https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: Podpisali pogodbo za širitev poslovne cone Ljutomer

Ljutomer, 02.06.2021 ob 13:00  

Občina Ljutomer je korak bližje širitvi Poslovne cone Ljutomer. Danes, 2. junija, je namreč v županatu Mestne hiše potekal podpis izvajalske pogodbe z podjetjem Nograd d.o.o iz Lendave.

Občina Ljutomer je z aktivnostmi glede širitve poslovne cone v Ljutomeru (za Sparom) pričela leta 2019. Izdelana je bila vsa dokumentacija, izvedeni potrebni odkupi  zemljišč in pridobljena pa so tudi sofinancerska sredstva.

Tako je Občina 8. aprila 2021 objavila javno naročilo za izbiro izvajalca gradbenih del. Svojo ponudbo je oddalo pet ponudnikov, kot najugodnejši pa je bil izbran Nograd d.o.o. iz Lendave in sicer za vrednost 510.396,19 evra, brez DDV.

Projekt bo sofinanciran s sredstvi Evropskega sklada za regionalni razvoj v višini 355.450,73 evra in sredstvi državnega proračuna v višini 118.483,58 evra, in sicer iz sredstev Operativnega programa za izvajanje evropske kohezijske politike za spodbujanje podjetništva.

Predmet investicije je širitev obstoječe Poslovne cone Ljutomer proti severozahodu, z namenom zagotavljanja prostih ter komunalno opremljenih zemljišč za gradnjo poslovnih objektov.

Po besedah županje Občine Ljutomer Olge Karba bodo parcele namenjene novim interesentom. Trenutno je interesent le en, vmes ko so postopki trajali so si nekateri namreč premislili in so šli v drugo občino, je še povedala županja.

V okviru projekta bo zgrajeno cestno omrežje z vso komunalno infrastrukturo, torej vodovodom, fekalno in meteorno kanalizacijo ter javno razsvetljavo in enostranskim hodnikom za pešce.

Z deli bodo po besedah direktorja Nograda Marka Novaka začeli v sredini tega meseca, predviden rok dokončanja del pa je 30. september letos.

Strokovni in finančni nadzor nad investicijo bo izvajal Gradal, Bojan Sekereš s.p. iz Lendave. Varnostni načrt je izdelal Daing d.o.o. iz Beltincev, kateri bo izvajal tudi koordinacijo varstva pri delu v času trajanja investicije.

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      02.06.2021 ob 22:15 Tina gost

      Najboljša naša županja!

      1 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      03.06.2021 ob 7:31 Metka gost

      Bravo naša županja!!!!!!!

      1 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      06.06.2021 ob 21:58 Ministrstvo za gost

      NOGRAD najboljša gradbena firma

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      01.02.2022 ob 15:26 Sexy gost

      Zmenki zaradi seksa v vašem mestu - 𝐖𝐖𝐖.𝐌𝐘𝟐𝟏.𝐅𝐔𝐍

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.