https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GLOBALNO

Gasilci so ljudje, ki gredo za vas v ogenj

08.06.2021 ob 6:05  

Danes, 8. junija obeležujemo mednarodni dan gasilcev. Gasilci, tako poklicni kot prostovoljni, so nepogrešljiv del naše družbe, saj so vedno nesebično pripravljeni pomagati v vsakršni nesreči. 

Slovensko gasilstvo ima preko 150-letno tradicijo in se je skozi zgodovino razvilo v pomembno silo na področju zaščite, reševanja in pomoči. Razlag o tem, zakaj je ravno na današnji dan praznik vseh gasilcev je več, ena med njimi govori o tem, da je bilo prav na ta dan ustanovljeno prvo prostovoljno gasilsko društvo v Evropi. Ogenj, ki je človeka spremljal od samega začetka, mu svetil ter ga grel, je veljal  za njegovega velikega dobrotnika, hkrati pa tudi za najhujšega sovražnika, saj so v ognju lahko izginila tako skromna naselja kot velika mesta. V preteklosti je bil človek šibak napram ognjenim zubljem in vse to je ljudi privedlo k resnemu razmišljanju o boljši obrambi pred ognjem.

Danes slovenski gasilci tvorijo splošno reševalno službo, ki je z operativno pripravljenostjo sposobna 24. ur na dan ukrepati v primeru naravnih in drugih nesreč na območju celotne domovine. Gasilci gasijo požare in pomagajo občanom ob naravnih nesrečah, nesrečah v prometu in z nevarnimi snovmi ter v primeru drugih nesreč, ki jih doletijo v vsakdanjem življenju. Gasilska organizacija je uradno postala najpomembnejša in najštevilčnejša splošno reševalna služba v sistemu varstva pred naravnimi in drugimi nesrečami ter pomemben dejavnik pri zagotavljanju nacionalne varnosti na tem področju.

Ljudje se združujejo v gasilska društva, da bi učinkoviteje preprečevali in gasili požare. Naloga gasilskih društev je veliko več, kot le gašenje in reševanje v primeru požarov. V njih so ljudje našli socialno oporo in solidarno, nesebično pomoč ob vsakršni nesreči. Skozi gasilska društva so člani že od nekdaj izkazovali pripadnost slovenskemu narodu in obstoj te zavesti. Danes so v številnih krajih prav gasilska društva tista, ki združujejo in povezujejo občane pri aktivnostih in dejavnostih, posebej na področju varstva pred požari ter kulturnem in drugih področjih. Gasilska organizacija se je z leti razvila v sodobno, humanitarno in nestrankarsko organizacijo.

Gre za ljudi, ki so nepogrešljivi del naše družbe in jih lepo opiše naslednji citat, gasilci nikoli ne vedo, na kaj bodo naleteli pri vsakem klicu, vendar nadaljujejo z enako zavzetostjo in storitvijo.

V ta namen bodo danes ob 17.uri, predstavniki prostovoljnih gasilskih društev občine Lendava pripravili svečani, 20 minutni, mimohod gasilskih vozil skozi mesto. S tem bodo obeležili svetovni dan gasilcev in se simbolično zahvalili zdravstvenim delavcem ter zaposlenim v Domu starejših občanov Lendava. Mimohod bo potekal po trasi: Dvojezična srednja šola Lendava – nogometni stadion – Dvojezična osnovna šola I Lendava –Zdravstveni dom mestna hiša –Glavna ulica –Slomškovo naselje (Dom starejših občanov)–Center za zaščito in reševanje, s postanki na lokaciji Zdravstvenega doma in Doma starejših občanov.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      08.06.2021 ob 9:04 gost

      Res vse lepo in prav. Ampak vsi niso taki kajti polovica jih je samo tam za žuranje in za privilegije keri spadajo zraven. Da ne govorim o gasilkaj. Kere so samo za strošek. Dve ali tri so v Sloveniji kere se upajo spopasti z kakim reševanjem. Ostalo pa je samo spisek in številke.

      4 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        08.06.2021 ob 17:42 Gost gost

        Ti si se tak zabit rodil ali si to moral trenirat? Strošek? Kakšen strošek so tebi kmetavzarju gasilci? Privilegije? Kakšne privilegije ima gasilec prostovoljec? K večjemu dolžnosti! Dve ali tri? A si ti res totalno zabit? Slovenija premore 14 poklicnih in 42 "gasilskih enot širšega pomena" usposobljenih za vse vrste nesreč in katastrof! Žal zaradi takih IDIOTOV kot si ti, je država takšna kakšna je in določeni ljudje nerazgledani in butasti kot ti! Žal res v gasilskih vrstah obstajajo črne ovce, vendar ne moreš cele črede zaradi enih par ovc sodit. Tako kot hvala bogu vseh slovencev ne moremo soditi po tebi! Pa lep dan in življenje še naprej, upam da ne boš nikoli rabil številke 112, ker idiot kak si, si ne zaslužiš da sonce sije po tebi, kaj šele pomoči!

        0 0 Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      08.06.2021 ob 11:04 Na delo gost

      24sata.hr/news/gradani-u-strahu-od-potresa-bilo-je-poput-eksplozije-imali-smo-vatreno-budenje-jutros

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.