https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: V Križevcih pri Ljutomeru se je začel festival RePannonia

Križevci pri Ljutomeru, 02.07.2021 ob 8:00  

V Križevcih pri Ljutomeru je včeraj, 1. julija, potekala otvoritev festivala "RePannonia", na katerem so predstavili potek festivala ter razstavo Tatjane Mijatović. Festival RePannonia bo v Križevcih pri Ljutomeru trajal vse do nedelje, 4. julija.


"Re:Pannonia": panonska školjka, ostanek panonskega morja, valovanje žitnih polj, duh časa, neskončna ravnica, 60 milijonov let, panonska barka, panonska ura … «

Sedanja vizija festivala je plod Robertovega ustvarjanja v domači delavnici, kjer je poleg rednega dela s kovino začutil željo po umetniški svobodi oblikovanja različnih materialov. Dela je najprej predstavil bližnjim prijateljem, nato še širši publiki. Na razstavah svojih umetniških del je navezal stike z isto mislečimi ljudmi, s katerimi so se povezali v Društvo 29a.

Kreativni festival RePannonia je festival umetnosti, glasbe in ustvarjalnega tabora za otroke, namenjen izobraževanju in zabavi otrok, mladih in starejših.

Za uvod sta poskrbela glasbenika Domen Gnezda na kitari in Jože Zadravec na tolkalih.

Programski direktor ter pobudnik festivala Robert Jurak je v imenu organizatorjev uradno otvoril letošnji festival RePannonia ter spregovoril nekaj besed o umetniškem delu.

Programski vodja Jože Zadravec je publiko vsebinsko popeljal skozi glasbeni meni festivala RePannonia 2021.

Nekaj besed o prepoznavnosti festivala je spregovoril tudi župan občine Križevci mag. Branko Belec.

Razstavne slike so bile last slikarke Tatjane Mijatovič, ki živi in ustvarja v Radencih. Zaznamuje jo izjemna življenjska energija, ki jo prenaša v likovna dela. V likovni karieri se je predstavljala s številnimi samostojnimi razstavami, sodeluje na skupinskih razstavah, likovnih delavnicah, kolonijah in simpozijih doma in v tujini.

Več fotografij v spodnji galeriji...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      02.07.2021 ob 19:55 domačin gost

      Pa je ta peščica obiskovalcev v nekem transu po izgledu v nenormalnih človeških odnosih!!! ? Kaj hočejo povedati ali predstaviti očitno sami sebi!!

      0 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      01.02.2022 ob 16:55 Sexy gost

      Zmenki zaradi seksa v vašem mestu - 𝐖𝐖𝐖.𝐌𝐘𝟐𝟏.𝐅𝐔𝐍

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.