https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GLOBALNO

Letalska obramba pred točo tudi na območju severovzhodne Slovenije

01.07.2021 ob 13:05  

Letalski center Maribor bo vendarle lahko izvajal letalsko protitočno zaščito. Agencija za civilno letalstvo je izjemoma začasno odobrila uporabo opreme za zaščito proti toči na letalu, ki ga center uporablja za ta namen. Izjema velja do konca septembra.


"Javna agencija za civilno letalstvo RS je 21. junija zaradi neizpolnjevanja pogojev veljavne zakonodaje Letalskemu centru Maribor prepovedala izvajanje protitočne zaščite z letalom. Letalo, s katerim letalski center izvaja to dejavnost, namreč nima ustrezne odobrene opreme za izvajanje zaščite," poroča STA.

Danes pa so iz agencije sporočili, da so v sredo odobrili vlogo za odobritev izjeme v skladu z evropsko uredbo za t.i. dela v zraku, ki državam članicam omogoča, da v primeru nujnih nepredvidenih okoliščin odobrijo izjeme od izpolnjevanja zahtev osnovne uredbe in zahtev delegiranih in izvedbenih aktov fizičnim in pravnim osebam. Operaterju Športnemu društvu Letalski center Maribor so tako zaradi nujnih nepredvidenih okoliščin odobrili uporabo opreme za zaščito proti toči na letalu Cessna TU206B, z registrsko oznako S5-DBS.

"Da se je našla rešitev glede obrambe pred točo z letalom na območju severovzhodne Slovenije, je sicer v sredo v okviru vladnega obiska Podravja že povedal tudi minister za kmetijstvo Jože Podgoršek, ki pa podrobnosti rešitve ni pojasnil. Danes so nato informacijo o začasni rešitvi posredovali iz agencije za civilno letalstvo, prav zdaj pa v Mariboru na to temo poteka tudi novinarska konferenca Letalskega centra Maribor," še poroča STA.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      01.07.2021 ob 13:52 gost

      Samo nikoli ne deluje. Isto kot debilna vlada,,, janusa groznuga,,, vlada obstaja samo za prvo razredne. Ostali glupi narod pa ko jih jebe. 250. O00 tisoč pod pragom revščine. In nikomur nič. Glavno da se zdaj trosi na veliko davkoplačevalski denar da se potuje po Sloveniji in obljublja kaj vse se naredi. Malo morgen nič od nič prodajo kar je še za prodati denar pa v davčne oaze za case ko bomo v opoziciji in drkali koalicijo kaj vse niso naredili.

      9 20 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        01.07.2021 ob 15:29 2021 gost

        gost - jako se motiš, v letu 2019 je bilo 350 000 ljudi pod pragom revščine. Kaj se pa tiče prodaje premoženja in pokradenega denarja v oazah, bi pa bilo potrebmo pogledati čez rame na levo stran.

        23 6 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        01.07.2021 ob 15:44 gost

        15:29............. ti si očitno pozabil besede pritepenca iz Nemčije in nekdanjega komunista Jožeta Pučnika, ki je ob DEMOSovem prevzemu oblasti dejal: " Vse, kar ste v komunizmu napravili in zgradili, bomo mi prodali ali uničili." In izdajalska banda je to takoj začela delati. Smo pa v socialistični Jugoslaviji očitno zelo veliko napravili in zgradili, ker desnim v 30 -ih letih ni uspelo vsega prodati in uničiti. Da ne bo pomote, tudi Bratuškovo štejem med desne. Da je pa Pučnika v Slovenijo poslala nemška obveščevalna služba pa tako že ptiči čivkajo.

        13 11 Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      01.07.2021 ob 14:54 gost gost

      Mene zanima samo proti Letalska obramba tudi na območju severovzhodne Slovenije !!

      5 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      01.07.2021 ob 15:12 Gost38339 gost

      Obstaja proti letalska obramba?

      10 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      01.07.2021 ob 15:38 gost

      ,, 2021,,debil če tij vidiš samo desno k cerkvenim skritim pedrom mij vidimo širše. Zato ne seri laži ker že to dela tvoj debilni vele vodja svetovni bolnik elfa omega edini človek keri je osamosvojil Slovenijo,,,, Januš grozni.

      9 18 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      01.07.2021 ob 15:45 gost

      Debilna vlada širi laži po Sloveniji in hodi okoli za davkoplačevalski denar in dela predvolilno kampanjo. Vsa gospodinjstva so dobila brošuro kaj vse je naredil debil za Slovenijo,,, Januš grozni,,,, pozabil pa je napisati kaj vse je pokradel kaj vse je prodal kako sramoto dela vsem Slovencem. Ta brošura bi pa zajemala 100 strani.

      9 11 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      01.07.2021 ob 19:30 gost

      LEVOJAJI KRETEN--j j te redno jebe v blentavo glavo pa še bole te bo --govno!!!!!!!!!

      6 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      01.02.2022 ob 14:28 Sexy gost

      Zmenki zaradi seksa v vašem mestu - 𝐖𝐖𝐖.𝐌𝐘𝟐𝟏.𝐅𝐔𝐍

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.