https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Preverite, kaj se ta vikend dogaja v Pomurju

18.06.2021 ob 6:05  

Ta konec tedna je v Pomurju kar nekaj dogodkov in prireditev. Za vas smo jih nekaj zbrali in izpostavili, kam se lahko odpravite.


Petek

Zavod za kulturo, turizem in šport Murska Sobota na prenovljenem delu Slovenske ulice, od Hranilnice prekmurskih dobrot do Hotela Zvezda, od 11.00 pa do 20.00 ure, prireja 2. Sočno vilico. Tokrat bo na sočni vilici pestra druščina ponudnikov: Mr. Falafel, Habahaba Streetfood, Zavod Na, Lonche- eats&Beats, Sam Churros in Waffel to go ter Locoroll. Prisotna bodo tudi Vina Jamnik in Pivo Pannonian Sailor. Druženje bo popestrila skupina DAS TRIO z gostjo, Aljo Krušič.

V parku Radenci organizira občina Radenci med 15:30 in 17:00 različne dogodke, kjer bo omogočeno predvsem za najmlajše rajanje, tekmovanja s Spidijem in njegovimi talenti, na voljo bodo tudi palačinke, mini golf ter napihljiva igrala. Ob 19. uri bo potekala Slavnostna akademija v parku Radenci na igrišču za minigolf, slavnostni govornik bo Franc Kangler. Ob 20:30 pa bo v parku Radenci koncert Nuške Drašček.

Galerija- Muzej Lendava vas vabi ob 18. uri na: Predstavitev zbornika in razstavo v počastitev 30. obletnice samostojne Republike Slovenije. V počastitev 30. obletnice samostojne Republike Slovenije vas vljudno vabijo na osrednjo občinsko slovesnost ob dnevu državnosti ter predstavitev zbornika in otvoritev razstave, ki obujata spomine na dogodke ob osamosvojitvi. Tako bo ob 18. uri predstavitev zbornika Občina Lendava v soju osamosvojitvene vojne 1991. Predstavitev bo potekala v Gledališki in koncertni dvorani Lendava. O dogodkih izpred 30 let bodo spregovorili urednik zbornika Milan Osterc, predsednik OZVVS Lendava Ljubo Dražnik, aktivni udeleženec dogodkov na mostu v Petišovcih Živko Stanič, poveljujoči častnik na izpostavljenem poveljstvu v Lendavi Ivan Smodiš, predsednik PVD SEVER za Pomurje Drago Ribaš in komandir takratne milice v Lendavi Ludvik Bokan. Prav tako bo ob 19. uri:  otvoritev razstave Spomini na osamosvojitev. Na otvoritvi razstave bo spregovoril Ladislav Bagladi, komandir takratne milice v Dolgi vasi. Predstavitev razstave bo potekala v avli Gledališke in koncertne dvorane Lendava.

V atriju Kulturnega doma Beltinci bo potekal ob 19. uri, Literarno-glasbeni večer z Aljošo Bagola in Dominikom Bagola - Balladero. Aljoša Bagola, slovenski kreativni direktor desetletja, bo predstavil svojo knjižno uspešnico Kako izgoreti in vzeti življenje v svoje roke. V svoji dvajsetletni oglaševalski karieri je osvojil preko 150 nagrad in priznanj ter ustvaril nekatere najbolj znamenite kampanje v slovenski marketinški zgodovini. Sedaj se posveča predavateljstvu, pisanju, svetovanju in spletnim tečajem na področju ustvarjalnosti in duševnega zdravja, pri čemer si prizadeva čim več ljudi motivirati k osebni rasti, napredku in uspehu. Za glasbeni del večera bo poskrbel Dominik Bagola, priznani klavirski kantavtor Balladero, ki po dveh uspešnih albumih Club Deuce in Perfect You, napoveduje svoj tretji studijski album.  Zasedba: Dominik Bagola Balladero – klavir in vokal, Boštjan Gradišek – bobni, Nace Jordan – bas kitara, Martin Lunder – električna kitara in Amadej Herzog – harmonika. V primeru slabega vremena bo dogodek v Kulturnem domu Beltinci.

