https://www.minicom.si/pages/topics/minicom-d.o.o.-objavlja-prosto-delovno-mesto-serviserjake-racunalniske-opreme.php
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KULTURA

V Murski Soboti potekala predstavitev knjig o osamosvojitvi

Murska Sobota, 24.06.2021 ob 14:00  

V Pokrajinski in študijski knjižnici Murska Sobota je v torek, 22. junija, potekala predstavitev predstavitev knjig Orožja nismo oddali 1990 in Tajna skladišča TO v letih 1990 in 1991, v sklopu obeležitve Tedna državnosti v Murski Soboti.


Zveza veteranov vojne za Slovenijo in Ustanova dr. Šiftarjeva fundacija sta priredili predstavitev na kateri sta sodelovala avtor knjige Vlado Žgeč in avtor prispevka iz Pomurja Ljubo Dražnik. Dogodek je moderiral Marjan Šiftar, podpredsednik Ustanove dr. Šiftarjeva fundacija.

Obenem je Pokrajinska in študijska knjižnica Murska Sobota pripravila razstavo, ki je razdeljena v tri sklope: priprave na osamosvojitev, desetdnevna vojna za Slovenijo s poudarkom na vojni v Prekmurju in oblikovanje nove države. Razstava bo na ogled do 30. 6. 2021.

* Foto: MOMS

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      24.06.2021 ob 14:27 gost

      Koliko Narodnih Herojev se je rodilo ? A bomo po katerem poimenovali Slovensko ulico ? Ulica Jančija Groznoga .

      10 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      24.06.2021 ob 14:44 Karel K. gost

      Ne, po Andreju Gerenčerju, kateri je skoraj padel pod predsedovalni pult v sejni dvorani takratne občine, ko sem kot občinski odbornik takrat predlagal kritične predloge za rušenje titoizma v prekmurju in za preprečitev korupcije v Prekmurju, ter za izločitev slovenskih vasi Ivanjševci, Berkovci in Lončarovci iz dvojezičnega območja. Morda zato, ker ga najdemo na listi UDBA.net. Tako je pač pri nas že 80 let, narodni heroji se rodijo po tekočem traku po potrebi privilegirane kaste, da vsak od njih ima neke zasluge pa morda sploh ni vedel za tisto situacijo. To je tako kot so nekateri v tej pandemiji dobivali dodatke4 pa čeprav z njo ali z obolelimi sploh stika niso imeli. Tako je pač tudi v Titovi samostojni Sloveniji katera slavi 30 let.

      2 12 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        24.06.2021 ob 17:31 Miki gost

        Kartico,tebi bodo postavili spominsko ploščo pri zdravstvenom domu MS,kje si se skrival.

        5 1 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        24.06.2021 ob 21:00 gost

        Zdaj vlada v Sloveniji Domobranska UDBA z Jančijem, kateri je prej bil v Komunistični UDBI katera ga ni pustila na oblast, tako da je moral menjati UDBO.

        3 3 Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      24.06.2021 ob 14:44 gost

      On si tudi zasluži ulico ker je imel samo eno in edino nalogo za osamosvojitev Slovenije. Zbrati orožje po Sloveniji in predati našim prostovoljcem keri so bili pripravljeni braniti Slovenijo. In kaj naredi on orožje proda zasefta južnim bratom. In posledično z tem orožjem pomaga pri genocidu v Bosni, hrvaški. Zato mora Hrvatom rit lizati ker ga držijo za jajca z dokumenti in dokazi o tej prodaji. Kera buri duhove že 30 let.

      12 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      24.06.2021 ob 14:47 gost

      To imaš prav o tem genocidu je že Spomenka Hribar enkrat na televiziji govorila. Z kerim je povezan,,, maršal tvitu,,,,

      12 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      24.06.2021 ob 14:51 gost

      Moje knjige, ki sem jo napisal kot dejanski akter dogodkov v Prekmurju v takratni občini Murska Sobota in sem bil poleg pri vseh takratnih Demosovih in drugih pomladnih strank aktivnosti, kateri je bil poleg pri organizaciji prvih volitev v samostojno Slovenijo in pri izvedbi plabiscita, ki je kronologija dejanskih dogodkov in sem jo ponudil v objavo po Sloveniji, je nihče ni hotel objaviti. Objavljene so zagotovo neke partiji prirejene, da se izpostavljajo slamnati junaki. To lahko sklepam po tem, da je ta zbor vodil Šiftar takratni vodja kabineta Kučana in je bilo bogokletno pisati kritično o partiji in Kučano in o Šiftarju. To je še vedno zakonitost v samostojni Titovi Sloveniji, ki slavi 30. obletnico.

      3 9 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        24.06.2021 ob 15:22 gost

        Katere knjige si ti napisal? Kako od madžarske meje s kravami v Soboto priti? Kako iz pisarne heroja špilati? Kako sebe prepričati kako zelo pomemben človek si, čeprav v resnici nisi? Kako spremeniti ime ulice in misliti, da si ljudem dal vse kar rabijo za dobro življenje?

        9 3 Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      24.06.2021 ob 15:03 Karel K. gost

      Kučan pravi, da zdaj obstaja samo ena resnica to je Janševa, da je sedanje poliitučno stanje v Sloveniji kot gladiatoraka borba. Morda ima prav, vendar za njega velja le eno, tudi za njega velja in je vedno veljala le ena resnica in to njegova, Kučanova, vse drugo je in je bilo sovražni govor, žalitev in podobno. Kučan pravi, da nas sedanja oblast vrača v državo iz katere smo izšli. Vse to dokazuje, da je Kučan poklicni profesionalni cinik in manipulator. Zato pa je lahko celo življenje politik in privilegiran. Ozemeljsko smo izšli iz titove Jugoslavije, ker smo to morali storiti, saj je razpadla, politično pa nismo izšli iz te države in to je problem današnjega časa ko titova Slovenija slavi 30 let samosotjnosti. To je Kučanov prevarantski besednjak, da na ta način državljane speljuje stran od dejanskih problemov, zakaj je tako kot je sedanje stanje.

      3 10 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      01.02.2022 ob 16:23 Sexy gost

      Zmenki zaradi seksa v vašem mestu - 𝐖𝐖𝐖.𝐌𝐘𝟐𝟏.𝐅𝐔𝐍

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.