https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

KULTURA

FOTO in VIDEO: Knjižnica pod zvezdami pričarala lep glasbeno-literaren večer

Dvorišče Hranilnice prekmurskih dobrot, 30.07.2021 ob 10:00  

Skrito dvorišče pri Hranilnici prekmurskih dobrot je v četrtek, 29. julija 2021, privabilo mnogo obiskovalcev na knjižnico pod zvezdami, kjer so prisluhnili Beletrininim trubadurjem s Ferijem Lainščkom in Alenko Godec.

Knjižnica pod zvezdami je svojim poslušalcem ponovno pričarala lep literarno-glasbeni večer.

Tokrat so lahko prisluhnili Feriju Lainščku, avtorju, katerega knjige prinašajo vpogled v vsakdanjik preprostih ljudi, njegova poezija poboža in dvigne.

Feri Lainšček je vsestranski avtor, ki piše (mladinsko) prozo, poezijo, dramska besedila in radijske igre. Njegova dela so prevedena v več tujih jezikov, kot avtor besedil sodeluje s številnimi slovenskimi pevci in skupinami. Za izjemen opus več kot sto raznovrstnih del je prejel številne nagrade, letos tudi Prešernovo nagrado za življenjsko delo. 

Tokrat je predstavil knjigo Kurji pastir svojim zvestim bralkam in bralcem.

Dogodek je s posebnim izborom knjig pospremila Beletrinina knjigarna.

Ob vsem tem pa je večer glasbeno obarvala Alenka Godec, ki je ena od najpopularnejših slovenskih pevk in zvesta svojemu prepoznavnemu slogu jazz - pop.

Na koncertu sta jo spremljala odlična glasbenika, Miran Juvan na klaviaturah in vokal ter Robert Pikl na kitari. Skupaj so barvito in doživeto pričarali večer slovenskih zimzelenih pesmi in Alenkinih uspešnic v malce drugačni preobleki.

 Več fotografij v spodnji galeriji...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      01.02.2022 ob 15:11 Sexy gost

      Zmenki zaradi seksa v vašem mestu - 𝐖𝐖𝐖.𝐌𝐘𝟐𝟏.𝐅𝐔𝐍

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.