https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Obeležujemo 76. obletnico zmage in konca druge svetovne vojne

Murska Sobota, 09.05.2021 ob 17:00  

Danes obeležujemo 76. obletnico zmage in konca druge svetovne vojne.

Zaradi ukrepov za preprečitev širjenja koronavirusa že drugo leto zapored v Murski Soboti ni bilo tradicionalne slovesnosti za širšo javnost na Trgu zmage.

Razmeram primerno so se padlim osvoboditeljem s polaganjem vencev pred spomenikom zmage poklonili murskosoboški župan dr. Aleksander Jevšek, veleposlanik Ruske federacije v Sloveniji dr. Timur Eyvazov, predsednik mestne organizacije Zveze borcev za vrednote NOB Murska Sobota Damir Domjan in predsednik društva Slovenija-Rusija Urban Ocvirk.

Delegacije so se padlim partizanom in vojakom Rdeče armade poklonile tudi na murskosoboškem pokopališču.

Včeraj sta venec ob spomeniku zmage položila tudi veleposlanika Ukrajine Mihajlo F. Brodovič in Gruzije Irakli Koplatadze, so zapisali pri murskosoboški občini.

Foto: MOMOS

  Fotogalerija

  Komentarji

  1. gost
   09.05.2021 ob 17:39 gost

   Smrt fašizmu in ostalim črnuhom kateri se spet dvigujejo.

   27 8 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  2. gost
   09.05.2021 ob 17:40 gost

   Zakaj Janša in njegovi verniki ne praznujete tega praznika? Zakaj delate sramoto Sloveniji? Svoboda narodu smrt fažizmu in janšizmu.

   29 16 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
   • gost
    09.05.2021 ob 18:04 gostitelj gost

    Zakaj Janša in njegovi verniki ne praznujete tega praznika? Poraženci ne praznujejo poraza !!

    25 9 Prijavi neprimerno vsebino
   • gost
    09.05.2021 ob 18:49 Karel K. gost

    Danes ta dan praznujejo titoistični diktatorji, drugače pa bi morali praznovati potomci in somišljeniki domoljubov kateri so se borili za svobodno Slovenijo kot demokratično in proevropsko državo, Titoisti pa so se borili za oblast za absolutno obvlčadovanje oblasti za diktaturo katere se slovenski narod ne more nikakor rešiti. Prevarali so nas titoisti tudi leta 1990, ko so med nas dejanske pomladnike kateri smo slovenskemu narodu ponujali samostojno Slovenijo brez titoizma, vrinili svoje ljudi kateri so do tedaj v titoizmu dobro živeli so imeli dobre službe in so bili mladinski in partijski kadri. Tudi danes se politični potomci teg kateri so se v drugi vojni borili za oblast, tudi borijo za oblast, malo jim je mar za življenje slovenskega naroda v teh težkih časih pandemije.

    12 28 Prijavi neprimerno vsebino
   • gost
    09.05.2021 ob 19:01 gost

    Karel K. ti nemaš pojma od zgodovine. Janšisti so ti oprali glavo in ne samo glavo tudi jajca. Bedak janšistični.

    27 12 Prijavi neprimerno vsebino
   • gost
    09.05.2021 ob 19:06 gost

    Karel Kozic praznuj ti tvoje Nemce, Avstrijce, Rožmana, Rupnika, Globočnika, Omana, Drobniča, ........domobrance, belogardiste, samo nehaj laži in bedarije ( stokrat ene in iste ) pisati na portalu. Če res ne moreš brez teh laži, se preseli na Novo24TV. Na Sobotainfo so te že zdavnaj blokirali, ker so takoj videli, da imaš razmetano podstrešje.

    25 8 Prijavi neprimerno vsebino
   • gost
    09.05.2021 ob 19:21 gost

    19:09 ..... niti približno še nikjer na svetu ni bilo komunizma. Janšisti nekaj nabijate, kar je nekoč nekje povedal vaš pastir, pri tem pa sploh pojma nimate kaj je komunizem. V Jugoslaviji ni bilo nobenega komunizma, bil je samoupravni socializem, ki je bil za delavca stokrat boljši od kapitalizma. Če ti naštejem vse, kar je imel delavec v socializmu in česar danes nima, boš mislil, da ti čitam pravljice, a delavec je to takrat resnično imel.

    23 8 Prijavi neprimerno vsebino
   • gost
    09.05.2021 ob 22:01 Zlatko Pajapatko gost

    Ta debeu, izkazu si se v petk, faj ga potegneš. Drug petek jebemo drevesa v soboškem parku, za naseldn teden s ebomo pa še dogovoril .

