https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Preverite, kaj se ta vikend dogaja v Pomurju

03.06.2021 ob 16:00  

Ta konec tedna je v Pomurju kar nekaj dogodkov in prireditev. Za vas smo jih nekaj zbrali in izpostavili, kam se lahko odpravite.


Petek

Zavod za kulturo, turizem in šport Murska Sobota na prenovljenem delu Slovenske ulice, od Hranilnice prekmurskih dobrot do Hotela Zvezda, od 11.00 pa do 20.00 ure, prireja 1. Sočno vilico. Ulično avanturo v letu 2021 začenja pestra druščina ponudnikov: Mangoop Burgers, Habahaba Streetfood, Puffy Lil’ Pancakes, Mojster Vafelj in Locoroll, prisotna bodo tudi Vina Kramberger in Pivovarna Bevog. Druženje bo popestrila skupina ŠPIRIT, ki bo obiskovalce Sočne vilice, zabavala od 15. ure dalje. K prijetnejšemu petku pa bodo pripomogle razne ugodnosti ponudnikov Slovenske ulice. 

Občina Beltinci, KS Dokležovje in DPM Dokležovje organizirajo; Občinsko prireditev v počastitev dekana Ivana Jeriča. V ta namen bo ob 17:30 maša za domovino in polaganje venca. Ob 18. uri pa bo potekala slovesnost, v vaško-kulturnem domu Dokležovje.

Pomurski tamburaški orkester bo obeležil Teden ljubiteljske kulture, z javno vajo na prostem, za vse mimoidoče in tiste, ki že komaj čakajo, da slišijo glasbo “v živo”.  Javna vaja na prostem  bo potekala ob 18. uri za dvorano Vaškega doma Bakovci.

Foto: Teden ljubiteljske kulture 

Občina Apače vabi ob 17. uri, na otvoritev "Pumptrack" poligona s prikazom njegove pravilne in varne uporabe. Za prikaz bodo poskrbeli Batt Crew Team. Dogodek bo potekal pri ŠRC Apače. Namenjen je pa vsem ljubiteljem kolesarjenja, rolanja in skirojanja.

Sobota

ŠZ Beltinci in PD Matica organizirata ob 8. uri, Pohod po Ferijevi poti. Relacija pohoda: Beltinci (park)- Lipovci-Gančani-Beltinci.

TURISTIČNO DRUŠTVO KOROVCI v soboto od 9. ure naprej, pripravlja v tradicionalno slikarsko kolonijo "Fuks Graba 2021," ki bo že 25-ta po vrsti. Slikarske kolonije se vsako leto udeleži veliko ljubiteljskih slikarjev in prijateljev risanja na platno.

Pri Soboškem jezeru pred Expanom bo od 10. ure dalje potekala Regata razreda fireball za pokal Mestne občine Murska Sobota. Regato organizira Jadralni klub Živaana v sodelovanju z JD Iccadria iz Murske Sobote in JK Fireball. Fireball je eden najpopularnejših razredov športnih jadrnic za dve osebi. Jadranje s to jadrnico je posebno doživetje.

Zavod za kulturo, turizem in šport Murska Sobota organizira pred TIC-om Murska Sobota in Hranilnico prekmurskih dobrot ob 10. uri, Sprehod ob glasbi, kjer vam bo sobotno dopoldne polepšala skupina Êdna. Skupina v svojem slogu preoblači tradicionalno z mešanico svetovne glasbe, jazz kabareta, swinga, latino ritmike, popa. Ljudske pesmi v njihovi izvedbi dobijo novo unikatno preobleko. 

Na Mestnem stadionu Fazanerija bo ves dan potekal turnir Avto Rajh Open 2021 (DNŠ Mura).

V okviru Tedena ljubiteljske kulture, OI JSKD Ljutomer, organizira ob 9:30 na Glavnem trgu Ljutomer  KULTURNI POZDRAV.1.

Zavod za turizem in razvoj Lendava organizira od 9. ure pa do 15. ure, v Kolesarskem centru Murania v Čentibi, Sejem koles. Na sejmu bo hkrati možen bo tudi brezplačni najem kolesa od 9. pa do 14. ure. Hkrati bodo na ta dan imeli tudi, dan odprtih vrat počitniških hiš.

Nedelja

Pri Cimprani hiši v Lipi bo ob 14. uri potekala tradicionalna Langašijada, katere organizator je TD Lipa. 

Na Mestnem stadionu Fazanerija bo ves dan potekal turnir Avto Rajh Open 2021 (DNŠ Mura).

Pri Soboškem jezeru pred Expanom bo že drugi dan zapovrstjo od 10. ure dalje potekala Regata razreda fireball za pokal Mestne občine Murska Sobota. Regato organizira Jadralni klub Živaana v sodelovanju z JD Iccadria iz Murske Sobote in JK Fireball. 

Pri Soboškem jezeru pred Expanom, bo od 9. ure dalje potekal, Expano Sup Challenge, državno prvenstvo v supanju, katerega organizator sta ZKTŠ Murska Sobota ter Surf sup klub Pomurje.

PGD Orehovci prireja pri gasilskem domu v Orehovcih, od 8. ure pa do 13. ure, tradicionalni bolšji sejem. Bolšji sejem v Orehovcih se je v zadnjih letih zelo uveljavil in privabil veliko tistih, ki ponujajo razno kramo, staro kmečko orodje, izdelke domače obrti in rokodelstva.

Na Gradu Negova bo od 10. ure pa do 17. ure potekalo NEGOVAnJE. Gre za spomladanski zeliščarski dan na Gradu Negova, na katerem bdo potekale različne predstavitve in delavnice, otroška animacija, zeliščarska tržnica ter Apolonijin kotiček. Prireditev se bo zaključila z glasbenim nastopom Tadeja Vesenjak-a.

 

Za objavo dogodkov nas lahko kontaktirate na urednistvo@pomurec.com.

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      03.06.2021 ob 19:41 gost

      Zdaj pride spet javna uprava na svoj račun. Med malico pri šanki ob poldne pa že skoraj pod šankom.

      6 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      03.06.2021 ob 21:32 gostitelj gost

      Ges mo pa sline požero !!

      3 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      01.02.2022 ob 14:43 Sexy gost

      Zmenki zaradi seksa v vašem mestu - 𝐖𝐖𝐖.𝐌𝐘𝟐𝟏.𝐅𝐔𝐍

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.