https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

OSTALI ŠPORTI

Tadej Pogačar skupni zmagovalec dirke po Sloveniji

13.6.2021  

Slovenski kolesar Tadej Pogačar (UAE Team Emirates) je zadnji dan 27. dirke po Sloveniji zanesljivo ubranil majico vodilnega in prvič slavil skupno zmago na domači pentlji.

Dirko po Sloveniji so kolesarji začeli v sredo pot pa jih je vodila od Ptuja do Rogaške Slatine. Zmagovalec prve etape je bil Nemec Phil Bauhaus (Bahrain Victorious), slovenskim kolesarjem pa se ni uspelo prebiti med deseterico. Najboljši med Slovenci je bil član slovenske selekcije Jaka Primožič na 13. mestu. Pogačar je cilj prečkal na 45. mestu

V četrtek je bila na sporedu druga, sicer najkrajša etapa letošnje slovenske pentlje, iz Žalca do Celja. Zmagovalec te etape je bil Pogačar, ki je s tem prevzel zeleno majico vodilnega na domači dirki.

Tretjo etapo od Brežic do Krškega je dobil Španec Jon Aberasturi (Caja Rural), ki je za malenkost premagal Slovenca Mateja Mohoriča (Bahrain Victorious). Pogačar pa je zanesljivo ubranil zeleno majico vodilnega.

Zmagovalec četrte, kraljevske etape je bil Italijan Diego Ulissi (UAE Team Emirates). Na etapi, ki je potekala od Vipave do Nove Gorice je Pogačar zasedel drugo mesto, s čimer si je pred zadnjo etapo dirke praktično že zagotovil skupno zmago. 

V zadnji peti etapi je Pogačar zanesljivo ubranil majico vodilnega in tako prvič slavil skupno zmago na domači pentlji. Etapo od Ljubljane do Novega mesta je sicer dobil Nemec Phil Bauhaus (Bahrain Victorious).

Za 22-letnega Pogačarja je to že 25. zmaga v profesionalni karieri, od tega osma v tej sezoni.

*Naslovna fotografija: Instagram Tadej Pogačar

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      13.06.2021 ob 20:14 kilonja gost

      Pomurce ne zanimajo slovenski športniki, ampak jih zanimajo Ustaše in Makedonate,črni dan za povprečnega pomurskega ljubitelja športa, SLovenec zmagal na kolesarski dirki, Angleži Ustaše premagali suvereno kot so jih premagali naši, Makedonate popušile proti Makedoniji, še dobro da imate Novaka Đokovića, pokvarjenega, hinavskega srba ki z umazano igro zmaguje ;) .

      2 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      13.06.2021 ob 22:01 kilonja gost

      Popravek,makedonate popušile od Avstrije.

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.