https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

NOGOMET

FOTO: Slavje Murašev ob osvojitvi naslova državnih prvakov

22.5.2021  

Nogometaši Mure so po današnji zmagi nad Mariborom postali državni prvaki za sezono 2020/21. Izbranci Anteja Šimundže so si svoj prvi naslov prvaka zagotovili v zadnjem krogu Prve lige Telekom Slovenije, ko so v Ljudskem vrtu premagali Maribor s 3:1 (1:1).

Zadnja tekma 30. sezone slovenskega prvoligaškega prvenstva je odločila novega prvaka. Mura, ki je naslov pokalnega prvaka osvojila v prejšnji sezoni, je v Ljudski vrt prišla neporažena na zadnjih šestih tekmah. 

V 33. minuti se je Klemen Šturm odločil za strel malce z leve strani v kazenskem prostoru, žoga je na poti proti golu zadela še Blaža Vrhovca, spremenila smer leta in presenetila Ažbeta Juga. Tik pred koncem polčasa so se razveselili Mariborčani, ko je Jan Mlakar ob Maticu Marušku prišel do strela in zadel za 1:1 in svoj 14. gol sezone, s čimer se je izenačil z Nardinom Mulahusejnovićem iz Kopra na vrhu lestvice strelcev.

Nino Kouter je v 75. minuti s prefinjeno in dolgo podajo v kazenskem prostoru našel Mihaela Klepača, ta pa je iz prve ugnal Juga za vodstvo z 1:2. V 78. minuti je Luka Bobičanec zadel iz najstrožje kazeni. To je zakrivil Aleks Pihler, ki je storil prekršek nad Klemnom Šturmom na robu kazenskega prostora. Zmaga Mure v Ljudskem vrtu in s tem zgodovinski uspeh Mure, ki je prvič osvojila naslov državnega prvaka.

"Vsa čast celemu Prekmurju. Ekipi, fantom, trenerju, vsem. Brez besed sem," je takoj po koncu tekme za Planet TV povedal Bobičanec.

"Izredno smo veseli, navijači so si to zaslužili, mi pa tudi. Trener nam je rekel, da imamo kakovost, da če smo zabili enega, lahko še enega. Ko smo osvojili pokal, me en dan ni bilo domov, zdaj pa me ne bo dva," pa je dodal še Žiga Kous.

Foto: maribor24.si

Več fotografij v spodnji galeriji...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      22.05.2021 ob 23:28 gost

      haha df in turbaška navlaka ..to pa more na polne boleti!!! Iskrene čestitke vsem navijačem Mure,sicer navijam za čisto xy ne slovenski klub,a danes mislim da ..no vsaj do Hotize se veseli vso prekmurje z vami,iskrene čestitke in res kapo dol,tekma je bila za pogledat , še naprej vse dobro in ..UŽIVAJTE V LOVORIKI :) ..(1..2..3...Mura -Prekmurje !!!!! )

      14 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        23.05.2021 ob 7:18 gost

        Lahko je zmagati, ko sodnik prizna gol Mure iz prepovedanega položaja, za prekršek izven kazenskega prostora piska penal. Sodnik je bil vaš, dvanajsti gralec, kar sem že pred časom zapisal, kakor tufdi pred meseci, ko je Olimpija imela še veliko prednost, da bo letos Mura prvak. Enako kot so lani dali Celju. Nikoli več ne pišite, da sodniki sodijo proti vam. Na drugi strani pa imaš trenerja osla, ki na domačem igrišču igra bunker, namesto, da bi dal v igro napadalce in napadal. Uživajte, Liga prvakov vas postavi na zemljo. Zopet bodo z vami igrali tepčka in vam nasuli petarde. Plače in socialne pomoči se vam pa zaradi zmage Mure sto posto ne bodo povečale in tudi pametnejši ne boste postali. Bolela bo vas samo glava, ker boste nekateri pijani kot čepi. Pozdrav DF.

        5 16 Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      23.05.2021 ob 1:24 gost

      Mrš turbaš

      4 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        23.05.2021 ob 9:04 gost

        df budalo zmejšano idi ka ti malo dioptrijo naštelajo tij si cejli prepovedani položaj turbaš zabiti malo si posnetek pogledni pa te guči

        3 2 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        23.05.2021 ob 10:01 gost

        9:04 TEKMO GLEJ TREZEN, NE PIJAN. PREJ BOŠ NAŠEL ČLOVEKA NA MARSU KOT OBJEKTIVNEGA MURINEGA NAVIJAČA.

        0 6 Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      23.05.2021 ob 1:35 Slavonac gost

      Mura je večna!!Gnes je praznik Prekmurja!Čarno bele zastave vse do Lendave!

      7 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      23.05.2021 ob 2:23 Busyber gost

      Df gnoj eden si vido kanonfuter ekipo Mure na delu??? Po prvih dveh porazih si nan napovedoval boj za obstanek bedak. Nemaš pojma!!

      5 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        23.05.2021 ob 8:15 gost

        Ohladi se malo. Zdaj vidiš kako vas tvoj in vaš Janša jebe v tupasto glavo, konec prvenstva in on vam dovoli ogled tekem, prej pa nihče na tekmo. Kaj boš zdaj gledal, če je konec prvenstva. Dobesedno se norčuje iz vas. Vi ga pa še dalje volite. Moraš biti pa res srečen človek, ker sta ti Mura in Janša edino veselje, ki ga imaš v življenju in vse, kar se ti v življenju dogaja. Liga prvakov vas bo zopet spustila na zemljo. Z vami bodo ponovno igrali tepčka in vam nasipali petarde kot so vam že v ligi Evropa.

        3 3 Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      23.05.2021 ob 8:26 SOBOČANEC gost

      Čestitke MURI tu pa vidim en PROBLEM !? Namreč L.P. ( lige prvakov ) zahteva če se spomnim 5000 sedežev to fazanarija nima ,,,,, no ja boljše , da ne kažejo Evropi , da nismo sposobni zgradit ene normalne tribune . V Evropi nima noben taki majhen stadijonček , ki je osvojil prvenstvo. In SOBOTA podpira takega ŽUPANA ki takega projekta ni sposoben naredit zato pa je v MB sedel kot kamen in gledal kej zmorejo ta pravi slovenci. Morda nam MB nebo dal stadijona za igranje v L.P.

      5 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        23.05.2021 ob 9:28 2021 gost

        Nič zato, če MB nebo dal stadiona - de nam pa na pomoč priskočil GRAC. Pri Jevšku se je pa na naslednjih volitvah potrebno malo zamislit, če je vreden naprej upravljat to funkcijo.

        4 1 Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      23.05.2021 ob 8:29 Vseved gost

      Že dosti sem napisal,in to se je uresničilo,Mura igra slabo ko Šimundža forsira mlade antolin,Cipot,pa toga Žižek,sedaj se je videlo da smo prvaki brez te dece,naj se kalijo v Beltincih, bravo mura

      4 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      23.05.2021 ob 8:30 gost

      Kje boste igrali L.P. fazanarija nima kapacitete za L.P. Kaj će MB ne da Ljudskega vrta.

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      23.05.2021 ob 10:24 Gost gost

      Zasluženo, čestitke.

      4 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      23.05.2021 ob 19:20 gost

      Vso sezono ste preveč forsirali to deco,predvsem Cipote,sedaj se je pokazalo,da ta deca še ni sposobna igradi v prvi ligi oni morejo še v 2 liki nabirati km.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.