https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

Pušča praznuje 100 let, v četrtek in petek bo slovesno

Pušča  

Ob 100. obletnici naselja Pušča se obeta bogat družabno-kulturni program.


Prvi dan slovesnosti ob visokem jubileju Pušče bo v četrtek potekala zaključna prireditev v sklopu projekta Vas sožitja, katere začetek bo v danes (četrtek) ob 19. uri pred večnamensko dvorano na Pušči. Najprej bodo predstavili rezultate projekta, nato bo sledila predstavitev delavnic ohranjanja dediščine romskega tradicionalnega graditeljstva Vasi sožitja, ob 20.30 pa sledi še premiera dokumentarnega filma Vas sožitja, katerega režiser je Jože Baša. Za premiero dokumentarnega filma bo na sporedu še projekcija celovečernega filma "Cigani letijo v nebo" in družabni večer.

Slovesnost se bo nato nadaljevala v petek s pričetkom ob 11. uri s predstavitvijo zbornika ob 100. obletnici nastanka naselja Pušča, sledila bo zasaditev desetih lip pri vrtcu Pušča, slovenost pa bodo zaključili s tradicionalno živo glasbo. Prireditev bosta v petek obiskala tudi dr. Zdenka Čebašek Travnik, varuhinja človekovih pravic, in mag. Stanko Baluh, direktor Urada za narodnosti.

Projekt "VAS SOŽITJA – usposabljanje za dela na področju odkrivanja, ohranjanja in kreativne uporabe romske kulturne dediščine v naselju Pušča", ki ga izvaja društvo Mozaik, delno financira Evropska unija, in sicer iz Evropskega socialnega sklada. Operacija se izvaja v okviru Operativnega programa razvoja človeških virov, razvojne prioritete: "Enakost možnosti in spodbujanje socialne vključenosti", katere prednostne usmeritve so dvig zaposljivosti ranljivih družbenih skupin na področju kulture in podpora njihovi socialni vključenosti.

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.