https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Zastopnik pacientovih pravic iz Murske Sobote osumljen spolnega nadlegovanja

06.09.2011 ob 18:21  

Vilijem Ortar,  ki ga je vlada nedavno razrešila s funkcije, je osumljen spolnih zlorab pacientov in goljufij, ker naj bi jim zaračunaval storitve.


Po poročanju Siol.net, so to potrdili tudi na murskosoboški policiji in tožilstvu. Na policiji pravijo, da so podali pet kazenskih ovadb, na tožilstvu pa, da so marca lani vložili zahtevo za preiskavo zoper Ortarja zaradi kaznivih dejanj spolne zlorabe slabotne osebe, kršitve spolne nedotakljivosti z zlorabo položaja in goljufije, še poroča Siol.

Slika je simbolična (foto: www.lawyerscareers.com).

Prav tako naj bi se po poročanju Siola Ortar predstavljal tudi kot pravnik in pacientom zaračunaval svoje storitve, čeprav je delo zastopnika pacientovih pravic za državljane brezplačno. Ortar je za Siol dejal, da od ministrstva še ni prejel nobenega papirja in da zadeve zato ne želi komentirati.

    Komentarji

    1. MlLAN
      08.09.2011 ob 13:25 MlLAN

      Moški je ugotovil, da mu manjka sekira, sumil pa je sosedovega sina. Osumljen fant je po tem dogodku hodil kot tat, izgledal kot tat in govoril kot tat. Čez nekaj dni je moški našel svojo sekiro pod listjem poleg vrtne utice. Naslednjič, ko je videl sosedovega sina, je ta hodil, izgledal in govoril kot vsak drug otrok. Lao Tzu

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.