https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

V Križevcih pri Ljutomeru podpisali pogodbi za rekonstrukcijo javnih poti

Občina Križevci, 04.06.2021 ob 7:00  

V prostorih Občine Križevci sta župan Občine Križevci mag. Branko Belec in izbrani izvajalec del GMW d.o.o. iz Turjancev, ki ga je zastopala direktorica Petra Weindorfer, podpisala gradbeno pogodbo za največji investiciji v letošnjem letu. Gre za rekonstrukcijo javnih poti v Kokoričih in Logarovcih.

Občina Križevci je že sredi meseca aprila, začela s postopkom javnega naročila za projekt, Rekonstrukcije javnih poti v Kokoričih in Logarovcih. Preko sistema, na portalu za javno naročanje, so do roka za oddajo ponudb, prejeli tri ponudbe. Najugodnejša je bila ponudba izbranega izvajalca GMW d.o.o. iz Turjancev, v znesku 698.871,16 EUR z DDV. Z izbranim izvajalcem oz. njegovo direktorico Petro Weindorfer je župan Občine Križevci mag. Branko Belec, sklenil gradbeno pogodbo. Gradbeni nadzor nad investicijo bo vršil Inženiring Rajnar iz Murske Sobote. Javno naročilo je bilo izvedeno za obe cesti skupaj.

Dela morajo biti zaključena do konca septembra.

V Kokoričih se bo rekonstruirala javna pot dolžine 888 metrov, vse do priključka na državno cesto R2 – 439, za katero tudi upajo na čimprejšnjo rekonstrukcijo s strani države. Predvidena ureditev zajema konstantno širino asfaltirane ceste v širini 3,50 m in 0,75 m utrjeno bankino. V območju naselja je predvidena cestna mulda v širini 0,5 m. Odvodnja ceste se bo vršila preko predvidene cestne mulde, polja in obstoječega cestnega jarka v predvideno meteorno kanalizacijo. Cesta v naselju se bo odvajala preko peskolovov vgrajenih v cestno muldo. V območju njivskih površin se bo odvodnjavala razpršeno po terenu na bližnja polja in obcestni jarek. Obcestni jarek je povezan preko prepustov z meteorno kanalizacijo.

V Logarovcih se bo rekonstruirala cesta v dolžini 940 metrov. S predvidenimi ukrepi se bo v okviru prostorskih možnosti izboljšalo obstoječe stanje dotrajane asfaltne površine in izboljšala prometna varnost. Obstoječa asfaltna površina je poškodovana tudi zaradi preozkega asfaltnega vozišča, neurejenega odvodnjavanja in neustrezne strukture cestnega telesa. Z izvedbo predvidenih ukrepov se bodo zmanjšali stroški vzdrževanja, saj se bodo po rekonstrukciji izvajala le redna vzdrževalna dela, običajna za to prometno infrastrukturo. Obstoječa cesta je široka 2,5 m, sedaj jo bomo razširili na 3,5 metra vozišča in 1,5 metra bankine z muldo, tako da skupno cestno telo znaša 5 metrov. Za odvodnjavanje meteorne vode se bo večinoma ohranil obstoječi način odvodnjavanja, in sicer z odprtimi zemeljskimi jarki, ki se bodo povečini uredili na novo, deloma pa se bodo globlji melioracijski jarki ohranili. Na trasi se bodo zamenjali oziroma izvedli novi prepusti. Deloma se bo ob hišah izvedla tudi meteorna kanalizacija z muldami in kanali. Na obeh javnih poteh se bo izvedel asfalt z nosilno plastjo 6 cm ter obrabno – zaporno plastjo 4 cm, sporočajo iz občine Križevci.

Foto: Občina Križevci

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      01.02.2022 ob 15:37 Sexy gost

      Zmenki zaradi seksa v vašem mestu - 𝐖𝐖𝐖.𝐌𝐘𝟐𝟏.𝐅𝐔𝐍

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.