    2 7 Prijavi neprimerno vsebino
   • gost
    09.05.2021 ob 22:08 kilonja gost

    Ti raje povej zakaj praznuješ ? Izpod Hitlerja ste " zmagoslavno " šli k fašističnim Srbom, kaj imaš tu za praznovat bebo ?

    2 8 Prijavi neprimerno vsebino
   • gost
    10.05.2021 ob 13:16 JJezuit bi ubijal Afganistance gost

    zurnal24.si/slovenija/jansa-le-tvitnil-o-mnozicnem-shodu-v-ljubljani-366516 svet24.si/clanek/novice/slovenija/5d7ba6335a5c9/levica-v-dz-vlozila-pobudo-za-takojsen-umik-slovenskih-vojakov-iz-afganistana

    1 0 Prijavi neprimerno vsebino
  3. gost
   09.05.2021 ob 18:13 gost

   Jebe mi se za to.

   5 16 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  4. gost
   09.05.2021 ob 19:37 gost

   Desni cucki ne praznujejo praznika ker je boleč spomin ko so morali z,,, adekon hitljerem 1,,,bežati v Argentino. Pa mu vlejcti nakradeno vse svetovno bogastvo. Kajti hlapci so do konca verjeli največjem zločinci svetovnemu debilu Hitlerju. Isto kot zdaj verjamejo njihovi potomci keri so se privlekli iz Argentine,,,, adeki 2,, Janezu groznemu.

   21 10 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  5. gost
   09.05.2021 ob 19:41 gost

   Samoupravni socializem je bil v tvoji glavi pa v tvojih đajcaj , pa enkrat že spizdi z tega portala , non stop meleš eno pa isto , kak či bi bil malo zmešani, daj odjebi više z tvojov zaostalov pa propadlov jugovinov.

   6 22 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
   • gost
    09.05.2021 ob 20:06 gost

    Glej, Janšev cucek, rodil sem se leta 1950 in dobro vem kako in v kakem sistemu sem živel. Za to mi ne ti, ne Janša, ne Žan Mahnič, ki se je rodil leta 1990, ne more lagati kako in v kakšnem sistemu sem živel. Lahko pa vsem povem, da je bilo v socializmu za delavca stokrat bolje kot je danes. Na srečo nas živi še veliko iz tistega časa, zato ne morete desničarji non stop lagati in spreminjati zgodovine po svojih bolnih željah. Si videl kaj se je v Ljubljani dogajalo 27. aprila in danes??????????????? Zaradi takšnih ljudi, ki so bili tam, se splača živeti. Ne morete nas premagati z lažmi, zastraševanjem, spreminjanjem zgodovine. Živeli partizani in njihovi nasledniki, živeli pošteni in svobodni ljudje, smrt janšizmu in fašizmu.

    16 10 Prijavi neprimerno vsebino
   • gost
    09.05.2021 ob 20:49 Karel K. gost

    Nehaj že enkrat ti 71-203-160 pisati ene in iste vsebine in širiti neumnosti in neresnice o nekem socializmu ker tega ni bilo, bil je titoizem. To je bil geto za delavca vendar so ljudem toliko oprali možgane, kar se pozna pri tebi stoodstotno, da se niso zavedali tega, da živijo v zaporih, da so namesto njih mislili in govorili drugi. Zato imajo danes ti delavci pokojnino 300 EUR, tisti pa kateri ste jim prali možgane pa imate 1400 EUR in več pokojnine. Ne prilaščaj si ti opranoglavec in titoisitčni diktatorski hlapec dejanske partizane, saj so to bili domoljubi in ti so svoja življenja pustili na bojiščih ali pa so jih tvoji politični predniki pobili ali poslali na goli otok, ker so se jim zoperstavili in so rekli, da se oni niso borili za titoistično diktaturo, da bi bili zaprti v geto. Ja potem smrt titoizmu in fašizmu ter stalin izmu. Vi ste fašisti-titoisti-stalinisti.

