https://www.minicom.si/pages/topics/minicom-d.o.o.-objavlja-prosto-delovno-mesto-serviserjake-racunalniske-opreme.php
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Odlok o preimenovanju Titove ceste v Radencih razveljavljen, referenduma ne bo

01.06.2021 ob 13:00  

Ustavno sodišče je razveljavilo odlok, s katerim je občinski svet Občine Radenci Titovo cesto preimenoval v Cesto osamosvojitve Slovenije. Ugotovilo je namreč, da je odlok nezakonit, saj je bil razglašen pred potekom 15 dnevnega roka, ki je namenjen vložitvi zahteve za razpis referenduma o odloku.

Ustavno sodišče je razveljavilo odlok o preimenovanju ceste, ki je bil na občinskem svetu sprejet 29. decembra 2020, saj je ugotovilo, da je bil v uradnem glasilu slovenskih občin razglašen in objavljen 31. decembra, kar pa je pred potekom petnajstdnevnega roka od njegovega sprejetja.

Ustavni sodniki so v pojasnitvi zapisali, da je župan Roman Leljak s tem občanom in občinskim svetnikom onemogočil, da bi lahko sprožili začetek referendumskega postopka. Izpodbijani občinski predpis je bil zato sprejet po postopku, ki je protiustaven in nezakonit.

Na podlagi teh ugotovitev so omenjeni odlok razveljavili in določili, da do morebitne drugačne ureditve v veljavi ostane stari odlok, saj bi sicer ulica ostala brez imena.

Za odločitev o razveljavitvi odloka o preimenovanje Titove ceste v Radencih je glasovalo šest ustavnih sodnikov, proti so bili trije, poroča STA.

Zahtevo za oceno ustavnosti novele odloka o imenovanju ulic, trgov in naselij v Radencih, s katero je občinski svet preimenoval tamkajšnjo Titovo cesto, so sicer na ustavno sodišče vložili Civilna pobuda Radenci in štirje občinski svetniki.

Župan Radencev se je na odzval na odločitev Ustavnega sodišča in sporočil, da napovedanega referenduma o preimenovanju ulice v Radencih ne bo. Napovedal je, da bo Občinskemu svetu Občine Radenci na naslednji redni sej predlagal ponovno sprejetje spremembe Odloka, po katerem se bo Titova cesta preimenovala v Cesto osamosvojitve Slovenije, ki bo začel veljati petnajst dni po objavi v uradnem glasilu. »Na ta način bomo v celoti spoštovali odločitev Ustavnega sodišča Republike Slovenije,« je zapisal.

Dodal je še, da bo v primeru, da bodo občani ponovno vložili zahtevo za izvedbo referenduma, Ustavno sodišče moralo tudi vsebinsko odločiti v smeri odklonilnega ločenega mnenja sodnika dr. dr. Klemna Jakliča in presoditi, ali ime Titova cesta lahko sploh obstaja. Ustavno sodišče je leta 2011 namreč sprejelo odločitev, da je oseba Josip Broz Tito tudi simbol masovnih zločinov proti človečnosti, ki je prizadela človekovo dostojanstvo žrtev in njihovih bližnjih potomcev ter vsakega z občutkom minimuma morale in odgovornosti do sočloveka.

Opozoril je tudi na nesmisle v našem pravnem sistemu, ko sodišča odločajo netransparentno in v nesodelovanju v škodo strank. Občina Radenci je namreč zaradi odločbe Upravnega sodišča, da nadaljuje s postopkom izvedbe referenduma, izgubila približno 15.000 evrov.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      01.06.2021 ob 13:20 gost

      HIHIHIHIHIIIIIIIIIIIIIIII, HAHAHAHAAAAAAAAAAAAAAAAAAA, HOHOHOHOHOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO, ROMAN IN ZAKONI JE ENAKO KRAVA IN KLAVIR.

      20 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      01.06.2021 ob 13:41 GOST gost

      DOSTA S TEM TITOJOM DEDEKI PO CIMPRESAJ ŽE MATE ADIJO NA MLADIH SVET STOJI ŽIVELA SLOVENIJA

      7 23 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        01.06.2021 ob 13:57 gost

        MLADI ŽIVITE OD TEGA, KAR SMO VAM MI DEDEKI, KI VUNJAMO PO CIMPRESAJ, KOT SI NAPISAL, NAPRAVILI. OMOGOČILI SMO VAM BREZSKEBNO OTROŠTVO, MLADOST, BREZPLAČNO ŠOLSTVO, ZDRAVSTVO, KULTURNE., ŠPORTNE IN DRUGE DEJAVNOSTI, ZGRADILI VEČINO VSEGA, KAR DANES IMATE, ................................. SKORAJ SEM PREPRIČAN, DA ŽIVIŠ V HOTELU MAMA, KI SO GA STARŠI ZGRADILI V ČASU JUGOSLAVIJE.

