https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GLOBALNO

OPOZORILO: Pomurju preti velika nevarnost toče

11.07.2021 ob 10:30  

Vremenoslovci napovedujejo, da bo danes dokaj sončno, nastajale bodo plohe in nevihte. Krajevno bodo možne tudi močnejše nevihte s točo. Lokalno lahko ponekod narastejo hudourniški vodotoki.

Agencija Republike Slovenije za okolje (ARSO) je izdala opozorilo pred zelo veliko verjetnostjo toče na območju Pomurja.

Vir: Arso

Na Agenciji RS za okolje (Arso) napovedujejo, da bo danes dokaj sončno, predvsem sredi dneva in popoldne bodo nastajale plohe in nevihte, kakšna pa lahko nastane tudi že v dopoldanskem času. Pihal bo veter vzhodnih smeri. Najvišje dnevne temperature bodo od 25 do 29 °C.

»Posamezne plohe in nevihte bodo sprva najbolj verjetne v severovzhodni in severni Sloveniji, popoldan in zvečer pa se bodo pojavljale tudi ponekod drugod po državi, predvsem na Štajerskem, v Pomurju, na Koroškem, Dolenjskem in v Zasavju ter osrednji Sloveniji.

Nas skrajnem vzhodu Slovenije se lahko ponekod nevihte zavlečejo tudi v prvi del noči na ponedeljek. Na Primorskem, predvsem na obali, pa ploh in neviht ni pričakovati.

Sprva nastale posamezne manjše nevihte se bodo popoldan predvidoma združevale v nevihtne sisteme. Zaradi šibkih višinskih vetrov bo pomikanje ploh in neviht počasno, zato lahko lokalno ob dolgotrajnejših močnejših nalivih pade večja količina padavin.

Krajevno bodo popoldan in zvečer predvsem v severovzhodni in deloma vzhodni Sloveniji možne močnejše stacionarne nevihte z dolgotrajnejšimi močnejšimi nalivi, točo in lokalnim močnejšim nevihtnim pišem (downburst). Ob nastanku močnejših neviht lahko lokalno pade večja količina toče.

Zaradi počasnega pomikanja nevihtnih celic in s tem možnosti dolgotrajnejših nalivov lahko lokalno ponekod hitro in močneje narastejo hudourniški vodotoki,« napovedujejo vremenoslovci Neurje.si.

Kako bo v prihodnjih dneh?

Napoved Arsa za jutri v pravi, da bo sončno, v hribovitih krajih pa ni izključena kakšna ploha. Najnižje jutranje temperature bodo od 14 do 20, najvišje dnevne od 27 do 32 °C.

V torek bo sončno in vroče, zvečer bodo na severozahodu vročinske nevihte. V noči na sredo bodo padavine z nevihtami od zahoda zajele večji del države. V sredo kaže na deloma sončno vreme z možnostjo ploh in neviht, vročina bo popustila.

Od srede do nedelje kaže na bolj spremenljivo vreme s sončnimi obdobji ter občasnimi krajevnimi padavinami, tudi nevihtami. Nekoliko bolj sveže bo, najvišje dnevne temperature bodo okoli 25 °C.

 

Kakšno je stanje pri vas? Pošljite nam fotografije na urednistvo@pomurec.com.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      11.07.2021 ob 12:01 Laci gost

      Nobo nič. Ti vremenarji so kot jim narekuje politika!

      3 10 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      11.07.2021 ob 13:09 Čergoli gost

      Za to vse je kriv fašist janša.

      6 13 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      12.07.2021 ob 21:42 gost

      Portal Pomurec.com omogoča primitivne in vulgarne komentarje, kakršnih zlepa ne zasledimo v drugih slovenskih medijh. Pomurec.com postaja tako prava sramota za Mursko Soboto in Pomurje. Ali je zato Pomurec.com sodgovoren za tako porazno stanje politične kulture v Sloveniji in porajajoče nasilje? Ali si takšno prihodnost želimo ali zaslužimo?

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      16.07.2021 ob 20:20 Klepec gost

      Nikomur nič ne verjamem dokler ne vidim.

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.