    6 13 Prijavi neprimerno vsebino
   • gost
    09.05.2021 ob 21:16 gost

    Karel sem ti napisal, da s svojimi lažmi in norijami pojdi na Novo24TV. Vedno ene in iste laži pišeš, brez vsakih dokazov, podatkov, številk. Človek, če imaš končani dve fakulteti dajva komentirati s številkami, podatki. A ti tega nikoli nisi zmožen. Ti si zmožen samo neke flance nabijati. Daj že enkrat napiši kaj pomeni TOZD in kakšne organe je imela vsaka delovna organizacija v socializmu. Ajde, napiši. Vidiš, pojma nimaš o tem pa nekaj brezveze pišeš. Zdaj pa nekaj o penzijah - dejansko dokazljivo na internetu in v življenju- v Jugoslaviji je imel delavec s polno delovno delo pokojnino v višini 85 % plače, danes ima v tvojem tako idealnem kapitalizmu po veliki zaslugi Janše in desničarjev - ZPIZ - 2 - od 1.1.2013 pokojnino v višini 57 % plače. IN NE LAŽI O TISTI 300 EVROV POKOJNINE, KER JE TO LAŽ!!!!!!!!!!!! Danes je najnižja zajamčena pokojnina za polno delovno dobo 580 evrov!!!!!!! IN NE 300 EVROV KOT TI LAŽEŠ. Je pa vsaka pokojnina razen osnovnih % ( ZPIZ -1, ZPIZ - 2 ) odvisna od vplačila prispevkov v pokojninsko in invalidsko blagajno. Ne more tisti ki je enak znesek vplačeval 15 let imeti enako pokojnino kot tisti, ki je enak znesek vplačeval 40 let. Za tiste, ki imajo nizke pokojnine pa obstaja vseskozi varstveni dodatek in upokojenec s 400 evri lahko skupaj z varstvenim dodatkom dobi 591 evrov. Meni pokojnina ni bila podarjena, je izračunana po vse zakonih in predpisih. Ne moreš ti moje pokojnine primerjati z nekom, ki je v blagajno vplačeval 15 let minimalne zneske, jaz pa 42 let mesčno 4 x ali 5x višje zneske od njega. Karel nimaš pojma o ničemer, sploh pa ne o življenju in zakonih. V prihodnje debatiraj s številkami, dokazi ali pa drži gobec.

    12 5 Prijavi neprimerno vsebino
   • gost
    09.05.2021 ob 21:20 Karel K. gost

    Vidiš kakšen bedak si, ko sam poveš resnico o svojem zločinskem titoizmu. Praviš, da je pokojnina odvisna od vplačanega zneska. Torej so takrat delavci imeli mizerne plače, tlačanske in se jim ni godilo dobro kot ti spet na drugi strani trdiš. Več kaj butec, laž ima kratke noge in v nedogled ne moreš lagati, saj sam izdaš resnico. Teh 500 EUR je umetno ustvarjena penzija brez podlage, je politična propaganda za domačo in mednarodno potrebo, da bi titoisti skrili svoje zločinske delovne razmere od 1945 naprej.

    6 13 Prijavi neprimerno vsebino
   • gost
    09.05.2021 ob 21:36 gost

    Karel, še tokrat ti dam resničen odgovor in v številkah, potem pa neham s tabo, ker vidim, da si živel v kleti in ničesar ne veš. Nimaš pojma kakšna so bila razmerja pri plačah v socializmu, čeprav bi kot človek z dvema fakultetoma to moral imeti v malem prstu. V našem podjetju je bilo razmerje med najnižjo in najvišjo plačo 1 : 3, 6, kar pomeni, da je imel delavec dobro plačo, ker se je direktor trudil za njegovo dobro plačo, ker je s tem imel tudi sam boljšo plačo. Upam, da to ni retežko za tvoje plesnive možgane in boš mogoče vseeno razumel. Danes, v tvojem prelepem kapitalizmu pa delavec dela za miloščino, s katero ne more solidno živeti, direktorji pa tudi 70 x višjo od njegove ( v socializmu je to bilo največ 5 x višjo ).. Če ne razumeš, da je velikarazlika, če nekdo plačuje prispevke 15 let, drugi pa 42 let, pojdi v hlev in naj te kdo k jaslim priveže

    9 5 Prijavi neprimerno vsebino
  6. gost
   09.05.2021 ob 20:30 gost

   To je bil čas velike zmote naroda,ki so se opirali okupaciji Nemcev,če bi se takrat priključili k njim,bi imeli en jezik tehnologijo,ki ju pri nas takrat niti sanjali niso,ter tudi družbeni red.Kaj imamo danes.Nič zaprte tovarne,prekopirano tehnologijo,znanja na področjih,kjer ga ne moramo vnovčiti.Glavno bilo bi nam bolje,kot sedaj.Pa jebe se meni za to lopovsko Slovenijo,to komunajzasto zastavo,pod katero vlada korupcija izkoriščanje delavcev itd.Ja pa potem tudi ne bi rabili pahorja pa janše in teh 90.smrkcev za njima.Bi ta denar lahko vlagali v razvoj gospodarstva.

   5 12 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
   • gost
    09.05.2021 ob 20:44 gost

    Cilj Hitlerja je bil uničiti Slovence in na to zemljo naseliti Nemce. Če ti to ni jasno, potem ....................................................

