https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KRONIKA

Štirje povzročitelji prometnih nesreč pod vplivom alkohola

20.05.2021 ob 14:00  

V preteklem dnevu je bilo na pomurskih cestah petnajst prometnih nesreč, štirje povzročitelji so bili pod vplivom alkohola.

Včeraj, okrog 15. ure je voznik osebnega avtomobila v Radenskem Vrhu zaradi neprilagojene hitrosti trčil v betonsko ograjo ob stanovanjski hiši in kraj zapustil. Povzročitelj je bil izsleden. Preizkus alkoholiziranosti je pokazal 0,41 mg/l. Izdan mu bo plačilni nalog.

Malo po 17. uri je na relaciji Martjanci – Vaneča voznik osebnega avtomobila zaradi neprilagojene hitrosti trčil v pred seboj vozeč osebni avtomobil. Preizkus alkoholiziranosti pri povzročitelju prometne nesreče je pokazal 1,07 mg/l alkohola. Prometna nesreča se obravnava kot sum storitve kaznivega dejanja nevarne vožnje v cestnem prometu, zoper povzročitelja bo podana kazenska ovadba.

Okrog 19.30 ure je v Vidoncih voznik osebnega avtomobila zaradi vožnje po sredini vozišča trčil v nasproti vozeči osebni avtomobil voznice, katera je po trčenju zapeljala v obcestni jarek. Preizkus alkoholiziranosti je pri povzročitelju pokazal 0,99 mg/l. V navedenem primeru gre za sum storitve kaznivega dejanja nevarne vožnje v cestnem prometu in bo zoper povzročitelja podana kazenska ovadba na pristojno tožilstvo. Voznica in sopotnica sta bili v nesreči lažje telesno poškodovani.

Okrog 21.45 je voznik osebnega avtomobila vozil po nekategorizirani makadamski cesti iz smeri Trimlinov v smeri Čentibe ter zaradi neprilagojene hitrosti zapeljal levo in trčil v brežino. Osebni avtomobil je odbilo nazaj na vozišče, kjer je trčilo še v drevo. Voznik osebnega avtomobila je bil v nesreči hudo, sopotnik pa lahko telesno poškodovan. Pri ogledu kraja prometne nesreče so bile ugotovljene okoliščine, ki so kazale na vožnjo pod vplivom alkohola, zaradi tega so policisti odredili strokovni pregled za ugotavljanje alkoholiziranosti voznika. Po pridobljeni analizi bo zoper voznika izveden ustrezen ukrep.

Alkohol v organizmu ostane tudi do 12 ur 

Udeležba alkoholiziranih voznikov v prometu ni samo nevarna, temveč je tudi nedopustna. Zato policisti znova pozivajo voznike, naj pred in med vožnjo ne uživajo alkoholnih pijač, prepovedanih drog in drugih psihoaktivnih snovi, naj upoštevajo dejstvo, da alkohol v organizmu ostane tudi do 12 ur in več po zaužitju. Če ste uživali alkohol, naj vozi kdo, ki alkoholnih pijač ni užival, ali uporabite javna prevozna sredstva. Dosledno upoštevajte tudi druga cestnoprometna pravila, še zlasti pravila o hitrosti, prednosti, prehitevanju, uporabi varnostnih pasov in mobilnih telefonov ter varnostni razdalji.

* Foto: Pixabay

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      20.05.2021 ob 16:43 gost

      Kako kazen bo dobila občina Turnišče ker nima pokosene trave ob cesti po celi občini. Tudi tam kjer je bila ta tragična nesreča z smrtno žrtvijo. Obenem sožalje vsem bližnjim.

      12 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      20.05.2021 ob 16:46 gost

      To imaš čisto prav trava je visoko da se ne vidijo prometne oznake. Kje so občinske inšpekcije. To če dobiš plačo se ne pomeni da zanjo ni potrebno zanjo nič delati.

      13 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      20.05.2021 ob 17:12 karči gost

      Košnja trave ob cestah je za nekatere občine velik strošek predvsem na Goričkem. Nevarno pa je tudi za voznike, posebno tam ,kjer divjad prečka ceste.----- divjad na cesti----

      8 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      20.05.2021 ob 17:41 kilonja gost

      Javno sprašujem policijo zakaj ne objavljajo podatkov koliko povzročiteljev nesreč je imelo v krvi mamila ? Tega ne smete objavljat kaj ?

      6 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        20.05.2021 ob 17:46 gost

        Kilonja tu se pa popolnoma strinjam s tabo. Pa neprestano se hvalijo koliko konoplje so našli. Boste kdaj povedali in napisali KOLIKO HEROINA STE NAŠLI?

        5 0 Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      20.05.2021 ob 17:45 gost

      Kak velik strošek saj pa dobijo za vsakega občana denar od države in to velik denar. Pa večina občin nič nedela samo sebi deli plačo. Vtem korona času niso delali nič od nič po jajca so se edino škrabali. Zato ga ne seri z stroški za tisto kar mora biti samoumevno narejeno. Glavno da ni strošek ko si občinski serifi širijo svoj obseg pasu tja do 150 kg. Taki so kot grizliji.

      10 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      20.05.2021 ob 17:46 gost

      Niso vsi naljani kot ti debil,,, klonjaš,,,.

      2 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      20.05.2021 ob 18:13 gost

      Res je,naše ceste so postale kar nevarne,bankine ob cesti po tem dežju je vse odneslo,trava visoka kar visi na cesto,ceste luknjaste in flikane,pol pa se dodamo vinjene voznike,pa je norišnica počasi!!

      8 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      20.05.2021 ob 21:05 gost

      Mislim, da ni kriva trava ob cesti, ker piše, da so bili vsi na preizkusu alkoholiziranosti pod vplivom alkohola. Sedaj se pa zamislimo vsi skupaj. Prekmurci vsi smo totalni luzeri. Pijani po cesti. Na posledice ne pomisli več nobeden. Žalostno do kraja.

      2 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      01.02.2022 ob 15:13 Sexy gost

      Zmenki zaradi seksa v vašem mestu - 𝐖𝐖𝐖.𝐌𝐘𝟐𝟏.𝐅𝐔𝐍

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.