https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GLOBALNO

Ob nalivih povečana verjetnost pojavljanja zemeljskih plazov

17.05.2021 ob 11:00  

Agencija RS za okolje (Arso) je za severovzhodno in severozahodno Slovenijo izdala oranžno vremensko opozorilo. Narasli bodo vodotoki, ponekod so možna razlivanja rek. Povečana je tudi verjetnost pojavljanja zemeljskih plazov.

Dopoldne bodo padavine in nevihte od zahoda postopno ponehale. Popoldne se bo delno zjasnilo, nastale bodo še posamezne plohe ali nevihte. Najvišje dnevne temperature bodo od 13 do 18 °C.

Jutri bo sprva pretežno jasno in zjutraj ponekod po nižinah megleno. Popoldne se bo oblačnost povečala, nastajale bodo krajevne plohe in nevihte. Najnižje jutranje temperature bodo od 3 do 8, najvišje dnevne od 16 do 22 °C.

Možnost razlivanja rek in pojavljanja zemeljskih plazov

Ob nalivih se bo vodnatost rek povečala do velikih pretokov. Ob nalivih lahko hitro narastejo manjši vodotoki in hudourniki, večja verjetnost za ta pojav je v severnem delu države. Vodnatost rek bo danes čez dan velika, v torek pa se bo začela zmanjševati, kaže hidrološka napoved Arsa.

Zaradi večjih količin padavin je povsod po državi, predvsem pa v severozahodni in severovzhodni Sloveniji, danes povečana tudi verjetnost pojavljanja zemeljskih plazov. Na geološkem zavodu zato prebivalce območij, kjer so se v preteklosti že pojavljali plazovi, opozarjajo na pozornost pri spremembah tal, objektov in pobočij. Kot so še sporočili, je treba biti še posebej pozoren na pojavljanje svežih razpok, posedanje, zdrse zemljine in zastajanje vode.

Kako bo v prihodnjih dneh?

V noči na sredo bodo padavine spet zajele vso Slovenijo in do srede zjutraj večinoma ponehale. V sredo bo spremenljivo oblačno, popoldne bodo krajevne plohe in nevihte.

V četrtek bo dopoldne povečini sončno, popoldne pa bo še nastalo nekaj ploh ali neviht. Tudi petek bo dokaj sončno, verjetnost za popoldanske plohe ali nevihte bo precej manjša.

Ob koncu tedna in v prvih dneh novega tedna se bo verjetnost za padavine znova povečala. Najvišje dnevne temperature bodo v notranjosti Slovenije večinoma malo pod 20 °C.

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      01.02.2022 ob 15:30 Sexy gost

      Zmenki zaradi seksa v vašem mestu - 𝐖𝐖𝐖.𝐌𝐘𝟐𝟏.𝐅𝐔𝐍

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.