https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GLOBALNO

Pred nami najdaljši dan leta in najkrajša noč

21.06.2021 ob 6:05  

Danes, 21. junija, se je ob 5:33 uradno pričelo astronomsko poletje. S tem nastopi tudi poletni solsticij. Danes bo dan najdaljši, noč najkrajša. Na južni polobli pa nastopi zimski solsticij.

Poletni Sončev obrat ali poletni solsticij običajno nastopi med 21. in 23. junijem. Takrat se začne poletje, dnevu pa rečemo kres. 

Že od prazgodovine je bil poletni solsticij v številnih kulturah pomemben letni čas, zaznamovali pa so ga festivali in rituali. V slovenski in evropski tradiciji je na dan sončnega obrata potekalo kresovanje.

Prvi poletni dan je najdaljši dan v letu, ki traja 15 ur in 49 minut.

Velika toplotna obremenitev

Vremenoslovci napovedujejo, da bo danes pretežno jasno, čez dan bo pihal jugozahodni veter. Najvišje dnevne temperature bodo od 30 do 34 °C. V torek in sredo in četrtek bo še naprej sončno in vroče, pihal bo jugozahodni veter. V četrtek popoldne bodo možne posamezne vročinske nevihte, navaja Arso.

V ponedeljek in torek bo vpliv vremena na počutje v splošnem ugoden.

OPOZORILO

Predvidoma do četrtka bo po nižinah sredi dneva in popoldne velika toplotna obremenitev, opozarja Arso.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      21.06.2021 ob 9:23 gost

      Portal Pomurec.com omogoča primitivne in vulgarne komentarje, kakršnih zlepa ne zasledimo v drugih slovenskih medijh. Pomurec.com postaja tako prava sramota za Mursko Soboto in Pomurje.

      2 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      01.02.2022 ob 14:36 Sexy gost

      Zmenki zaradi seksa v vašem mestu - 𝐖𝐖𝐖.𝐌𝐘𝟐𝟏.𝐅𝐔𝐍

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.