https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

FOTO: Kroška ulica dobila novo, prebivalcem in uporabnikom, prijazno podobo

Murska Sobota, 16.05.2021 ob 6:00  

Po več mesecih zaprtja Kroška ulica končno dobila svojo novo podobo.

V lanskem letu se je na Kroški ulici v Murski Soboti začela izvajati investicija celovite obnove v sklopu projekta trajnostne mobilnosti »Urejanje kolesarskih povezav – 2 faza«. Projekt je bil sofinanciran iz mehanizma Celostnih teritorialnih naložb (CTN) za ukrepe trajnostne mobilnosti. Od tedaj so se na Kroški ulici izvajale številne aktivnosti (od Cankarjeve ulice do območja križišča z obvoznico) v dolžini skoraj 1 km, v katere so bili vključeni tudi prebivalci.

Dela so se v začetku maja končno zaključila. Prebivalci ulice pa spet prišli do ustaljenega življenjskega ritma.

Osnovni namen projekta je bil, da se zgradijo pločniki in kolesarske steze po sodobnih smernicah in čim bolj prijazno uporabnikom, kar je bil tudi pogoj za sofinanciranje projekta. Investicija je obsegala izgradnjo kolesarskih stez, ki so nivojsko ločene od cestišča, ureditev površin za pešce, obnovo vodovoda ter izvedbo meteorne odvodnje s ponikanjem. V sklopu celovite ureditve Kroške ulice se je obnovila tudi dotrajana javna razsvetljava in uredile so se zelene površine s ponovno zasaditvijo obojestranskega drevoreda. Prav tako so na obeh straneh ulice postavljeni avtobusna postajališča z nadstrešnicami.

V sklopu projekta je bila načrtovana tudi nujna obnova ceste, ki pa ni bila sofinancirana. Kljub temu je občina skupaj z izvajalcem in nadzorom našla rešitev za obnovo cestišča v večjem obsegu. Tako so se na obstoječem cestišču zamenjali celotni asfaltni sloji, ki so zajemali tako spodnji grobi kot zgornji fini asfalt. Tako so naredili kompletno zamenjavo asfaltov od Tišinske ulice pa do razbremenilnega kanala. Na odseku od razbremenilnega kanala, pa do priključka na obvoznico pa so bile izvedene dodatne sanacije nosilnega asfalta in zamenjava zgornje obrabne plasti.

Gradbena dela je izvedlo podjetje Prohaus d.o.o., izvajalec gradbenega nadzora pa je bilo podjetje Atrij d.o.o. Celotna investicija obnove Kroške ulice je znaša 759.343,54 evra. Celotni projekt CTN »Urejanje kolesarskih povezav – 2. faza« pa znaša 1,3 milijona evrov in ga v višini 707.102 evrov sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Kohezijskega sklada.

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      16.05.2021 ob 8:35 orglice gost

      Kroška ulica dobila novo podobo ! Vozišče preozko, drevesa posajena preblizu hiš (obrezovanje), nisem prepričan, da je res prijazna, za gledati mogoče res, drugo vprašanje je uporabnost ??

      17 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      16.05.2021 ob 14:31 dédnagymama gost

      Delali so tak dugo ka bi prle napravili s telikami pa lopatof kak s touf mehanizacijof ! Samo mogli so tag dugo delati vačik nikak nebi mogel ,ka nebon pravo ka .

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      16.05.2021 ob 16:24 gost

      San se pred pol ure peljal s kolesom po Kroški in sem se večino časa moral peljati po cesti ne po kolesarki. Razlog pa je ta da so na kolesarki parkirani avti in kombiji. Jevšek govoril si in se hvalil kako bomo kolesarji na Kroški zdaj bolj varni. Se slabše je kot prej. Saj ne moreš voziti slaloma med avti in kombiji ki so parkirani na kolesarki. Kje so redarji?

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      16.05.2021 ob 17:19 Sobocanka gost

      Novinarju svetujrm naj gre poslikat drugi del kroske ko je naliv. Katastrofa. Voda stoji pred jaskom in ne tece v odtok. Zemlja, ki je bila navozena dere na cesto. Super posel so naredili. Eni so kot v laboratoriju rni pa ponovno plavamo. Velik projekt. Bravo.

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      17.05.2021 ob 10:29 ulica pod vodo gost

      Bodo popravljali seveda za dodatno plačilo ,kot vedno . Bogme Ramadani bi verjetno boljše napravo .

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      17.05.2021 ob 11:12 hirci gost

      In kaj na vse to pravi Trnek ? Kak je zadovolen z takšnim fušanjem ?

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      17.05.2021 ob 22:02 gost

      Fotografije so lepe,kako je pa v resnici pa Bog ne ve.Upam da je ostalo kaj za stranko.Volitve so blizu.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      01.02.2022 ob 15:23 Sexy gost

      Zmenki zaradi seksa v vašem mestu - 𝐖𝐖𝐖.𝐌𝐘𝟐𝟏.𝐅𝐔𝐍

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.