https://www.minicom.si/pages/topics/minicom-d.o.o.-objavlja-prosto-delovno-mesto-serviserjake-racunalniske-opreme.php
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KULTURA

FOTO: Na literarno-glasbenem večeru predstavili drugo pesniško zbirko Janje Magdič

03.07.2021 ob 6:00  

V četrtek, 1. junija, je v Gledališko-koncertni dvorani v Lendavi potekal literarno-glasbeni večer s predstavitvijo druge pesniške zbirke Janje Magdič z naslovom Drobtinice sreče.

V Lendavi je bila včeraj predstavljena druga pesniška zbirka Janje Magdič, ki je sicer izšla lani spomladi, a je takrat zaradi epidemije  ni bilo mogoče uradno predstaviti.

Pesmi iz zbirke Drobtinice sreče govorijo o lepih in manj lepi trenutkih avtoričinega življenja ali življenja oseb iz njene okolice. Zbirka zajema čez 80 pesmi, ki so razdeljene v tri sklope: Drobtinice sreče, Spoznanja in Življenje so zgodbe.

Prvi sklop pesmi je najobsežnejši, v njih se avtorica spominja svojega otroštva in mladosti na Krapju, pestrega življenja na kmetih, prvih ljubezni, svoje domačije, lepot prleške in prekmurske ravnice, kulture, različnih dogodkov in običajev ter vseh barv življenja – tudi izgube najbližjih in spoznanj lastne minljivosti.

Drugi sklop pesmi Spoznanja govori o različnih življenjskih preizkušnjah, tudi o tem, da velikokrat ne vidimo dobrega okoli sebe, si ne privoščimo lepe besede ali si mečemo polena pod noge, kar boli.

V tretjem sklopu Življenje so zgodbe so zbrane pesmi oziroma zgodbe v verzih, ki govorijo o različnih usodah tukajšnjih ljudi, in zgodbe, ki so se avtorice dotaknile ali zaznamovale njeno življenje.

Za glasbo so poskrbeli skupina Prašnati, ob njihovih zvokih pa so zaplesali folkloristi FD Prekmurje Lendava in KD Miško Kranjec Velika Polana.

Pesmi so interpretirali Tanja Trstenjak, Marko Kardinar, Andrej Tibaut in Elvira Vaupotič Göncz. Z avtorico pa se je pogovarjala pesnica, pisateljica Ivanka Tompa.

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.