https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KRONIKA

Včeraj nasilje v družini in kar petnajst prometnih nesreč

20.05.2021 ob 7:00  

Včeraj je v skupno petnajstih prometnih nesrečah ena oseba umrla, ena oseba se je posebno hudo telesno poškodovala, ena oseba se je hudo telesno poškodovala in pet oseb lahko telesno poškodovalo. Poleg tega so policisti obravnavali še šest kaznivih dejanj, tri kršitve javnega reda in miru ter dva primera povoženja divjadi.


Kot smo včeraj že poročali, so ob 8.27 bili policisti obveščeni, da je izven naselja Nedelica prišlo do prometne nesreče med dvema osebnima avtomobiloma. Z zbiranjem obvestil in z ogledom kraja prometne nesreče je bilo ugotovljeno, da se je 36-letna voznica osebnega avtomobila v katerem je bil pravilno, v otroškem sedežu zavarovan 13-mesečni otrok vozila po lokalni cesti iz smeri naselja Nedelica v smeri naselja Dobrovnik. Ko se je pripeljala do križišča, je zapeljala na prednostno cesto v trenutku, ko je po njej pripeljal voznik osebnega avtomobila. Med vozili je prišlo do silovitega trčenja, kar je imelo za posledico, da je voznica, zaradi poškodb zadobljenih v prometni nesreči na kraju umrla. Otroka v vozilu voznice pa so s posebno hudimi telesnimi poškodbami odpeljali v UKC Ljubljana. Voznik drugega, v prometni nesreči udeleženega vozila, je bil lahko telesno poškodovan. Ogleda kraja prometne nesreče sta se udeležila preiskovalni sodnik in državna tožilka okrožnega sodišča v Murski Soboti, katera sta odredila izvedniško mnenje, na podlagi katerega se bo ugotovil dejanski vzrok prometne nesreče. To je letošnja četrta smrtna žrtev na pomurskih cestah.

Ob 21.42 je v kraju Petišovci, v občini Lendava, osebno vozilo na makadamski cesti trčilo v drevo. Pri tem sta se poškodovali dve osebi. Posredovali so gasilci IGE Lendava, ki so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulator, s tehničnim posegom rešili osebo iz vozila in jo predali reševalcem NMP Lendava ter nudili pomoč policiji. Reševalci NMP Lendava so eno osebo prepeljali v bolnišnico Murska Sobota, druga poškodovana oseba pa je sama poiskala zdravniško pomoč.

Ob 19.32 sta v naselju Vidonci, v občini Grad, trčili osebni vozili. Posredovali so gasilci PGD Murska Sobota in zavarovali kraj dogodka. Poškodovali sta se dve osebi, reševalci NMP so ju prepeljali v SB Murska Sobota.

Na področju kriminalitete so policisti obravnavali nasilje v družini, grožnjo, zasegli bankovec za 20 evrov, za katerega se sumi, da je ponarejen in tri kazniva dejanja nevarne vožnje v cestnem prometu.

Javni red in mir je bil kršen dvakrat v zasebnih prostorih in enkrat na javnem kraju. Kršitelji so se po intervenciji policistov pomirili in s kršitvami prenehali.

Pogostejše meritve hitrosti z radarjem bodo policisti opravljali na območju PP Murska Sobota.

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.