https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Lendavo obiskal predsednik Atletske zveze Slovenije

19.05.2021 ob 6:05  

Občino Lendava je prejšnji teden obiskal predsednik Atletske zveze Slovenije Roman Dobnikar. Ogledal si je športne infrastrukture v občini in se z županom Janezom Magyarjem in predsednikom Atletskega kluba Lendava Attilo Horvathom pogovarjal o razvoju športa v regiji.


Dobri rezultati nedavno odprte atletske steze za občanke in občane

Atletska steza v športnem parku pri Dvojezični osnovni šoli I Lendava je bila 26. februarja odprta za občanke in občane za preizkusno obdobje. Po besedah Attile Horvath do zdaj ni bilo zaznanih kršenja hišnega reda športnega objekta, ki je javno objavljen na oglasni deski pri vhodu, zato bodo aktivnosti še naprej dostopne vsem občankam in občanom. Pri tem je izpostavil, da je pomembno sodelovanje, usklajevanje in sožitje med različnimi športnimi društvi.

Stadion še ni dotrajan, potrebno pa bo dograditi objekte za sanitarije in opremo

Horvath je izpostavil problematiko sanitarij in prostora za shrambo opreme in potrebo po izgradnji le-teh. Predsednik zveze, Dobnikar, je predlagal nekaj praks reševanja podobnih problematik drugod po Sloveniji. Župan Janez Magyar je sprejel izpostavljeno potrebo in predlagal, da Atletski klub Lendava uredi začetno dokumentacijo, kot je strokovni popis del, da se na podlagi te dokumentacije začnejo potrebni postopki za izgradnjo omenjenih objektov.

Možnost sofinanciranja

Predsednik Atletske zveze je na predlog Horvatha za ureditev metališča za kroglo, skakališča za skok v daljino, notranje robnike na stezi, razširitev steze, opremljanje stadiona, posodobitev ostale opreme, izpostavil možnost sofinanciranja in predlagal načine priprave dokumentacije za prijavo na razpise za sofinanciranje nabave in izvedbe teh investicijskih projektov.

Atletika kot način življenja

Atletika v Slovenskem prostoru je v zadnjih desetih letih pridobila precej prepoznavnosti. Po besedah Dobnikarja se za Atletiko kot način življenja odloča vse več mladih, ki prepoznajo pozitivne učinke raznovrstnih športov in poudarek na vrednotah, ki temelji na redni in zmerni rasti tako v športni uspešnosti kot tudi osebnostni rasti. Pozdravlja ta pojav, ki je, kot sam pravi, tudi pokazatelj večanja stopnje demokracije, saj se za atletsko dejavnost lahko odločijo tako mladi, kot starejši in tako suhi kot močnejši.

Vir in foto: Občina Lendava

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      01.02.2022 ob 14:36 Sexy gost

      Zmenki zaradi seksa v vašem mestu - 𝐖𝐖𝐖.𝐌𝐘𝟐𝟏.𝐅𝐔𝐍

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.