https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GLOBALNO

Letošnji dan družin posvečen vplivu novih tehnologij na družinske odnose

15.05.2021 ob 12:00  

Danes, 15. maja, je Mednarodni dan družin, ki ga letos obeležujemo pod enotnim geslom Družine in nove tehnologije. Geslo opominja na čas pandemije, ki je otroke in starše potisnil pred zaslone, s tem pa jih izpostavil novim tveganjem.

Leta 1993 je Generalna skupščina razglasila 15. maj za svetovni dan družin. Družina nam nudi občutek varnosti in toplino v vseh medčloveških odnosih, ki jih potrebujemo v tem hitrem svetu. Tudi po vseh spremembah in padcih v življenju je družina tista, ki te vedno čaka in ti ponuja zavetje.

Leto 1994 pa je Generalna skupščina že leta 1989 določila za leto družine, s čimer je hotela povečati zavedanje družbe o družini in družinskih zadevah ter izboljšati zmožnost držav, da bi se družinski problemi reševali z ustreznimi domačimi politikami.

V Zvezi prijateljev mladine Slovenija so praznovanje ob dnevu družin podaljšali v Teden družine, ki ga letos obeležujejo že 27. leto zapored. Tako v tednu družine, ki poteka od 15. pa do 22. maja pripravijo različne akcije ki se jim pridružijo različni ponudniki.

Mednarodni dan družin nas opozarja na zavedanje medosebnih odnosov, ki jih imamo v družni prav tako pa nas ozavešča tudi o socialnih, ekonomskih in demografskih procesih, ki vplivajo na družino. Zaradi hitrega tempa življenja se številni izmed nas ne zavedamo, kako pomembna je družina in smo se pomembnost družine ozavestili zdaj, v času epidemije, ko smo preživeli večino časa doma s svojimi najdražjimi.

 *Foto: Pixabay.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      16.05.2021 ob 6:27 dfgsdga gost

      fgvdgdyg

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      01.02.2022 ob 15:42 Sexy gost

      Zmenki zaradi seksa v vašem mestu - 𝐖𝐖𝐖.𝐌𝐘𝟐𝟏.𝐅𝐔𝐍

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.