https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

POLITIKA

FOTO: Mestni svet MOMS potrdil rebalans proračuna za 2021

02.07.2021 ob 6:00  

Mestni svet Mestne občine Murska Sobota se je v četrtek, 1. julija, sestal na 19. redni seji, kjer so med drugim potrdili rebalans proračuna za leto 2021.

Svetniki so v drugi obravnavi potrdili predlog Odloka o spremembah in dopolnitvah Odloka o sprejetju zazidalnega načrta za območje Lendavska - sever v Murski Soboti (stanovanjski bloki), predlog Odloka o načinu opravljanja lokalne gospodarske javne službe oskrbe s pitno vodo v MOMS ter predlog Tehničnega pravilnika o javni kanalizaciji na območju MOMS.

Rebalans predvideva manj prihodkov in odhodkov kot sprejeti proračun za 2021

Potrdili so predlog Odloka o rebalansu proračuna Mestne občine Murska Sobota za leto 2021. Potrebe po rebalansu letošnjega proračuna in Načrta razvojnih programov (NRP) izhajajo iz naslova projektov, ki jih sofinancirata Evropska unija in/ali država.

V rebalansu znaša načrtovani obseg proračunskih prihodkov 24.052.801 evrov, kar je za 3.231.144 evrov manj kot je bilo planirano v sprejetem proračunu za letošnje leto. Načrtovani obseg proračunskih odhodkov pa znaša 25.911.421 evrov, kar je za 3.230.732 evrov manj kot v sprejetem proračunu.

Najpomembnejša in finančno najbolj obsežna je sprememba proračuna za projekt »Nadgradnja vodovodnega sistema B« v katerem sodeluje dvanajstih občin ustanoviteljic Vodovodnega sistema B. Projekt med drugim več ne vključuje izgradnje Vodarne Fazanerija, ampak namesto tega le vzpostavitev nadzornega centra in manjšo nadgradnjo vodnega vira Fazanerija. Predvsem zaradi te spremembe se vrednost proračunske postavke za omenjeni projekt zmanjšuje iz 4.415.184 evrov na 1.127.960 evrov.

V NRP je bilo potrebno vključiti tudi sredstva, ki jih je občina pridobila za obnovo fasade PIŠK in za dograditev učilnic OŠ IV v Murski Soboti. MOMS je namreč za obnovo fasade PIŠK uspešno pridobila sofinancerska sredstva Ministrstva za kulturo v višini 27.188,52 evra. Za dograditev učilnic OŠ IV. Murska Sobota pa si je od Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport uspešno pridobila sofinancerska sredstva v višini 270.062,44 evra.

Planirani pa so tudi novi prihodki s strani Ministrstva za kulturo, in sicer za opremo za Grajsko dvorano. MOMS se je namreč prijavila na razpis in pričakuje 50-odstotno sofinanciranje upravičenih stroškov, kar pri celotni vrednosti projekta 42.982 evrov, znaša 17.616 evrov.

Z novimi vodnimi viri želijo nadomestiti obstoječega v Fazaneriji

Seznanili so se tudi s študijo izvedljivosti za projekt »Nadgradnja vodovodnega sistema B«. Ob tem so na predlog Matjaža Duriča (SD) sprejeli tudi sklep, da naj se takoj pričnejo vse aktivnosti za iskanje in določitev novih virov pitne vode za potrebe sistema Vodovodni sistem B na drugih lokacijah, ki bodo v prihodnje nadomestili obstoječ vodni vir v Fazaneriji.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      02.07.2021 ob 12:02 topla ---mrzla voda gost

      Ta vodovod ,delajo lekar pet lejt in še sedaj nekatere vasi po goričkem nimajo vodovoda .V Čerensovcaj baje teče mlačna voda namesto mrzle kdo je kriv ? Pri tem vodovodu se eni grdo bogatijo za to pa vedno svalij denar in tak bo še dolgo

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      01.02.2022 ob 14:29 Sexy gost

      Zmenki zaradi seksa v vašem mestu - 𝐖𝐖𝐖.𝐌𝐘𝟐𝟏.𝐅𝐔𝐍

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.