    16 5 Prijavi neprimerno vsebino
  7. gost
   09.05.2021 ob 20:33 gost

   Tij psihopat si še vedno v vojni , bolan si in ubogi na duhu , si takšen mali sociopatek zakompleksani in očitno pri tebi oče ni opravil svoje vloge , zdaj pa rejsan piss off , ali kak bi rekli tvoji zemoti , odjebi više.

   4 8 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  8. gost
   09.05.2021 ob 20:34 gost

   Aja san pozabo, adeka pozdravi.

   2 8 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  9. gost
   09.05.2021 ob 20:57 gost

   Nas zapravljajo res je in to naši,že 30.let kradejo in lažejo.Pa jim še nekateri vedno rit ližejo.

   8 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  10. gost
   09.05.2021 ob 20:59 gost

   Ja borci bojo v Sloveniji verjetno še nekaj stolet.Saj imajo dolgo življensko dobo.

   8 9 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  11. gost
   09.05.2021 ob 21:05 gost

   Hi,hi,hi , ne morem verjeti ovi adek pravi ka je star 70 let , razmišlja pa kak pet letno dete

   2 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  12. gost
   09.05.2021 ob 21:05 gost gost

   karel k.za pokojnine 300 evrov se morajo zahvaliti I.J.J. ki je sprejel zujf ,glede komunizma si ti v popolni temi tisto kar je Tito zgradil ste uničili in narod pripeljali do lakote ,česar v socializmu ni bilo .

   14 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
   • gost
    09.05.2021 ob 21:26 Karel K. gost

    Tu ti še enkrat prilepim odgovor Vidiš kakšen bedak si, ko sam poveš resnico o svojem zločinskem titoizmu. Praviš, da je pokojnina odvisna od vplačanega zneska. Torej so takrat delavci imeli mizerne plače, tlačanske in se jim ni godilo dobro kot ti spet na drugi strani trdiš. Več kaj butec, laž ima kratke noge in v nedogled ne moreš lagati, saj sam izdaš resnico. Teh 500 EUR je umetno ustvarjena penzija brez podlage, je politična propaganda za domačo in mednarodno potrebo, da bi titoisti skrili svoje zločinske delovne razmere od 1945 naprej.

    3 12 Prijavi neprimerno vsebino
   • gost
    09.05.2021 ob 21:29 Karel K. gost

    Vidiš kakšen bedak si, ko sam poveš resnico o svojem zločinskem titoizmu. Praviš, da je pokojnina odvisna od vplačanega zneska. Torej so takrat delavci imeli mizerne plače, tlačanske in se jim ni godilo dobro kot ti spet na drugi strani trdiš. Več kaj butec, laž ima kratke noge in v nedogled ne moreš lagati, saj sam izdaš resnico. Teh 500 EUR je umetno ustvarjena penzija brez podlage, je politična propaganda za domačo in mednarodno potrebo, da bi titoisti skrili svoje zločinske delovne razmere od 1945 naprej.

    3 12 Prijavi neprimerno vsebino
   • gost
    09.05.2021 ob 23:10 kilonja gost

    Takoj ko ste leta 2012 sklestili janšo s pretsola bi lahko naredilči minimalno pokojnino 1000 €...haha...a se ni en vaš levi minister hvalil s tem da bo minimalna pokojnina 1000 € ? In kaj ste naredili v vseh teh letih ? 0, Janša je za vas opravil umazano delo, ker če bi ga vi, bi bilo osovraženi in bi vas še manj bilo v parlamentu. Tudi vi ste obdavčili dnevne migrante ki se vozijo delat v Avstrijo vsak dan, pa vzeli pogrebnine, pa invalidom delno dodatek itd. in prav tako tudi Janša ne bo tega prekinil, ker tako državi paše, bizgec, roka roko umije, ti pa o levih in desnih, za hrbtom se ti pa smejijo, enkrat eni, drugič drugi . Vsi so oni na istem bregu, dokler ne pridemo do ideoloških tem ;) .

