https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Živalski vrt Sikaluzoo opustošilo neurje

Radenci, 14.05.2021 ob 11:55  

Neurje, ki se je razbesnelo v sredo je pustošilo tudi v živalskem vrtu Sikaluzoo v Radencih.

Uprava RS za zaščito in reševanje je obvestila, da je 15. maja ob 16:24 v Radencih, zaradi močnejših padavin narasel potok, ki je ogrožal bližnji živalski vrt. Gasilci PGD Radenci- Boračeva so očistili prepust in brežino ter spustili pretok vode.

Zaradi škode, ki je nastala je živalski vrt bil do nadaljnjega zaprt, je na svojem Facebook profilu zapisal Tomi Mitev (Todor) ter se ob tem zahvalil Radenskim gasilcem, da so mu hitro priskočili na pomoč.

"Vse se je zgodilo v kakšnih 10, 15 minutah. Vdrla je voda in začel se je kaos," je dogajanje komentiral Mitev Todor iz živalskega vrta Sikaluzoo. Ko je potok prestopil bregove, so zaposleni poskušali rešiti, kar je bilo mogoče. A vsega jim žal ni uspelo umakniti na varno.

Poginilo je nekaj majhnih piščancev, a so hvaležni, da se ni zgodila še hujša katastrofa, saj so večino živali uspeli rešiti. Zdaj jih čaka veliko dela. Upajo, da bodo sanacijo hitro končali in da bo živalski vrt pripravljen in varen za obiskovalce. Številni prijatelji so jim ponudili roko pomoči, nasproti pa jim prihaja tudi občina Radenci s finančnimi sredstvi, poroča Siol.

Kot smo iz preverjenih virov izvedeli so že uspeli sanirati škodo in bo živalski vrt v soboto normalno obratoval.

*Naslovna fotografija: FB Tomi Mitev

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      01.02.2022 ob 16:00 Sexy gost

      Zmenki zaradi seksa v vašem mestu - 𝐖𝐖𝐖.𝐌𝐘𝟐𝟏.𝐅𝐔𝐍

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.