Dvorec Rakičan prireja Muzejsko noč. Čaka vas pester kulturni program, in sicer bodo ob 17.00, 18.30 in 20.00 potekala vodenja z ogledom dvorca, kočijaškega muzeja in razstave likovnih del pomurskih umetnikov, prav tako bo ves čas med 17.00 in 23.30 možen samostojen ogled dvorca in njegovih zbirk. Ob 21.30 in 22.30 pa bo na zidovih dvorca na ogled svetlobno - zvočni šov. V sklopu dogodka organizirajo tudi pester otroški program, in sicer branje grajskih legend za otroke, lončarsko in druge kreativne delavnice, ki bodo potekale med 17.00 in 19.30, na voljo bo tudi nova aplikacija, v kateri otroške risbe oživijo v digitalni obliki, prav tako bo potekalo zbiranje grajske sestavljanke. V kočijaškem muzeju bo možen tudi sprehod z novo mobilno aplikacijo »Kočijaški muzej na dlani«.

Sobota

Zavod za kulturo, turizem in šport Murska Sobota organizira pred TIC-om Murska Sobota in Hranilnico prekmurskih dobrot ob 10. uri, Sprehod ob glasbi, kjer vam bo sobotno dopoldne polepšal Pihalni orkester Murska Sobota.

Ob 10. uri bo na Bukovniškem jezeru, v občini Dobrovnik potekal: Jubilejni 10. Vidov kolesarski maraton. Start in cilj je na Bukovniškem jezeru, proge so dolge 5, 30 in 60 km. Več informacij na www.bukovniskojezero.si.

Občina Velika Polana vas vljudno vabi na: slovesnost ob obeležitvi 30. obletnice samostojne Republike Slovenije, ki bo ob 19. uri, na parkirišču pri občinski stavbi v Veliki Polani. V kulturnem programu bodo sodelovali učenci Osnovne šole Miška Kranjca Velika Polana, večer pa bodo z glasbenimi zvoki popestrili člani Okteta Belmure. Slavnostni govornik bo poslanec Državnega zbora Republike Slovenije, Jožef Horvat. Po uradni slovesnosti ste vabljeni v park Dežela štorkelj na druženje z Oktetom Belmura, s katerim boste uživali ob zvokih priljubljenih melodij. Na stojnicah vas bodo pričakala društva iz občine Velika Polana.

ŠPICA MTB, servis koles in smuči in Ride Goricko organizirata ob 8. uri na Špicinon ogračeki na Markišavski ulici v Murski Soboti: Prvo ŠpicaGonico. Prva špičasta crosscountry tura je namenjena za vse tiste, ki uživate v pedeliranju po domači pokrajini in tiste, ki čar tega želite doživeti. Izkušeni vodiči vas bodo spedelirali skozi pokrajino, ki v tem obdobju vabi v svoje loge. Ker so Špica, bodo tokrat celostno poskrbeli za vas z vmesnimi gurmansko-hidracijskimi postanki. Zbiranje se začne ob 8. uri. Udeležba je brezplačna. Dolžina poti bo znašala: 45 km, teren pa bodo asfaltirane in poljsko gozdne poti. 

Zaradi del v Športnem centru Fazanerija je dogodek 19. SOBOŠKI TEK prestavljen na 28. avgust.

V avli gledališke in koncertne dvorane v Lendavi, ki se nahaja v samem centru mesta bo potekalo XV. mednarodno srečanje zbirateljev Hrvaške, Madžarske in Slovenije, ki ga organizirajo v okviru Društva zbirateljev Pomurja »Lindva«. Vstop za prodajalce bo od 8. ure in za obiskovalce od 9. ure naprej. Prav tako bo v okviru srečanja ob 10. uri otvoritev razstave pod naslovom »Rapsodija v steklu – na sledi pohorskih glažutarn« s predstavitvijo zbirke steklenih izdelkov iz 19. stoletja našega člana Tadeja Faleža iz Kamnice. Razstava bo na ogled vse do konca meseca julija 2021.

Club Caffe z Janževega Vrha organizira od 14. ure dalje Moto Piknik. Pričakala vas bo dobra zabava s hladnim pivom in z brezplačnim bogračem. Od 14. ure dalje vas bo zabaval DJ, ob 18. uri pa vas bo začela zabavati skupina Rock Bataljon inc.

Geza pub v Beltincih prireja ob 10. uri Festival domačih sort z odprejto küjnjo. Gre za napitke iz samorodnih sort grozdja, kot so šmarnica, jurka, klinton, izabela in nekatere druge, letošnja podelitev bo že tretja po vrsti. Pobudnik tekmovanja in promocije omenjenih pijač je Geza Farkaš. Pravi, da je udeležba pridelovalcev na festivalu zelo široka, saj prihajajo praktično od vsepovsod. Letošnji festival bo potekal ob Geza pubu, ki se nahaja pri beltinski cerkvi sv. Ladislava.