    5 7 Prijavi neprimerno vsebino
  13. gost
   09.05.2021 ob 21:15 Karel K. gost

   To kar je Hitler prakticiral od leta1933 in med vojno je Tito s svojimi titoisti izvajal od leta 1941 , posebej pa po letu 1945 naprej. Poneumljal je slovenski narod in druge jugoslovanske narode v svojem getu s svojo sovražno zločinsko ideologijo in ljudje so se tega nalezli, možgane jim je sploščil kot jih imajo nekateri na tem portalu, ali pa to vse piše le ta eden butalec, da so verjeli tej titoističnio bandi in njihovi potomci politični danes počnejo isto. Hitler je nemški narod v enaki meri zblaznel in jim je ponujal nemogoče, Tudi Tito je delal enako in današnji neotitoisti delate enako, ko ljudem perete možgane in jim jih ploščite, ko jim ponujate nerealnost in jih hranite z neko veliko zmago nad nacizmom, kot svojimi vzorniki. Omadežujete celo samostojno Slovenijo in njeno osamosvojitev, ko govorite, da je vaša zločinska titoistična revolucija temelj samostojne Slovenije.

   6 14 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  14. gost
   09.05.2021 ob 21:23 gost

   Zakaj naši državljani večinoma odhajajo na delo v Avstrijo??Zakaj ne ostajajo doma??? Kje se je zalomilo?

   12 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
   • gost
    09.05.2021 ob 21:45 gost

    Človek božji, v socializmu v času Jugoslavije je bilo samo v Soboti več kot 25.000 delovnih mest. Pa so prišli pomladniki ala Pučnik, Janša, Rupel, Bavčar, Jožef Horvat, Karel Kozic, Peterle, ............... prišla je " osamosvojitev " pa je vse šlo k vragu. Koliko delovnih mest ima danes Sobota? Jako malo.

    13 4 Prijavi neprimerno vsebino
  15. gost
   09.05.2021 ob 21:54 gost

   Pa što je te Karel Kozic ? Šef fašistične stranke Ivana v Prekmurju ali pa ubežnik iz bolnice Ormož ?

   14 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  16. gost
   09.05.2021 ob 22:06 kilonja gost

   Človek božji, v socializmu v času Jugoslavije je bilo samo v Soboti več kot 25.000 delovnih mest. Pa so prišli pomladniki ala Pučnik, Janša, Rupel, Bavčar, Jožef Horvat, Karel Kozic, Peterle, ............... prišla je " osamosvojitev " pa je vse šlo k vragu. Koliko delovnih mest ima danes Sobota? Jako malo. Haha, umetno vzdževana delovna mesta...ti se sprašuješ zakaj toliko ljudi hodi delat v Avstrijo...zato ker je tam kapitalizem in je denar, za razliko od tvojega socializma tukaj. Samo vi komunajzerji ne dovolite da bi se tukaj razvil kapitalizem, zato pa imamo 4 bosance naslonjene na lopate en pa kot kopa jarek. V rit si vtakni tiste minimalne plače, umetno vzdrževane, ker niste imeli komu prodajat, ste prodajali sami sebi, potem pa še hodili ob sobotah delati ZASTONJ, teleta opranoglava in potem ti o ovcah, majmun rdeči, kakšna ovca si mogel biti da si hodil za srpske fašiste delat zastonj ob sobotah ?

   3 9 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
   • gost
    09.05.2021 ob 22:35 kilonja gost

    Budale leve, za vojsko ste zapravili milijone Dolarjev, da ste lahko umetno vzdrževali šiviljsko, čevljarsko, avtomobilsko, živilsko in gradbeno industrijo..ob sobotah ste pa delali zastonj da je lahko država to umetno vzdrževanje industrije plačala..budale. A danes ste prvi v vrsti proti vojski.

    4 7 Prijavi neprimerno vsebino
   • gost
    09.05.2021 ob 22:37 gost

    Ko boš ugotovil, da Avstrijci izkoriščajo Prekmuce za najslabša in zdravju najbolj školjiva dela ( leder fabrika, ......... ) ne boš več tako hvalil njihovega kapitalizma. Samo tvoji možgani še tega niso dojeli. Ti pa povem, da v Avstriji ne moreš ŽIVETI s 1.200 evri, naši delavci so pa prisiljeni zjutraj vstati ob štirih, da gredo na delo v Avstrijo in priti domov ob štirih popoldan za tistih ušivih 1.200 evrov. Jebeš ti tako življenje in tak kapitalizem. Posebej zate, ki nimaš pojma o ničemer, v Jugoslaviji smo imeli veliko podjetij, ki so bila med petimi najboljšimi na svetu in smo imeli za svoje izdelke vsaj 50 milijonsko tržišče. Z glavo se v steno zaleti hepan eden.