        26 8 Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      01.06.2021 ob 13:48 gost

      Mislim, da nam lahko kaj več o tem napiše madžaron Karel Kozic. On ima izkušnje s tem, ker je bil zraven, ko je DEMOS v soboti preimenoval Titovo ulico v Slovensko ulico. Je pa zanimivo pogledati kaj vse in koliko delovnih mest smo imeli na Titovi ulici in kaj imamo danes na Slovenski ulici. Starejši se tega prav gotovo spominjate. Takrat je bol na tej ulici živ - žav ljudi, danes je to skoraj mrtva ulica z milijoni evrov vrednimi kamni in betonom - brez ljudi in brez duše. Še Diano, Central, Podmornico, Mercator trgovine in ostale trgovine, ....... je zaradi človeške požrešnosti in neumnosti vrag vzel. Karči, daj napiši, kaj ste s tem preimenovanjem ulice dobrega storili ljudem razen izgube delovnih mest, stroškov zaradi zamenjave dokumentov in uničenja življenja na tej dolgi ulici. Ubogi na umu, ki ste mislili, da boste s preimenovanjem ulice ljudem prinesli blaginjo.

      19 8 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        01.06.2021 ob 16:31 Lendavski nadvojvoda(original) gost

        Gost,potrdil si mi sum ,da je Karoly Vogrin oz .madžaron.Če je prvo,nikomi nič,e,za drugo pa ga je treba malo drugače prijeti,recimo ,da ga zadnji pes potepuh poščije,še to bi bilo usmiljeno.Torej je desni,torej pizdek,ki ga je Jugovina zastonj h kruhu pripelala,mu zastonj kredite dala in ga poslala na morje.....stári prdonja je pač dno riti,to pomeni ,je greznica.

        9 4 Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      01.06.2021 ob 13:52 gost

      LEVOJAJA GAMAD DELI BLAGINJO!?!??

      5 14 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        01.06.2021 ob 16:33 Lendavski nadvojvoda(original) gost

        Gost,v gibanje idiotov se vpiši,torej v SDS,takoj te sprejmejo,bolj nor,bolj naš.

        9 3 Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      01.06.2021 ob 15:07 gost

      Naj teh 15.000 evrov povrne župan Leljak. A ne more, ker je v osebnem stečaju in je po poročanju medijev dolžan okoli 8 milijonov evrov? Še kako nam fali Goli otok. Takrat so takšni prevaranti bili tam, danes so župani.

      15 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        01.06.2021 ob 17:15 gost

        Resan takrat so bili na Golon otoki, danes pa so župani in predsedniki vlad, kar je še slabše. Na Goli otok pa bi morali vsi Štajerci potem ta golazen več nebi prišla za župana.

        6 6 Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      01.06.2021 ob 16:02 gost

      Ta gnoj keri van v radencaj grene življenje iz stranke gnoja desnuga,,, janusa groznuga.,,,,,,same gnide pijavke kere so prisesane na davkoplačevalski denar. Se pravi denar vseh Slovencev. Tudi vseh gnojov desnih keri ste te pijavke izvolili.

      12 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      01.06.2021 ob 16:09 Karel K. gost

      Kaj bi bilo v nemčiji, če bi se Alksander Platz ali katera druga ulica v Berlinu ali na Dunaju poimenjovala po Hitlerju. Torej to smo naredili v M.Soboti, da nimamo sramote kot jo imajo v Radencih, da jim mesto krasi ulica poimenovana po desetem največjem zločincu 20. stopetja. TZo je sramota za Kraj kot so Radenci in za celotne krajane pa čeprav se jim ne dovoli, da bi se odločili kaj sploh večinsko želijo na referendumu. To je nedopustno, da je Ustavno sodišče še tako globoko v bibvšem sistemu, da ti ljudje zagovarjajo zločine in zločince, ne pa da bi dovolili, da se ljudje odločijo kaj hočejo. prava opdločitev pa bi bila, da Ustavno sodišče določi za celo Slovenijo ne samo za Radence, da se več ne sme poimenovati z imenom tega zločinca karkoli.

      5 13 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        01.06.2021 ob 17:01 gost

        Sramota Prekmurja si ti pizdun, ki ti je prejšnji sistem dal vse kar imaš, zdaj pa serješ po njem. Madžaron izdajalski fentaj se.

