https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GLOBALNO

Rdeči križ Slovenije pomaga vsakemu desetemu prebivalcu Slovenije

08.05.2021 ob 13:00  

Z 8. majem, ko obeležujemo svetovni dan Rdečega križa, se začenja teden Rdečega križa Slovenije, ki poteka vsako leto od 8. do 15. maja. Slogan letošnjega tedna Rdečega križa Slovenije je Rešimo kriz(ž)e in težave, s katerim Rdeči križ Slovenije (RKS) spodbuja ljudi k skupnemu reševanju težav in k solidarnosti vseh.

RKS, ki letos praznuje 155 let delovanja na Slovenskem, je prvi pomočnik skupnosti v humanitarnih zadevah in vsako leto pomaga vsakemu desetemu prebivalcu Republike Slovenije. Združuje 100.000 članov oziroma podpornikov in 12.000 prostovoljcev, ki delujejo v 56 območnih združenjih, v katere se povezuje več kot 900 krajevnih organizacij in mestnih četrtnih skupnosti RKS.

Teden Rdečega križa Slovenije je med drugim priložnost, da se javnost seznani s humanitarnimi vrednotami, poslanstvom in dejavnostjo RKS. Je priložnost za širjenje vrednot humanosti, solidarnosti in sočutja do drugih.

Največja humanitarna organizacija pri nas deluje na več področjih, med katerimi so najpomembnejša zlasti krvodajalstvo, humanitarna in socialna dejavnost na državni in lokalni ravni, izvajanje prve pomoči, pripravljenost in ukrepanje ob naravnih in drugih nesrečah, ozaveščanje o humanitarnih vrednotah ter omogočanje letovanja otrok in starejših z zdravstvenimi težavami in iz socialno ogroženih okolij.

Vloga RKS se je med epidemijo covida-19 še okrepila, saj so prostovoljci RKS pomembno sodelovali in še sodelujejo v boju proti epidemiji. Vključeni so (bili) v številne dejavnosti, kot so merjenje temperature na državnih mejah, šivanje zaščitnih mask, telefonska psihosocialna pomoč, prilagoditev dela v humanitarnih centrih, kontinuirano organiziranje krvodajalskih akcij in pomoč bolničarjev prostovoljcev v številnih slovenskih zdravstvenih in socialnovarstvenih zavodih.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      16.09.2023 ob 15:03 Marija Stopar gost

      Podarim rabljeno plinsko peč za centralno kurjavo Junkers.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.