https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

V Športno-rekreacijskem parku Apače nastaja kolopark

09.05.2021 ob 6:00  

V Občini Apače se gradi kolopark oziroma angleško »pumptrack«. Nastaja v Športno-rekreacijskem parku in bo namenjen kolesarjem pa tudi uporabnikom rolk, rolerjev in skirojev.

Kolopark je športni objekt sestavljen iz zaobljenih grbin in zavojev, ki so med seboj ritmično povezani v krožno celoto. Razgibanost Kolopark poligona omogoča pestro in zabavno, a varno kolesarsko izkušnjo tudi na manjših površinah. Omogoča tako učenje vožnje s kolesom, kot tudi vadbo vrhunskih kolesarjev, ker je hitro gibanje po poligonu fizično intenzivno.

»Upam, da bodo zgrajene grbine in zavoji čim bolj popestrili in obogatili možnosti rekreacije ter preživljanje prostega časa, ne zgolj mladini, ampak širšemu krogu občanov,« je ob začetku gradnje povedal župan Občine Apače Andrej Steyer.

Tlorisna površina bo vsaj 600 m2, vozna površina pa vsaj 300 m2. Poligon je zasnovan na način, da bo omogočal vožnjo v obe smeri, poleg tega pa bo na več mestih omogočal tudi menjavo smeri in prehajanje iz enega dela v drugega. Primeren bo za kolesarje ter ostale uporabnike športnih rekvizitov na kolesih, kot so poganjalci, rolke, rolerji in skiroji.

Kolopark gradi podjetje BATT CREW, d.o.o., ki ima bogate izkušnje na tem področju. Vrednost investicije pa znaša 52.720 evrov.

*Naslovna fotografija: FB Andrej Steyer

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      09.05.2021 ob 6:37 gost

      Same bedarije se delajo po Sloveniji,glavno da se uničuje narava.

      6 10 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      01.02.2022 ob 15:43 Sexy gost

      Zmenki zaradi seksa v vašem mestu - 𝐖𝐖𝐖.𝐌𝐘𝟐𝟏.𝐅𝐔𝐍

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.