https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

FOTO: Pomurje zajela nevihta s točo, v Gornji Radgoni poplave

16.05.2021 ob 16:22  

Del Pomurja so danes popoldne zajele nevihte. Prebivalci naselij v občinah Apače, Gornja Radgona in Tišina so poročali o toči, v Gornji Radgoni pa so obilne padavine povzročile tudi poplave.

"Na območju Gornje Radgone, na meji med Avstrijo in Slovenijo se je okrepila supercelična nevihta, ki potuje v smeri Pomurja. Nevihto lokalno spremlja močan, silovit naliv z močnejšimi sunki nevihtnega piša. Krajevno je možna toča, lahko tudi nekoliko debelejša," so poročali na Neurje.si.

Tudi Agencija Republike Slovenije za okolje je izdala opozorilo pred veliko verjetnostjo nastanka toče v severovzhodni Sloveniji.

Foto: Arso

O toči so poročali prebivalci naselij iz območja občin Apače, Gornja Radgona in Tišina.

Foto: Irena Ivanek, Segovci, občina Apače

Foto: Sergej Kvas, Segovci, občina Apače

Foto: Marjan Mihalič, Apače

V Gornji Radgoni je zaradi obilnega dežja prišlo do poplav meteornih voda.

Vir: FB Radarji v Pomurju

"Popoldne bo spremenljivo do pretežno oblačno. Začele se bodo pojavljati krajevne padavine, predvsem plohe in posamezne nevihte. Pihal bo jugozahodnik, ob morju jugo. Temperature bodo od 16 do 21 °C.

Ponoči bo oblačno, dež z nevihtami se bo razširil nad večji del Slovenije. Predvsem v severni polovici Slovenije bodo možni krajevno močnejši nalivi. V vzhodni in severni Sloveniji bo proti jutru zapihal veter severnih smeri. Najnižje jutranje temperature bodo od 6 do 13 °C.

Jutri bo sprva oblačno s padavinami, ki bodo do popoldneva povsod ponehale. Pričelo se bo jasniti, nastale bodo še krajevne plohe. Dopoldne bo na Primorskem pihala šibka burja, drugod veter severnih smeri. Najvišje dnevne temperature bodo od 12 do 16 °C," poroča Arso. 

Kakšno je stanje pri vas? Pošljite nam fotografije na urednistvo@pomurec.com.

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      01.02.2022 ob 15:20 Sexy gost

      Zmenki zaradi seksa v vašem mestu - 𝐖𝐖𝐖.𝐌𝐘𝟐𝟏.𝐅𝐔𝐍

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.