https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Preverite, kaj se ta vikend dogaja v Pomurju

10.06.2021 ob 14:55  

Ta konec tedna je v Pomurju kar nekaj dogodkov in prireditev. Za vas smo jih nekaj zbrali in izpostavili, kam se lahko odpravite.


Petek

Kultprotur, organizira med 8. in 12. uro na Trgu svobode: Kmečko tržnico. Najboljše jedi se pripravijo iz domačih sestavin in z ljubeznijo, tako bodo nadalje petki rezervirani za oskrbo z lokalnimi dobrotami, ki bodo predstavljene na Kmečki tržnici na Trgu svobode v Gornji Radgoni.

Sobota

JSKD Lendava, Zavod za okolje in turizem Dobrovnik, Občina Dobrovnik, organizirajo ob ob 9. uri Mednarodno likovno kolonijo, ki se bo odvijala na bukovniškem jezeru. Ljubiteljski likovni ustvarjalci bodo na koloniji skozi svojo kreativnost, videnje in občutke oživeli Bukovniško jezero z okolico.

V okviru Tedena ljubiteljske kulture, OI JSKD Ljutomer, organizira ob 9:30 na Glavnem trgu Ljutomer  KULTURNI POZDRAV.2.

Društvo Kopriva Gornja Radgona, organizira med 8. in 12. uro ob trgovskem centru Maximus v Gornji Radgoni; Kmečko tržnico na meji.

V  Vaškem domu Čentiba, KD Petőfi Sándor Čentiba, organizira JSKD OI Lendava Otvoritev razstave ročnih del. Razstava bo potekla od 12. junija pa do 13. junija. Sekcija vezilj KD Petőfi Sándor Čentiba deluje že 33 let. Sestavlja jo 15 članic, ki vsaki dve leti priredijo razstavo, na kateri prikažejo delo svojih pridnih rok.

Zavod za kulturo, turizem in šport Murska Sobota organizira pred TIC-om Murska Sobota in Hranilnico prekmurskih dobrot ob 10. uri, Sprehod ob glasbi, kjer vam bo sobotno dopoldne polepšala Etno skupina kralj Matjaž. Gre za skupino, ki svoje glavne melodije črpa iz ljudskega izročila. Tokrat pa bodo za vas pobrskali tudi v zakladnice slovenske popevke in argentinskega tanga, katerega že 15 let igrajo širom Evrope in sveta.

 

MIKK Sobota Sobota, organizira od 10. ure pa do 14.ure na Grajskem dvorišču MIKK-a, DIY Pre-oblikovalnica. Gre za drugo DIY delavnico (do it yourself), na kateri bodo snemali kratke filme, prenavljali ter s tem predstavili osnovne metode ponovne uporabe, pri čemer se bodo osredotočili na tekstil in notranjo opremo za dom. Zaradi lažje organizacije, naprošajo vse zainteresirani da se predhodno prijavijo na email info@mikk.si, ali jih kontaktirajo preko Facebooka.

Društvo vinogradnikov Strehovci, ob 9. uri v Strehovcih organizira tradicionalen XVII. VIDOV POHOD- XVII. VID-NAPI GYALOGTÚRA.

Turistično društvo Hotiza organizira Hotiške ribe ToGo, gre za nadaljevanje tradicionalnih Hotiških dnevov, ki pa bodo zaradi epidemije v tej obliki. Tako bodo a asfaltnem platoju v Nogači od 11. ure pa do 17.ure, ljubitelji Hotiških rib po dolgem premoru spet lahko okusili njihove ribe in jih odnesli domov. 


 

 

Turistično društvo Palinka Čentiba - Turisztikai egyesűlet Pálinka Csente in Muravidéki Magyar Ifjúsági Szervezet, organizira POHOD Pince- Hodoš prihaja 2021- Pince- Hodos Gyalogtúra 2021. Sporočilo pohoda, ki je nastal na pobudo zakoncev Abraham iz Hodoša, je vsako leto enak: povezanost in vztrajnost, ki združuje prebivalce lendavske in goričke pokrajine, Slovence, Madžare in ostale narode.

Kratka časovnica: Zbiranje med 5.30 uro in 6. uro zjutraj v Pincah pri tamkajšnjem vaškem domu. Za udeležence iz hodoškega konca, od avtobusnega postajališča, je organiziran avtobusni prevoz do Pinc ob 5.00 uri, ki pobere tudi pohodnike iz Dobrovnika ob 5.30 uri. Na polovici poti, v Dobrovniku udeležence čaka kosilo, na cilju pa večerja. Za vse udeležence iz lendavskega konca je zvečer organiziran povratek do Pinc, nekje med 21.00 in 21.30 uro. Pohod je brezplačen, prijave niso potrebne. Pohod bo izveden v skladu s veljavnimi predpisi in ukrepi za preprečevanje širjenja bolezni COVID 19. 

Kulturno, turistično in izobraževalno društvo KELIH bo v soboto, 12. junija 2021,organizirala prireditev Prleška gibanica. Gre za turistično – gastronomsko prireditev, katere rdeča nit je prav tradicionalna sladica, prleška gibanica. Zbiranje Prleških gibanic, za ocenjevanje bo potekalo v Župnjiskih prostorih v Križevcih pri Ljutomeru, in sicer med 9.30 in 11. uro (Prleško gibanico je potrebno dostaviti v pekaču). Razglasitev rezultatov, bo potekalo na ta dan, na isti lokacijo, ob 15. uri. Na dan ocenjevanja bo na ogled, tudi razstava ocenjenih prleških gibanic. Podelitev Certifikatov Tradicoionalna Prleška gibanica, pa bo v ponedeljek 21. junija 2021. Letošnji Kulinarični pohod Prleška gibanica 2021 pa bo  virtualen.

Nedelja

Turistično društvo Hotiza ogranizira Hotiške ribe ToGo, gre za nadaljevanje tradicionalnih Hotiških dnevov, ki pa bodo zaradi epidemije v tej obliki. Tako bodo a asfaltnem platoju v Nogači od 11. ure pa do 17.ure, ljubitelji Hotiških rib po dolgem premoru spet lahko okusili njihove ribe in jih odnesli domov.

Za objavo dogodkov nas lahko kontaktirate na urednistvo@pomurec.com.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      10.06.2021 ob 15:11 mostje gost

      Hja Hotiške smrdeče mastne ribe in tisti ,ki jih pečejo še dodajo malo svojega znoja iz čela .Hvala za takšne ribe .Raje jih ne jem .

      7 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      12.06.2021 ob 11:03 turisti gost

      Hvala za komentar * mostje*, da ne bomo zastonj tako daleč se napotili v Hotizo na koncu bi pa kaj takega doživeli.Hvala!.

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      01.02.2022 ob 14:31 Sexy gost

      Zmenki zaradi seksa v vašem mestu - 𝐖𝐖𝐖.𝐌𝐘𝟐𝟏.𝐅𝐔𝐍

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.