    6 5 Prijavi neprimerno vsebino
  17. gost
   09.05.2021 ob 22:12 Karel K. gost

   Ni večjih fašistov od vas Titoistov, Hitler je vaš vzornik in je bil vzornik vaših predhodnikov. Tako kot on ste tudi vi imeli Gestapo.Udbo, ko se s pomočjo teh oboji lovili in pobijali svoje nasprotnike in to v Sloveniji še delate danes vendar bolj zavito v tančico in lažete na mednarodni sceni ter svoja kriminalna dejanja obešate drugim na hrber in pravite, da ste zatirani, da so vaši mediji zatirani. Sicer pa ne morem verjeti, da se lastnik in upravljalec tega portala ne zgane in ne prepreči, da bi ta edini norec ne bil deležen privilegija, da lahko piše pod deysetimi primeri in prav tako daje pluse in minuse. Vse vsebine so njegove, razen mojih in tu in tam nekaj drugih umsko uravnovešenih domoljubov kateri bi se radi rešili tega zločinskega titoizma.

   4 9 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
   • gost
    09.05.2021 ob 22:39 kilonja gost

    Ta bedak debeli je mizerno plačan za to da tu pisari iz dneva v dan iste stvari, sicer bi težko našli takega debila da bi porabil ves vsoj prosti čas za portal pomurec in tudi sobotainfo, tam bojda tudi pisari ko ga ni tu. Cele dneve na internetu,nič od življenja, za borih 2 centa na komentar .

    5 6 Prijavi neprimerno vsebino
   • gost
    09.05.2021 ob 22:44 gost

    No, Karel, zdaj si pa dobil še shizofrenijo. Zdaj si šele najebal, ker je to zelo huda bolezen, ki te bo uničila.. Kdo bo potem pisal laži o titoizmu?

    9 3 Prijavi neprimerno vsebino
  18. gost
   09.05.2021 ob 22:17 gost

   Pa 30 let imamo svojo državo,pa koliko tisoč ljudi se vsaki dan vozi na delo v Avstrijo.Zakaj se prinas ne odpirajo delovna mesta in zakaj ni normalnih plač,da bi delavec dostojno živel? Pustimo bivšo državo,o Sloveniji se pogovarjamo!

   11 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
   • gost
    09.05.2021 ob 22:32 kilonja gost

    Ah daj nehaj no, v fašistično Avstrijo se vozi na tisoče ljudi vsak dan ? Verjetno zato ker imajo tam tvoj jugovički socializem...hehehe..ti se raje vprašaj zakaj se vozi na tisoče ljudi k NAM vsak dan delat, pa preživljamo pol Bosne in Kosova . Očitno gre Avstrijcem boljše kot na ( pa niso nikoli bili del socialističnega nazadnjaštva kot mi ), nam pa gre očitno veliko bolje kot tvojim jugovičem da so tako odvisni od našega trga dela ;) .

    6 9 Prijavi neprimerno vsebino
  19. gost
   09.05.2021 ob 22:26 kilonja gost

   Mariborski TVT Boris Kidrič, to kar so naredili niso imeli kam prodat, pa so v Hočah v skladušču kopičili, delavci pa plače ( socialne ) dobivali če je kaj bilo narejeno ali ne . Od kolega ata je hodil na kosovo učiti delavce delat sredi osemdesetih v strojne delavnice, v službo so prihajali med 6 in 9 to uro, kako se je komu zdelo pač smiselno prit in kako je imel čas . Za bruhat, jebo te Jugoslavija. 600.000 Jugoslovanov se je med leti 70-80 izselilo v zahodno Evropo, tako jebe.no dobro vam je šlo . PA dobro, imeli ste pravice, plačani ste bili za prisotnost, ne za opravljeno delo, čestitke. Kredite ste dobili za stanovanja, čestitke, večinoma ste si sami sezidali vse . Pa pralni prašek ste imeli, Rifle kavbojke, Sladkor, moko, jajca, mleko, pralni prašek in tankanje na parne in sode dni. Jebo.te, pa govorimo o raju na zemlji, no, če bi se primerjali z Jemnom :)))))

   6 11 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
   • gost
    09.05.2021 ob 22:55 gost

    Če bi ti Janšev butalec takrat živel, bi vedel, da nam ni nič manjkalo. Odličen pralni prašek sta izdelovali tovarni Zlatorog v Mariboru in Saponija v Osijeku, kavbojk nismo rabili, ker smo meli odlično krojene druge hlače ( teh tovarn je bilo takrat na kupe ), sladkorja, jajc in mleka je bilo dovolj, tudi v ZDA je bila naftna kriza in so imeli omejitve z nafto, z ženo sva imela vsak svoj avto ( sodi, lihi ) in sva se vozila vsak dan, kredite za gradnjo hiše so nam pa dajala naša podjetja ( bili smo njihovi lastniki, če še nisi slišal ) kjer smo bili zaposleni. Butalci debatirate o stvareh, ki jih ne poznate. Nekje v desnih Janševih medijih ste to prebrali, pa to ponavljate kot pokvarjena plošča. Ko boš ti pri 30. letih z ženo postavil svojo veliko hišo, se ponovno oglasi.

