna-statistika-zemalja-bivse-jugoslavije-cak-cetiri-drzave-nalaze-se-u-svjetskih-top-10-po-smrtnosti-od-koronavirusa-a-daleko-nazalost-nije-ni-hrvatska-1095679 Dovolj zgovorno.....prekleti šipac!!!!!

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        03.05.2021 ob 8:16 Jasha JEGULJ gost

        Tis nam neki dolžan, Jansheva cipica ki dela Janši propagando. V petek imaš znova priložnost. Vse smo izbrskal o teb nekdanji član KRŠČANSKIH DEMOKRATOV ki so te vrgl iz stranke, ker si kradel. VS E VEMO, rešite samo jeba na balkonu, u petek , jst, ti, Zlatane in MARKO TRČ. U 19 sati .

        0 0 Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.