        12 4 Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      01.06.2021 ob 16:16 Karel K. gost

      Najbolj nevarni za razvoj prekmurja, Murske Sobote in Slovenije so ljudje kateri ne morejo stopiti iz preteklosti v sedanjost, ljudje kateri ne prenesejo sprememb. Ti bi še vedno radi orali z lesenimi plugi in bi vsakodnevno bili oblečeni v bliskance, bili bi dninarji. Takrat ko je bila v centru M.Sobote Blagovnica in vse kar naštevba in da je bilo tu zaposlenih kar nekaj ljudi, ni bilo BTC, ni bilo Merkurja, ni bilo na Nemčavskih pšoljih kar nekaj proizvodnih obratov, trgovin. V času tega debelega bimboja je pač bilo vsa malenkost nameščena na tej ulici. Vsepovsod po svetu se iz strogo ožjih centrov selijo trgovine ven in ti centri postajajo prostor za sprehode. Bimbo debeli največji levouhjar v Prekmurju, nehaj pisati norosti, saj si tudi s tem potrdil, da so se ti zaradi pranja možganopv v bivšem sistemu možgani sploščili.

      3 14 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        01.06.2021 ob 16:52 Lendavski nadvojvoda(original) gost

        E,Károly,prihodnost te je zaobšla,ostal si v času bele garde,duhovništva in izdaje lastnega naroda.

        10 4 Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      01.06.2021 ob 16:18 Karel K. gost

      Se opravičujem, nisem omenil trgovski center v Černelavcih in v smeri Bakovcev, s proizvodnimi in prodajnimi obrati.

      3 11 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    10. gost
      01.06.2021 ob 17:15 GOST gost

      DEDEK KA SI TIJ ZRIHTO MLADIM VKRALI STE VSE KA STE MOGLI ŠE SRAT PAPIR SI NOS0 DOMOV

      5 10 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        01.06.2021 ob 17:35 Karel K. gost

        Nasledniki titoističnih revolucionarjev in nekaj njih ostarelih originalov, so s tem, ko so jim vrinjenci v slovensko pomlad, dovolili se preseliti v samostojno Slovenijo s celotno kadrovsko in ideološko infrastrukturo, v teh 30. letih skrbeli le za to, da so ohranjevali kaotično stanje, korupcijo in nepravno državo, z namenom, da bi državljanom Slovenije, slovenskemu narodu dokazali, da je bilo v titoizmu pred letom 1990 vse v najlepšem redu, da je bila država pravno, socialno in demokratično urejena, da sta se cedila med in mleko. Niso dovolili prodor proevropske demokracije, proevropsko urejenega življenja, vladavine prava in pregledne privatizacije v Slovenijo. Ves časo so dovoljevali kraje državnega in drugega premoženja, kar so se dobro naučili v bivšem sistemu, korupcijo so skoraj uzakonili. V tem so uspeli, saj danes posamezniki trdijo, da je prej bilo boljše. S to lažjo ti prepričujejo mlade ljudi in jim mnogi, kateri se ne zanimajo za zgodovino, kaj se je dejansko dogajalo v titovi Jugoslaviji, tudi verjamejo. Mladino poneumljajo na način, da jim natikajo titovke z rdečo zvezdo in puškami.

        5 11 Prijavi neprimerno vsebino
    11. gost
      01.06.2021 ob 17:33 Karel K. gost

      Ljudje kateri so to nalogo opravljali na terenu so skupaj s slovenskim narodom osamosvojitelji. Ti ljudje so prepričevali slovenski narod, da v samostojni Sloveniji več ne bo titoističnega političnega sistema, da bo samostojna Slovenija demokratična proevropsko urejena država v kateri bodo zakoni veljali za vse enako. Ti kateri so se, s pomočjo medijev in Kučanovih, naredili za osamosvojitelje, so se s svojimi gospodarji, torej Kučanovo elito v Ljubljani dogovarjali o sistemu funkcioniranja Slovenije, o veljavnem političnem sistemu po njeni razglašeni samostojnosti in so si delili državniške funkcije.

      4 10 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    12. gost
      01.06.2021 ob 17:50 GOST gost

      TOČNO KK TAK VSE SO VKRALI NAJ POKAŽEJO RAČUNE OD TEH VIL PA MO VIDLI KAK STE ZIDALI RADENCE ENI SO POBEGNOLI IZ LJUB Z PUNIM BANKAČOM ZAJ SE PA VEN MEČETE VSE PRIJDE DOMOV SLEJ KO PREJ SLOVENSKE ZASTAVE NE UPATE IZOBESITI LUZERI TITOISTI

      5 9 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        01.06.2021 ob 18:11 gost

        Naštej nekaj teh ljudi, ki imajo te velike vile. Poznaš ti mlečnozobec Leljakovo preteklost, kaj je delal in koliko je ljudem dolžan?

