https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Soboški bolnišnici se obetajo tri nove naložbe

Murska Sobota, 20.05.2021 ob 13:08  

V prostorih Splošne bolnišnice Murska Sobota je danes, 21. maja 2021, potekala tiskovna konferenca, kjer so predstavili novo vodstvo bolnišnice, trenutne razmere in letošnje naložbe. Na tiskovni konferenci so spregovorili direktor bolnišnice Daniel Grabar, strokovna direktorica Manuela Kuhar Makoter, pomočnica direktorja za zdravstveno nego Nataša Kreft ter pomočnik direktorja za poslovne zadeve Marjan Maček. 


Direktor bolnišnice, prim. asist. Daniel Grabar, dr. med., spec. anesteziologije z reanimatologijo, je izpostavil nadaljnjo razvojno usmerjenost, tako strokovno, kot organizacijsko pri vodenju bolnišnice ter pospeševanje digitalizacije, pri vseh procesih v bolnišnici, prepadnost zaposlenih ter zagotavljanje finančne vzdržnosti v vseh enotah bolnišnice.

Nato je besedo prevzela strokovna direktorica, Manuela Kuhar Makoter, dr. med., specialistka kirurgije, ki ima že 19 let izkušenj z delom v zdravstvenih ustanovah in je v bolnišnici prevzela novo vlogo. V tej vlogi si že zadnje tri tedne prizadeva opraviti pogovore s predstojniki in glavnimi sestrami. Obenem pa jim v vlogi, novega vodstva,  predstaviti prioritetne cilje ter izvedeti težnje razvoja in želje vsakega posameznega oddelka. Kljub temu da epidemija upada so še vedno usmerjeni v zdravljenje COVID bolnikov in smatra, da nas bo le cepivo rešilo iz tega.Tako kljub upadanju okužb poskušajo reševati akutne težave, sočasno pa snujejo načrte za čimprejšnjo normalizacijo delovanja tako hospitalne kot ambulante dejavnosti.

V. d. pomočnice direktorja za zdravstveno nego Nataša Kreft, mag. zdr.-soc. manag. je spregovorila o njenem največjem izzivu na področju zdravstvene nege. Izziv na področju zdravstvene nege v bolnišnici je ta, da je dober kader težko zadržati v delovnem  procesu. "Kar je seveda poglobila dodatno še epidemija, težke delovne razmere, naporni urniki, izčrpanost in izgorelost. V zadnjem letu je bolnišnico zapustilo 45 izvajalcev zdravstvene nege, zato so se odločili tudi za sofinanciranje študija zdravstvene nege," pove Kreftova.

Pomočnik direktorja za poslovne zadeve Marjan Maček, univ. dipl. ekon., je predstavil ambiciozen načrt razvoja in izpostavil tri nove naložbe za naslednji 2 leti, ki so skupno vredne kot 13,3 milijona evrov. Hkrati bo bolnišnica posodabljala medicinsko opremo, vzpostavila preglednejšo ekonomiko poslovanje med oddelki ter digitalizirala procese dela.

Uredili in dogradili bodo odsek za dializo, za kar bodo namenili 3 milijone evrov. Tako bodo število dializnih mest  iz 22 povečali na 31, in bodo lahko sprejeli vse bolnike, ki potrebujejo dializo. Hkrati pa novi prostori pomenijo sodobnejše zdravljenje bolnikov in varnejše delo, kot tudi večjo varnost zaradi preprečevanja prenosa odpornih mikroorganizmov. Ministrstvo za zdravje bo prispevalo nekaj manj kot 2,8 milijonov evrov, bolnica pa bo iz sredstev amortizacije v višini 229 tisoč evrov zagotovila razliko.

Uredili in razširili bodo tudi stavbo nekdanjega ginekološkega oddelka v negovalni oddelek, namenjen neakutni bolnišnični obravnavi. Neakutna obravna  obsega pobolnišnično zdravljenje, zdravstveno nego in paliativno oskrbo. Trenutno razpolagajo s 48 posteljami. Z razširitvijo pa bo jih na voljo 72 in vse po najsodobnejših standardih. V objektu bodo tudi novi prostori za razvojno ambulanto za otroke s posebnimi potrebami in enote za naročanje. Ocenjena vrednost naložbe je 7,8 milijona evra od katerega bo bolnišnica prispevala 1,9 milijona, 5,9 milijona evrov pa bodo dobili iz operativnega programa za izvajanje evropske kohezijske politike. Dela naj bi se začela letos oktobra pa trajala do julija 2022.

Tretja naložba, ki jo bodo izvedli, pa je obnova kletnih prostorov internega oddelka. Ta obnova obsega dobrih 1000 kvadratnih metrov površin. Kletni prostori se bodo delili na krilo A in krilo B. V krilu A bo delovalo 6 internističnih ambulant, krilo B, pa bo namenjeno 7 kardiološkim ambulantam, histološkemu laboratoriju in znanstveno raziskovalni dejavnosti. Dela naj bi bila predvidoma zaključena do julija 2022. Naložba je vredna skoraj 2,5 milijona evra, in se bo krila iz lastnih virov, od tega je 537 tisoč evrov sredstev bolnišnice in 1,9 milijonov evrov dolgoročnega posojila.

Ob tem vodilni v bolnišnici Pomurce pozivajo k cepljenju proti covidu-19, tudi zato, ker je regija pri cepljenju zadnja v državi. V bolnišnici imajo trenutno 68 % precepljenost, ki pa bo se še zvišala do naslednjega meseca, saj bodo prišli na vrsto tudi tisti, ki so COVID preboleli. Trenutno imajo na COVID oddelku 15 bolnikov, 9 na intenzivni negi, 5 od tega pa na ventilatorju. Pozitivna novica pa je tudi ta, da so 1 pljučni oddelek zaprli za COVID bolnike, in ga bodo v naslednjem tednu ponovno odprli, za samo pljučne bolnike. Direktor bolnišnice, prim. asist. Daniel Grabar, smatra da je naša odločitev, da se cepimo pomemben prispevek, da bo zdravstvo namenjeno spet osnovnemu namenu.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      21.05.2021 ob 16:57 gost

      Pri tej velkij plačaj bi se lahko malo bolj elegantno in vizualno bolj uredili. Nej ka tako izgledajo kot kaki klovni.

      18 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        21.05.2021 ob 17:05 gost

        Ne kritiziraj jih, ker bodo blokirali komentiranje. Oni so ja najboljši v srednji Evropi in najmanj korona bolnkov je tu umrlo. Vsaka jim čast zelo so dobri in usposobljeni.

        6 3 Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      21.05.2021 ob 19:04 B B gost

      Dve novi črni seks bombi! Dobro izgledata na svojih položajih! Kar pogumno naprej !!!!!!!!

      3 8 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      21.05.2021 ob 20:07 gost

      Ko so znotraj brez mask, zunaj pa z maskami, to vse pove o njih.

      9 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      22.05.2021 ob 12:18 ka se ona bela gost

      skup kapči, da ji suknjič poka, saj vidimo atribute in tudi noro glavo. Keri direktor zdravstvene institucije je sploh pameteh, povezave in velike plače za nič narejenega, če pa "zaglajzaš" pa itak država "pomogne", da te ne usmrtijo.

      4 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      01.02.2022 ob 16:43 Sexy gost

      Zmenki zaradi seksa v vašem mestu - 𝐖𝐖𝐖.𝐌𝐘𝟐𝟏.𝐅𝐔𝐍

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.