https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: Najboljšim športnikom Športne zveze Ljutomer podelili priznanja

Glavni trg, 04.08.2021 ob 17:00  

V nedeljo, 1. avgusta, je na Glavnem trgu v Ljutomeru, ob zaključku dneva športa, potekala slavnostna podelitev priznanj za najboljše športnike Športne zveze Ljutomer.

Športna zveza Ljutomer je v nedeljo v okviru dneva športa, ki poteka pod okriljem 65. praznika občine Ljutomer, na Glavnem trgu Ljutomeru priredila že 51. slavnostna podelitev priznanj za najboljše športnike športne zveze Ljutomer. Podelili so priznanja za perspektivne športnike in športnice, posebna priznanja Športne zveze Ljutomer, priznanja za športno društvo leta in priznanja za športnico in športnika leta.

Kulturna prireditev se je začela z izvedbo slovenske himne. Sledil je nagovor predsednika Športne zveze Ljutomer, Miroslava Rauterja. Nato je županja občine Ljutomer mag. Olge Karba, podelila Športni Zvezi Ljutomer posebno zahvalo za spletno akcijo "Minute za šport". Zbrane je nato nagovoril tudi župan občine Veržej Slavko Petovar. 

Slavnostni govornik na podelitvi je bil Bloudkov nagrajenec, rekreativec, bivši športnik, trener, sodnik in učitelj: Tone Ficko, ki je v pogovoru z voditeljem razkril podrobnosti njegove športne kariere in zbranim podal nekaj nasvetov za zdravo življenje.

Prejemniki priznanj in plaket:

Za športnico leta 2020 je bila razglašena: Sara Makovec (nogomet). Diana Šterman (judo) je zasedla 2. mesto, Sara Novak (karate) in Petra Klemenčič (pikado) pa sta si delili 3. mesto. Nominirane za naziv: Športnica leta 2020 pa so bile: Petra Klemenčič - pikado, ŠD Strelec Grlava; Sara Makovec  - nogomet, ŽNK Pomurje Beltinci; Sara Novak - karate, TVD Partizan Ljutomer - karate sekcija in Diana Šterman - judo, TVD Partizan Ljutomer - judo sekcija. 

Za športnika leta 2020 je bil razglašen: Narsej Lackovič (judo). Jeremy Bukovec (futsal) je zasedel 2. mesto,  Janko Sagaj (kasaštvo) pa je zasedel 3. mesto. Nominirani za naziv: Športnik leta 2020 so bili: Jeremy Bukovec - futsal, ŠD FC Ptuj; Narsej Lackovič - judo, TVD Partizan Ljutomer - judo sekcija in Janko Sagaj - kasaštvo, Kasaški klub Ljutomer. 

Za Športno društvo leta 2020 je bilo razglašen: Ženski odbojkarski klub Ljutomer. 2. mesto je pripadlo ŠD KMN Meteorplast, Kasaški klub Ljutomer pa je pristal na 3. mestu.  Nominirani za naziv: Športno društvo leta 2020 so bili: Kasaški klub Ljutomer (kasaštvo), ŠD KMN Meteorplast (futsal) in Ženski odbojkarski klub Ljutomer (odbojka). 

Posebna priznanja Športne zveze Ljutomer so prejeli: TŠD Branek Branoslavci za 30 let delovanja, BOKS Klub Ljutomer za 10 let delovanja, ŠD MRD za 10 let delovanja, Twirling klub Ljutomer za 10 let delovanja in Tonček Gider za dolgoletno odlično delo na področju športnega novinarstva.

Priznanja za perspektivne športnike in športnike pa so prejeli: Nik Legen (odbojka), Miha Rudolf (judo), Anže Škrget (judo), Uroš Žalik (pikado), Eva Horvat (namizni tenis) in Laura Vrbančič (judo).

Za kulturni program so poskrbeli Mešani pevski zbor Cven-Pristava pod vodstvom Vita žerdina in plesalke Plesne šole Urška pod mentorstvom Nine Mernik.

Več fotografij v spodnji galeriji...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      04.08.2021 ob 23:17 gost

      Nikoli ne bom razumel, kako lahko dobijo priznanje ljudje za delo v kasaškem športu. V bistvu, v vseh športih, kjer žival dela namesto “športnika”👎🏻👎🏻👎🏻

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      05.08.2021 ob 7:56 vse jasno gost

      Važno je, da je ena in edina turi med športniki prva in najbolj vidna. Volitve so pred vrati. Nič pokazati in se vsepovsod kazati.

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.