    11 5 Prijavi neprimerno vsebino
  20. gost
   09.05.2021 ob 22:55 kilonja gost

   Ko boš ugotovil, da Avstrijci izkoriščajo Prekmuce za najslabša in zdravju najbolj školjiva dela ( leder fabrika, ......... ) ne boš več tako hvalil njihovega kapitalizma. Jaz jih ne hvalim, ti jih hvališ, češ da s etoliko naših vozi delat tja. Zakaj se torej v ostanke tvoje msrdoslavije nihče ne vozi delat, kaj je te šlo narobe z vašo socialistično ureditvijo ? hahaha...kolikšna je povprečna plačav Bosni, Srbiji, Črni Gori, v Makedoniji ? 350 € ? Vidiš, zato smo MI za njih AMERIKA, za nas pa je AVSTRIJA amerika . Pusti ti minimalno plačo v Avstriji, če delata dva za minimalno plačo imata 1200 € X 2 je to 2400 €, plus še skupa 4800 € regresa, če imata otroke , recimo dva plu 400 € na mesec, plus po 200 € za vsakega ko se septembra šola začne itd.

   1 7 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
   • gost
    09.05.2021 ob 22:57 kilonja gost

    Cene goriv, hrane, reči za živali, kurjave itd pa približno iste kot v Sloveniji, oziroma še nižje. Dražje pa imajo verjetno storitve in pa luksuz ki bi tudi pri nas mogel biti dražji, gostilne, alkohol, cigareti .

    4 5 Prijavi neprimerno vsebino
   • gost
    10.05.2021 ob 8:11 gost

    Če bi čebula ne imela če, bi bila samo bula. Samo norec lahko gleda plače po višini in se s tem hvali. Moraš dejansko pogledati kako se v določeni državi živi za določeno plačo. Ne pogovarjamo se o Bosni, ............................. in o Avstriji, temveč o Jugoslaviji in o Sloveniji. Danes delavec nima niti četrt tistih pravic kot jih je imel v Jugoslaviji in živi dosti slabše kot je živel takrat. Merilo življenja in njegove kakovosti ni pametni telefon in škatla na štirih kolesih ampak veliko drugega. Ti pa povem, da se v Bosni lepše živi za 400 evrov plače kot v Avstriji za 1.200 evrov plače. MERILO JE TO KAJ LAHKO POSAMEZNIK DOBI V DOLOČENI DRŽAVI ZA SVOJO PLAČO IN NE SAMA VIŠINA PLAČE. Samo ne vem, če boste ti in ostali Janševi verniki to razumeli.

    2 0 Prijavi neprimerno vsebino
   • gost
    10.05.2021 ob 8:24 gost

    Zopet na veliko lažeš in se sprenevedaš. Tistega osnovnega, kar človek z družino najbolj potrebuje ( stanovanje, hrana, obleka, zdravstvo, šolstvo, prosti čas, potovanja, rekreacija, ogledi raznih prireditev, frizerstvo, igrače, gospodinjski pripomočki in naprave, posteljnna, pohištvo, poštne in druge storitve, .................. ) je v Avstriji veliko dražje kot v Sloveniji. Da o hrani in pijači v gostinskih obratih ( kot si sam ugotovil ) niti ne piševa. Ni v Avstriji vse zlato, sploh pa če si prišlek.

    2 0 Prijavi neprimerno vsebino
  21. gost
   09.05.2021 ob 23:03 kilonja gost

   Tam lahko 4 članska družina zasluži z otroškimi prispevki, regresi, božičnicami in z dvema minimalnima plačama blizu 40.000 € na letni ravni, niso glih siromaki ;) . Tudi Prekmurci ki se vozijo delati ( tudi Štajerci, Gorenjci, da ne omenjam Korošcev ) v Avstrijo, so srečni, ker tam delajo skoraj za dvakratnik slovenske minimalne plače ;) . Nič s eti ne sekiraj za njih, noben nikogar ne sili v nič, vsak se odloča sam. Veš koliko mariborčanov in sobočanov se vozi vsak dan v Ljubljano na delo ? Pojma nimaš, kaj ? pa to za 900 € .

   2 8 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  22. gost
   09.05.2021 ob 23:11 Sinđa gost

   Zahvaljujuci Titu i partizanima imate Sloveniju u danasnjim granicama.Da nije bilo Tite,ne biste vi gùčili nego bi ucili mađarsčinu.To mu je hvala ,danas ga pljujete i komunizam.

