https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GLOBALNO

Ohranite mirno kri in jo raje darujte tistim, ki jo zares potrebujejo

04.06.2021 ob 13:00  

Danes, 4. junija, obeležujemo slovenski dan krvodajalstva, ki letos poteka pod sloganom »Ohranite mirno kri in jo raje darujte tistim, ki jo zares potrebujejo«.

Krvodajalstvo ima v Sloveniji dolgo in uspešno tradicijo. Na ta dan so leta 1945 v Sloveniji, odvzeli in konzervirali prvih 19 stekleničk krvi. S prostovoljnimi in neplačanimi krvodajalkami in krvodajalci že dolga leta zagotavljajo zadostne količine varne in kakovostne krvi za bolnike. Krvodajalstvo je področje na katerega smo lahko ponosni tako doma kot v tujini.

Na dan slovenskega krvodajalstva, so podporniki krvodajalske pobude »Daruj energijo za življenje!«, ki poteka s podporo družbe Petrol d.d., Ljubljana v sodelovanju z Rdečim križem Slovenije in Zavodom RS za transfuzijsko medicino, pripravili že četrto vseslovensko krvodajalsko iniciativo, kar kaže na njeno prepoznavnost in priljubljenost. Letos poteka pod sloganom »Ohranite mirno kri in jo raje darujte tistim, ki jo zares potrebujejo«. Osnovni namen je spodbujanje solidarnosti, strpnosti, medsebojnega spoštovanja, ki so tudi temelji krvodajalstva.

Foto: Zavod RS za transfuzijsko medicino.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      04.06.2021 ob 15:37 gost

      Zanima me koliko krvi so darovali vlada in stroka za kovid. Kako so se žrtvovali tukaj kjer je zastonj in ni dodatkov kot pri kovid.

      6 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      04.06.2021 ob 18:49 gost

      TIJ SI !???????????? koliko si daroval'????

      1 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      04.06.2021 ob 19:19 gost

      Seveda sem 35 krat kreten koliko krat si ti daroval gnoj.

      3 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.