Galerija Murska Sobota prireja Poletno noč v galeriji ob 9. uri na Kocljevi ulici 7. Za vas so pripravili bogat program:
- 9.00 - 12.00 in 17.00 – 22.00, Galerija Murska Sobota Brezplačen ogled razstav MIRKO RAJNAR. UP in ANDREJ PERKO. TEMNINE.
- 17.00, Trg kulture Kulturni program učencev OŠ II Murska Sobota ob izidu šolskega glasila Stezice in ob odprtju razstave v galerijski izložbi. Šolsko glasilo in razstava zajemata literarne, glasbene in likovne izdelke, ki so nastali med leti 2019 in 2021 po ogledu razstave Osamljenosti v Galeriji Murska Sobota. Predstavljeni izdelki so nastali tudi kot poklon 100. obletnici priključitve Prekmurja matičnemu narodu. V organizaciji OŠ II Murska Sobota.
- 19.00, Galerija Murska Sobota Vodstvo po aktualnih razstavah z umetnikoma, akademskim slikarjem Mirkom Rajnarjem in fotografom Andrejem Perkom.

Radgonske gorice Gornja Radgona d.o.o., organizirajo "DAN ODPRTIH KLETI – malo drugače". Dan odprtih kleti je postal pravi mali radgonski praznik. Zaradi omejitvenih ukrepov letos dogodka še ne bodo mogli izpeljati v vsej njegovi razsežnosti, bodo pa za vas znova brezplačno odprli naše kleti in omogočili kartonsko prodajo izdelkov po ugodni nabavni ceni. Ogledi bodo potekali vsako uro med 10. in 14. uro. Na vsak ogled bodo po predhodni prijavi sprejeli 20 oseb. 

V Muzeju Špital v Gornji Radgoni bo ob 18. uri potekal dogodek: Poletna muzejska noč 2021, v muzeju Špital. Radgonski mestni muzej ponovno na široko odpira svoja vrata. Vstopite in doživite bogato dozo kulture. Program je naslednji: 18.- 23. ure: dan odprtih vrat - brezplačni ogledi muzejskih vsebin; ob 18. uri odprtje razstave 130 let Pomurskih železnic in ob 19. uri odprtje razstave Sestre Simonič: Olga · Vera · Nada. Ob 20. uri sledi Poetični večer: Katarina Gomboc Čeh. Vstop je prost.

Nedelja

Občina Radenci, organizira ob 15. uri slavnostno otvoritev Vinske fontane na Kapelskem Vrhu. Od 16. ure dalje pa vas bo razveseljeval Ansambel Saša Avsenika.

 Za objavo dogodkov nas lahko kontaktirate na urednistvo@pomurec.com.

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      18.06.2021 ob 8:23 Čergoli gost

      Bagolaša sta dva prava bagolaša, lahko gresta v gozd med divje svinje in med merjasce in tam rogulita. Tja spadata!!!!

      7 7 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      18.06.2021 ob 8:45 Magyar Bacsi gost

      Ta bagolski Aljoša misli, da je edini pameten. Lahko za sranje in nič drugo!!!!!

      7 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      18.06.2021 ob 8:47 Magyar Bacsi gost

      Ta bagolski Aljoša misli, da je edini pameten. Lahko za sranje in nič drugo!!!!!

      3 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      18.06.2021 ob 9:03 Nemanja Milovič gost

      Poserjem se na take kot je narcisoid Balogaš, ko ga jebe!!!!!

      4 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      18.06.2021 ob 9:06 Okostnjak gost

      Poserjem se na take kot je narcisoid Balogaš, ko ga jebe!!!!!

      4 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      18.06.2021 ob 12:53 gost

      Socna ulica je že ogreta javna uprava pa že na položajih pri sanku. Danes začnejo v nedeljo končajo v zidanicah. Potem pa trudni ne pridejo k sebi. Eni pa odločajo o usodi državljanov,,, sodniki,,,, inšpektorji,,, itd. Potem se pa dela vse mimo zakonov.

      7 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      01.02.2022 ob 15:24 Sexy gost

      Zmenki zaradi seksa v vašem mestu - 𝐖𝐖𝐖.𝐌𝐘𝟐𝟏.𝐅𝐔𝐍

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.