https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Ob dnevu policije podelili medalje za požrtvovalnost in hrabrost

23.06.2021 ob 0:00  

Pomurski policisti so včeraj obeležili dan policije in podelili spominski znak posebne policijske enote, bronasti znak policije za sodelovanje, medalje policije za požrtvovalnost in hrabrost ter srebrni in zlati ščit policije.

Medalje policije za hrabrost in požrtvovalnost so prejeli policisti, ki so se v različnih nevarnih in nepredvidljivih situacijah izkazali s svojimi dejanji, ko so se nesebično vključili v reševanje tujih stisk, kljub dejstvu, da so se ob tem tudi sami izpostavili nevarnosti.

Medaljo policije za požrtvovalnost so prejeli Miran Čontala, Miha Petek in Aleš Šijanec.

Miran Čontala in Miha Petek, policista Policijske postaje M. Sobota sta 20. januarja 2020 s pravočasnim prihodom na kraj dogodka, s hitrim posredovanjem in izvajanjem postopkov oživljanja osebi, ki je poskušala storiti samomor z obešanjem, rešila življenje.

Aleš Šijanec, policist PP Lendava  je 29. septembra 2020 v svojem prostem času opazil neznanca, ki je pritekel iz trgovine v Murski Soboti in izvršil kaznivo dejanje tatvine. Zbežal je za njim, ga po 300 metrih prijel in zadržal do prihoda policistov.  Z dejanjem je izpostavil svoje zdravje, osebno varnost in življenje ter zavaroval premoženje ljudi, saj je bila vrednost odtujenih stvari okrog 3.600 evrov.

Medaljo policije za hrabrost so prejeli Peter Kuhar, Matej Vogrinčič in Marjan Misja.

Peter Kuhar in Matej Vogrinčič, policista Postaje prometne policije M. Sobota sta 17. januarja letos s hitrim posredovanjem v požaru v Murski Soboti iz stanovanja rešila osebo in ji s tem rešila življenje. Z umikom odpadkov in smeti od žarišča požara pa preprečila vžig le-teh in s tem zavarovala tudi premoženje, saj bi ob morebitnem vžigu bilo ogroženo več stanovanjskih objektov in ljudi.

Marjan Misja, upokojeni vodja Oddelka za splošne policijske naloge v Sektorju uniformirane policije PU je 11. maja 2020 v svojem prostem času na vozišču ustavil in do prihoda policistov  zadržal alkoholiziranega voznika z tehnično neizpravnim vozilom, ki je z objestno in agresivno vožnjo  ogrožal pešce na območju PP Gornja Radgona. Zaradi izkazane hrabrosti je s svojim ravnanjem zagotovo preprečil telesne poškodbe sodelujočih v varnostnem dogodku.

Zlati ščit policije so prejeli Srečko Barbarič, Tomislav Habulin, Jožef Lukinovič in Borut Kocet.

Vir in foto: PU Murska Sobota

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      23.06.2021 ob 9:48 gost

      Sami junaki,,, bravo,,, vlada debilna,,, janusa groznuga,,, bi si mogla vzgled po njih jemati. Kajti oni rešujejo življenja vlada debilna Slovence spravlja v obup in posledično v razmišljanje za samomor ali anksioznost, depresijo itd. Ker če je vlada kradljiva in skorumpirana debilna naj bodo tudi vsi ostali Slovenci,,,, jok brate odpade,,,, to se njim bo vse maščevalo. Nebodo imeli več izdajalcev smc, desusa, nsi, SNS, da bi jih podpirali samo zaradi svojih stolckov. Svoje volil če pa izdali. Ker Nebodo več videli hrama demokracije od znotraj ampak samo od daleč. Itak pa jih,,, Januš grozni,,,, če po pljuva na volilnih soocanjih ker bodo vsi krivi za vse samo vele maršal tvito nič.

      8 7 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        23.06.2021 ob 12:35 Vsekakor pozitivna gost

        vloga Policije pri obvladovanju socialnih nemirov, kriz, nedovoljenih prehodov mej, ilegalnih migracij, kraj, umorov, izsiljevanj, mafije

        1 2 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        23.06.2021 ob 12:25 gost

        Se vijdi da si kreten --govno izmeček!!! Pojma nimaš o življenju!!!!!! Tem pa čestitaš , kar si pravgotovo zaslužijo , samo tebe drekača je strah kaj čez policaje napisat ,ker oni dobro vedo ,kdo si ti debil ker te že imajo na nišanu!!!! gnoj smrdeči!

        2 7 Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      23.06.2021 ob 12:55 gost

      Koga se pa v Sloveniji človek lahko boji. Saj mi živimo v demokraciji vsak ima pravico povedati kar misli da je prav. To se edino ni skontala debilna vlada,,,, janusa groznuga,,, kajti oni mislijo da samo oni imajo vse prav in nihče drugi. Štekas debil posrani od straja.

      6 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      13.10.2021 ob 19:14 kamsmoprišli gost

      Peter Kuhar je lani zverinsko pretepel sosede in dva spravil na urgenco, enega z hudimi poškodbami, kar pa so vrli kolegi policisti zatuškali. Drl se je da bo vse pobil. Spravil se je na starejšo žensko, ki komaj hodi in jo večkrat udaril in zmerjal, pa se je ženska samo zdrla ko se je začel njegov pes spravljati na njo in psa poškropila z vodo. Potem je zverinsko pretepel še njenega moža, ki je invalid. Hotel ga je celo zabosti z vilami. Nato sta se z partnerico spravila še na sina, ki je prišel pomagat staršema in to samo zato ker je poklical policijo. Nato sta se na jih spravila še polbrat od partnerice in njen oče. In tak nestabilen osebek bi naj bil policaj. To mu ni bil prvi tak primer in verjetno tudi zadnji ne. Zdaj se mu pa daje medaljo. Tako policisti ščitijo svoje nasilneže. Največje barabe se skrivajo v uniformah.

      7 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      02.11.2021 ob 14:32 gost

      Bi trebalo Hojsa o tem vprašat, če ve za ta primer in celotni vodilni kader na PU zamenjat. Zato pozdravljam sprejet zakon, da lahko menjajo direktorje in komandirje.

      1 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      01.02.2022 ob 15:45 Sexy gost

      Zmenki zaradi seksa v vašem mestu - 𝐖𝐖𝐖.𝐌𝐘𝟐𝟏.𝐅𝐔𝐍

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.