https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GLOBALNO

Deželak v sklopu dobrodelne akcije kolesari tudi po Pomurju

03.06.2021 ob 12:00  

Miha Deželak, radijski voditelj na Radiu 1, se je že sedmo leto zapored odpravil na dobrodelno pot po Sloveniji, na kateri bo zbiral sredstva za počitnice otrok, ki še niso bili na morju. Etapa poteka tudi po Pomurju.

Dobrodelna akcija Deželak = Junak 2021: Nora dogodivščina Mihe Deželaka za počitnice otrok, ki jo organizirata radijski voditelj Miha Deželak in Radio 1, se je danes, 3. junija, za kratek čas odvijala tudi v Pomurju. DEŽELAK JUNAK se je že sedmo leto zapored, podal na svoj kvadrocikel in se tako odpravil na veliko dobrodelno avanturo po Sloveniji, kjer zbira sredstva za otroke iz socialno ogroženih družin, ki še niso videli morja.

Radijski voditelj bo letos na poti deset dni, na pot pa se je odpravil v sredo, 2. junija. Svojo pot okrog Slovenije je voditelj štartal v Planici, kjer se je spustil po jeklenici. Etap bo letos deset, zadnja bo na sporedu 11. junija, ko tako imenovani Junak Deželak, prispe na Debeli Rtič. V okviru trase druge etape, je del dobrodelne akcije letos potekal tudi po Pomurju.

Foto: FB-NŠ Mura

Ekipa je danes začela svojo pot na kolesih ob 7. uri v Ljutomeru, nato pa jih je pot zanesla proti Murski Soboti, kamor so prispeli okrog 10. ure. Ustavili so se na Fazanerijo in obiskali nogometne državne prvake.

Opoldne jih boste lahko srečali v Gornji Radgoni, potem pa se bodo odpravili v smer proti Slovenskim Konjicam, Slovenski Bistrici in Ptuju, kjer je tudi cilj druge etape.

"Otroci si zaslužijo počitnice, letos še toliko bolj in zaradi posledic pandemije, je takih otrok še več. Zato ja, grem na pot in dali bomo vse od sebe," je jasen Miha Deželak. Na poti ga bodo spremljali tudi sovoditelji Denis Avdić, Jana Morelj in Anja Ramšak.

Foto: FB Občina Ljutomer

Pomagate lahko tudi vi. Pošljite SMS POMAGAM1 ali POMAGAM5 na 1919. Donirali boste en ali pet evrov. Če želite nakazati višji znesek, pa ga lahko nakažete na njihovo fundacijo. Podatki so: Ustanova Radio 1 - Fundacija preprosto blizu; Stegne 11b, 1000 Ljubljana; TRR: SI56 6000 0000 0498 5554 (LON, d.d.); Koda namena: CHAR; Namen: Deželak junak 2021. 

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.