https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

ZABAVA

VIDEO: Italijani zmagovalci, Ana Soklič v predizboru pri repu lestvice

23.05.2021 ob 7:00  

V nizozemskem Rotterdamu so na finalu 65. tekmovanja za pesem Evrovizije slavili italijanski rockerji Maneskin s pesmijo Zitti E Buoni.

V finalnem večeru je nastopilo 26 držav, poleg Nizozemske kot letošnjega gostitelja ter "velikih pet" - Italije, Francije, Španije, Nemčije in Velike Britanije - še 20 iz obeh predizborov. V torek so se v prvem predizboru v finale uvrstili predstavniki Norveške, Izraela, Rusije, Azerbajdžana, Malte, Litve, Cipra, Švedske, Belgije in Ukrajine. Slovenski predstavnici Ani Soklič se s pesmijo Amen ni uspelo prebiti v finale.

Italija si je zmago priborila z glasovi občinstva, nacionalne žirije pa so več glasov namenile švicarskemu pevcu Gjons Tearsu, ki je bil na koncu tretji. Tako po glasovih žirije kot po končnem izidu je bila druga francoska pevka Barbara Pravi.

Slovenska žirija je največ glasov namenila Italiji, gledalci pa so največ - 12 točk dali Srbiji, takoj za njo pa 10 točk Italiji.

"Zmagovalno skupino, ki si je ime nadela po danski besedi za mesečino, sestavljajo pevec Damiano, basistka Victoria, kitarist Thomas in Ethan na bobnih. Člani skupine, ki so se med seboj poznali že med srednjo šolo, so se v skupino oblikovali leta 2015. V svojih skladbah združujejo različne sloge, od rocka, repa, do funka in popa. Tokrat so stavili na rock skladbo, katere naslov je v prevodu Bodi tiho in se obnašaj. Skupina je letos zmagala že na festivalu San Remo, evrovizijske stavnice pa so jih že pred današnjim finalom uvrščale zelo visoko," poroča STA.

Evrovizijski finale je minil brez slovenske predstavnice Ane Soklič, ki se ji v torek s skladbo Amen ni uspelo uvrstiti v finale. Sokličeva je s 44 točkami osvojila 13. mesto med 16 državami. 

* Foto: Fb Eurovision Song Contest

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      23.05.2021 ob 11:09 šilček gost

      Katastrofa to nima več smisla gledati in tudi več ne bom gledal,kdor ima pet minut časa lahko poje in zmaga,en pijanec, do daske pijan boljše poje pa če prav ga je zelo teško poslušat.

      8 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      23.05.2021 ob 13:21 gost

      To pomeni da tudi ti lajko greš na evrovizijo.

      5 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      23.05.2021 ob 13:36 gost

      A za tole slovensko sranje , pa ni škoda denarja in izgubo ogleda države!!!!!!!!!???

      4 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      23.05.2021 ob 21:02 gost

      Čedalje bolj fuknjeni narod hodi po zemlji,kam to vodi človeštvo. Evrovizija katastrofa letos,nič od nič.

      2 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      01.02.2022 ob 16:09 Sexy gost

      Zmenki zaradi seksa v vašem mestu - 𝐖𝐖𝐖.𝐌𝐘𝟐𝟏.𝐅𝐔𝐍

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.