https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

POLITIKA

Državni svet izglasoval veto na novelo zakona o nalezljivih boleznih

12.07.2021 ob 14:15  

Državni svet je na današnji izredni seji odločal o morebitni vložitvi veta na zakon o nujnih ukrepih na področju zdravstva, novelo zakona o nalezljivih boleznih ter zakon o interventnih ukrepih za pomoč gospodarstvu in turizmu pri omilitvi posledic epidemije.

Državni svet je izglasoval veto na novelo zakona o nalezljivih boleznih, ki jo je Državni zbor sprejel prejšnji teden. 18 svetnikov je glasovalo za, 13 jih je bilo proti predlogu odložilnega veta.

Državni zbor bo moral o noveli ponovno glasovati. Poslanci jo bodo morali podpreti z najmanj 46 glasovi.

 

Skupina državnih svetnikov s prvopodpisanim Bogomirjem Vnučcem je predlog za odločanje o odložilnem vetu na zakona vložila, ker so želeli pospešiti uveljavitev omenjenih zakonov.

"Kot je dejal državni svetnik Tomaž Horvat, si kot skrbna družba ne smemo dovoliti, da bi katerikoli vladi pustili preveč manevrskega prostora za upravljanje z našim zdravjem, svobodo in življenji. Tudi državni svetnik Branimir Štrukelj je opozoril na nedorečenost določb, prav tako si je po njegovi oceni treba vzeti nekaj več časa za premislek in ne hiteti z ožanjem temeljnih pravic.

Državna sekretarka na ministrstvu za zdravje Alenka Forte je pojasnila, da je zakon pripravljal "cvet slovenske stroke za področje nalezljivih bolezni". "Ko govorimo o omejitvah, moramo vedno imeti v mislih tudi pravice drugih do življenja in zdravja," je dejala in dodala, da je bila namera ministrstva za zdravje ob pripravi novele ravno to.

Pravna ureditev naj bi bila po pričakovanjih vlade uporabna tako ob pojavu že znanih nalezljivih bolezni kot tudi ob pojavu do zdaj neznanih in strokovno še neraziskanih nalezljivih bolezni," poroča STA.

Predlog odložilnega veta na Zakon o nujnih ukrepih na področju zdravstva ni dobil podpore, za je glasovalo 10 in 19 proti. 

* Foto: Twitter Državni svet 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      12.07.2021 ob 15:02 gost

      Vsaj nekaj ljudi je v tem JANŠEVEM NORIŠKEM KRALJESTVU še pametnih in poštenih. Hvala vsem tistim.

      22 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      12.07.2021 ob 15:42 gost

      Ta državi svet je trošenje denarja davkoplačevalskega. Tudi zakon o vodah bi morali preprečiti pa ga niso. Vse možnosti so imeli. In bi denar kroga smo vrgli za referendum ostal. Nedela pa nihče Nej vlada debilna Nej državni svet. Glavno da vsi kasirajo za nič dela.

      13 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        12.07.2021 ob 17:25 gost

        Ni res, kar pišeš. V tem primeru je vsaj začasno ( ali stalno ) preprečil sprejem zelo škodljivega in fašističnega zakona. Pa že velikokrat do zdaj v drugih zadevah.

        12 4 Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      12.07.2021 ob 17:42 963 gost

      Janši se ploščice podirajo, ena za drugo, Domino efekt se mu že dogaja. In prav je tako.

      14 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      12.07.2021 ob 19:48 gost

      Zdaj pa nam je na vrat z svojimi glupi mi izjavami se teroriste privabil. Debil od debila. Evropa se je od njegovih izjav distanciral in vse kar je izrekel bo on odgovarjal oziroma,,, Slovenci,, ker takega gnoja gledamo na vladi. Kako odpre gobec nam naredi sramoto.

      13 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      12.07.2021 ob 21:24 gost

      Kilonja, v treh dneh tri močne klofute Janši, dq je cel rdeči. Kaj praviš?

      6 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      12.07.2021 ob 22:06 Risto Kubura gost

      Naj bo na vse večne čase PREKLET ČRNI FAŠIST!!!!!! TOVARIŠ TITO se poserje na človeka z opićjim, majmunastim obrazom, psiho pametjo. BOG OBVARUJ SLOVENIJO.

      4 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      12.07.2021 ob 22:10 Risto Kubura gost

      Naj bo na vse večne čase PREKLET ČRNI FAŠIST!!!!!! TOVARIŠ TITO se poserje na človeka z opićjim, majmunastim obrazom, psiho pametjo. BOG OBVARUJ SLOVENIJO.

      3 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      17.07.2021 ob 13:19 gost

      J..o ti tov tito najmiliju.Kaj pa nosiš sploh naprej človeka ki je med 10 največjih zločincev SVETA. FUJ FUJ tito in smrad kot si ti.

      0 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.