https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Ta vikend poteka 15. mednarodno srečanje harmonikarjev

08.05.2021 ob 6:05  

Ta konec tedna v Murski Soboti poteka že 15. mednarodno srečanje harmonikarjev PannoniAccordion 2021, ki ga organizira Društvo harmonikarjev Murska Sobota. Zaradi epidemije koronavirusa je tekmovanje lani odpadlo, letos pa so ga pripravili v novi obliki preko spleta.

Ideja o srečanju harmonikarjev je stara že nekaj časa. Prvo mednarodno srečanje harmonikarjev je potekalo maja 2005 v Moravskih Toplicah. Poleg tekmovanj, kjer se število udeležencev vsako leto povečuje so vsako leto pripravili še koncerte resne glasbe in jazza, predavanja, predstavitve novosti na področju notnega gradiva za harmoniko, predstavitve vodilnih proizvajalcev instrumentov ter zaključni koncert s slovesno podelitvijo priznanj in nagrad.

Letos bo tekmovanje PannoniAccordion potekalo v novi obliki predvsem zaradi epidemije. Izpeljano bo 8. in 9. maja v Murski Soboti s pomočjo tehnologije ter spleta, v obliki naprej posnetih videoposnetkov.

Tekmovalci so se tako pod določenimi pogoji sami posneli doma in posnetke poslali organizatorjem, ki so jih sortirali po disciplinah in kategorijah, ter jih pripravili za ogled in ocenjevanje žiriji.

Letos je prijavljenih nekaj čez sto tekmovalcev, ki prihajajo iz kar sedmih držav, Slovenija, Hrvaška, Srbija, Bosna in Hercegovina, Madžarska, Avstrija in Poljska, kar je v teh pogojih odlična spodbuda za naprej.

Žirijo sestavljajo profesorji harmonike od doma in iz tujine, ki poučujejo na uglednih akademijah in so hkrati priznani umetniki, kateri koncertirajo širom po svetu med drugim tudi pri nas v času tekmovanja. Žal pa letos zaradi epidemije koncerti v času tekmovanja odpadejo.

*Foto: arhiv Pomurec.com

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      08.05.2021 ob 10:42 gost

      Zraven pa je Matej Zavec, zdaj V.D. ravnatelja na glasbeni v Beltincaj, ta ki je oškodoval to okolje za najmanj 150 000 eur!

      4 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      08.05.2021 ob 11:20 gost

      Tak trbej ,če se je dalo!!!??

      1 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      01.02.2022 ob 16:17 Sexy gost

      Zmenki zaradi seksa v vašem mestu - 𝐖𝐖𝐖.𝐌𝐘𝟐𝟏.𝐅𝐔𝐍

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.