   8 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
   • gost
    09.05.2021 ob 23:25 kilonja gost

    Nas so rešili sovjeti in američani, ne pa tito, če bi bili odvisno od tita bi se tvoj deda ukozi u šumi včeraj, paranoičan od Nemcev ;) . Mi se lahko smao zahvalimo Hitlerju da se je skregal s Stalinom, sicer bi ti danes rusko pisal.

    4 7 Prijavi neprimerno vsebino
  23. gost
   09.05.2021 ob 23:19 kilonja gost

   Če bi ti Janšev butalec takrat živel, bi vedel, da nam ni nič manjkalo. Odličen pralni prašek sta izdelovali tovarni Zlatorog v Mariboru in Saponija v Osijeku, kavbojk nismo rabili, ker smo meli odlično krojene druge hlače ( teh tovarn je bilo takrat na kupe ), sladkorja, jajc in mleka je bilo dovolj, tudi v ZDA je bila naftna kriza in so imeli omejitve z nafto, z ženo sva imela vsak svoj avto ( sodi, lihi ) in sva se vozila vsak dan, kredite za gradnjo hiše so nam pa dajala naša podjetja ( bili smo njihovi lastniki, če še nisi slišal ) kjer smo bili zaposleni. Butalci debatirate o stvareh, ki jih ne poznate. Nekje v desnih Janševih medijih ste to prebrali, pa to ponavljate kot pokvarjena plošča. Ko boš ti pri 30. letih z ženo postavil svojo veliko hišo, se ponovno oglasi. Hahaha, pralni prašek ste imeli in lepo krojene hlače..hehe, v soboto si zastonj hodil delat za njih, hepan . Imeli ste kur.ec od ovce, še kavbojke, kavo, pralni prašek, glasbene instrumente, ojačevalce, LP plošče in tako naprej ste morali švercat . Da ne omenjam tega kako so buzerirali na carini, pa nisi smel več kot v tolikšni vrednosti z zahodne Evrope pripeljati v Jugoslavijo...čisti fašizem..še nogometaš ni smel pred 28-tim letom it igrat v tujino in podobni nesmisli . V vojsko ste zmetali milijone Dolarjev letno , da ste lahko umetno vzdrževali službe . Danes pa pljuvate po tem da bi vojakom kupili nove škornje, bedaki . Hepani, pol plače ste že na dan plače v prvme gostilniškem pajzlu zapravili, tako zelo " visoke " so bile te vaše plače. Imel sem svojo hišo že pri 28 - tih letih, s partnerko vedno po 2 avta, pa ne Zastave in Warburge kot ti, kopije od avtov.

   2 9 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  24. gost
   10.05.2021 ob 7:52 gost

   ,,, klonjaš,,, včeraj vidim da si imel dan govora. Same bulozne izjave kere ne pijejo vode. Bla, Bla, Bla,,,,. Me pa zanima ali ste se desni cucki naučili do 46 šteti. Saj ni tako težko to se učijo v 2 razredu osnovne šole. Kero so bolan debil,,, Janez grozni,,, na silo zaprl in uničil generacijo otrok z svojimi bolnimi odločitvami. Štekas debil.

   6 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
   • gost
    11.05.2021 ob 9:07 gost

    Ne pozabite, tulite, kelko ščejte. Janez vam vlada, pocasi bo to treba sprejeti, lubčki moji

    1 1 Prijavi neprimerno vsebino
  25. gost
   10.05.2021 ob 8:56 gost

   Poslal sem še tri odgovore kilonji. Zakaj niso objavljeni? Cenzura ali kaj?

   5 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  26. gost
   10.05.2021 ob 9:02 Miško1 gost

   SMRT FAŠIZMU IN KUMNIZMU

   3 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  27. gost
   11.05.2021 ob 8:27 gost

   RDEČUHARJI ohladite se .Nikšni ste nej. Sami lažnivci in zavajalci kot že prej 75 let. Zadosti vas imamo. Pojdite v Venezuelo in S.Korejo tam je mesto za takšne idiote zaostale.

   2 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  28. gost
   11.05.2021 ob 8:37 gost

   Brez partizanov bi bila slovenska in Ljubljana in Trst.Tako pa je Ljubljana balkanska,Trst pa italijanski! Pa še Gorico in Beljak bi mele!

   2 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  29. gost
   01.02.2022 ob 15:02 Sexy gost

   Zmenki zaradi seksa v vašem mestu - 𝐖𝐖𝐖.𝐌𝐘𝟐𝟏.𝐅𝐔𝐍

   0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

  info_outline

  Opozorilo

  Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

  Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

  Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.