        7 6 Prijavi neprimerno vsebino
    13. gost
      01.06.2021 ob 19:29 Lendavski nadvojvoda(original). gost

      Jaz sem bogi , bogi , jaz sem nor.

      3 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    14. gost
      01.06.2021 ob 19:31 Ha , ha , ha , gost

      Samo odloženo za mesec dni , izbrisati in odstraniti diktatorja.

      3 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    15. gost
      01.06.2021 ob 21:53 gost

      To,kaj berem,ali v Radencih potrebujemo občino???

      4 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    16. gost
      02.06.2021 ob 5:02 Nemanja Milovič gost

      Kmalu bo v Radencih lijakova ulica in trg usranega Puklastega Janoša.

      4 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    17. gost
      02.06.2021 ob 7:08 gost

      gost 13:57 piši v LJ mogoče prejmeš nagrado.Pametnjaković- rdeči.

      3 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        02.06.2021 ob 9:50 gost

        Rdeči smo vam zgradili Slovenijo in ljudem dali kruh, črni ste jo prodali in poslali ljudi na cesto.

        2 3 Prijavi neprimerno vsebino
    18. gost
      02.06.2021 ob 10:07 GOST gost

      RDEČI STE UKRADLI SLOVENIJO NEJ ZGRADILI KELKO STEČAJEV JE ZDAJ KELKO PA PREJ KO STE BLI NA OBLASTI LOPOVI TITOVI KAK VAS NI SRAM SE OGLASITI VIA JUG

      1 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        02.06.2021 ob 10:36 gost

        OSEL ČRNI, VSE V JUGOSLAVIJI IN V SL0OVENIJI SMO ZGRADILI MI STAREJŠI, SVETOVNO USPEŠNE TOVARNE, BOLNIŠNICE, STANOVANJA, BLOKE, ELEKTRARNE, .............................. VSE, VSE. VI ČRNUHARJI, KI STE PRIŠLI NA OBLAST S POMOČJO ZDA, NEMČIJE, VATIKANA IN IZDAJALCA PUČNIKA STE VSE PRODALI ALI ZAPRAVILI. DESNI DEMOS ( PUČNIK, JANŠA, PETERLE, OMAN, RUPEL, ....................................... ) JE VATIKANU PODARIL 12 % SLOVENSKE ZEMLJEZ GOZDOVI, ZGRADBAMI, STAVBAMI, JEZERI, POTOKI, .... VRED. DESNA JANŠEVA VLADA JE NAPRAVILA TAJKUNE, BANČNO LUKNJO IN UNIČILA SLOVENSKO INDUSTRIJO. NAJBOLJŠE TOVARNE PA ZA DROBIŽ PRODALA TUJCEM. VAŠ DESNI LELJAK, KI JE OKRADEL NA DESETINE LJUDI IN ZARADI TEGA BIL V ZAPORU, KI JE PO POROČANJU MEDIJEV ŠE VEDNO DOLŽAN OKOLI 8 MILIJONOV EVROV, VAM VODI OBČINO, IN TI ČRNI BEDAK DRKAŠ NA NJEGA. NESNAGA ČRNA.

        3 2 Prijavi neprimerno vsebino
    19. gost
      02.06.2021 ob 15:29 gost

      SAMA NEVASPITANA GAMAD se tukaj oglaša!!!!!! Vsi LEVOJAJI IZOBČENI GNOJI SE slinite---------smrad fuj!

      1 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    20. gost
      02.06.2021 ob 20:05 gost

      Gnoji ste črno srajcniki keri se vlečete iz sume kot žabe na pomlad izpod listja. Poraženci druge svetovne vojne ne morete preboleti poraza kroga so van zadali titojovi vojaki. Vij dihuri ste pa z pomočjo Vatikana pobrisali v Argentino. Zdaj se pa spet dvigujete z pomočjo sušnih pastirjev keri se že z politiko ukvarjajo več kot tisti keri so bili od ljudstva izvoljeni.

      2 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    21. gost
      01.02.2022 ob 15:14 Sexy gost

      Zmenki zaradi seksa v vašem mestu - 𝐖𝐖𝐖.𝐌𝐘𝟐𝟏.𝐅𝐔𝐍

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.