https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GLOBALNO

Luna se bo danes obarvala rdeče

26.05.2021 ob 10:00  

Danes, 26. maja prihaja pri nas do magičnega dogodka in redkega nebesnega pojava - krvavega lunina mrka. Polna luna se bo napolnila danes ob 13.14 uri, lunin mrk pa se zgodi nekaj minut kasneje ob 13.19 uri. 


Lunin mrk nastane, ko so Sonce, Luna in Zemlja poravnani v isto premico, Zemlja pa je v sredini. Gre za posebno razporeditev nebesnih teles. Zemlja zaradi svoje lege meče senco na Luno. Svetloba, ki jo oddaja Luna, je običajno posledica sončne svetlobe, ki se odbija od njene površine. Čeprav bi bilo mogoče pričakovati, da bo Luna zaradi tega povsem potemnela, se zgodi nekaj drugega, Luna se skrivnostno obarva rdečo barvo. Ko se Luna obarva rdeče, pa je videti, kot da krvavi in takemu pojavu pravimo krvavi lunin mrk.

Ne bojte se, to je lahko magičen dogodek. Morda za nekatere najmočnejši dan v celem letu. V astrologiji ta dogodek prinaša nenadne spremembe, potrebo po transformaciji ali spremembo življenjske poti. Na lunin mrk lahko nekaj izpustimo iz življenja. Predstavlja portal, ki nas dvigne in potisne v naše naslednje poglavje razvoja duše. To je čas, ko lahko naredimo kvantni skok.

Krvavi lunin mrk, je torej mogoče pojasniti z znanstveno razlago, vendar pa pojav že od nekdaj spodbuja tudi dodatne, nekoliko bolj mistične, z astrologijo zaznamovane interpretacije, tako bo ta mrk, po eni strani simboliziral konec določenega obdobja, obenem pa tudi začetek nečesa novega, drugačnega. Krvavega luninega mrka nismo imeli od leta 2019 in bomo zagotovo lahko močno čutili njegov vpliv kar boste tudi sami opazili.

V preteklosti so se ljudje močno bali luninih mrkov, saj so mislili da prinašajo nesrečo. Poleg lepega videza pa imajo lunini mrki tudi slabo stran. Že od nekdaj so taki mrki zaznamovali naravne katastrofe, velike nesreče, nepredvidene dogodke, neverjetna naključja in nesreče v zelo nenavadnih okoliščinah, požare, poplave, potrese, nemire, pretepe, posilstva, škandale in umore.

Nekateri jih celo povezujejo s  usodnimi dogodki, ki so se zgodili v času  mrkov: smrtjo Johna Kennedyja ml. julija 1999, potopom Titanika aprila 1912, osamosvojitvijo Slovenije junija 1991, jedrske nesreče v Černobilu aprila 1986, smrt matere Terezije  septembra 1997, smrt princese Diane avgusta 1997, potop ruske podmornice Kursk avgusta 2000 in tako naprej.

Seveda je čisto možno, da so bila to le naključja tako, da se pustimo presenetiti kaj nam bo prinesel današnji krvavi lunin mrk.

 * Fotografije so simbolične (Foto: Pixabay).

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      26.05.2021 ob 11:00 gost

      Zdaj pa naj vzame sabo debilno vlado in njene hlapce zavedno. Kajti nam nihče nebo grozil z državljansko vojno.

      8 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      26.05.2021 ob 11:58 LOL gost

      Koje gluposti pišete. Pri nas sploh to ne bo vidno...

      5 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      26.05.2021 ob 11:59 LOL gost

      Koje gluposti pišete. Pri nas sploh to ne bo vidno...

      4 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      01.02.2022 ob 15:54 Sexy gost

      Zmenki zaradi seksa v vašem mestu - 𝐖𝐖𝐖.𝐌𝐘𝟐𝟏.𝐅𝐔𝐍

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.