https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KULTURA

Lendavski grad bogatejši za stalno razstavo

Lendavski grad, 03.08.2021 ob 15:00  

Na lendavskem gradu je od 30. julija naprej na voljo ogled stalne razstave "Zemlja, ogenj, voda – arheološka dediščina Lendave z okolico".


Galerija – Muzej Lendava je v petek odprla na lendavskem gradu stalno razstavo katere tema je: "Zemlja, ogenj, voda arheološka dediščina Lendave z okolico".

Razstavo sta odprla Dubravko Baumgartner, direktor Galerije – Muzeja Lendava in Samo Sankovič, arheolog in kustos Pomurskega muzeja Murska Sobota.

Razstava je nastala v sodelovanju s Pomurskim muzejem Murska Sobota.

 Več fotografij v spodnji galeriji ...

FOTO: Galerija – Muzej Lendava.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      03.08.2021 ob 16:44 Lendavski nadvojvoda(original) gost

      Ja,kje pa je plemeniti Lendvai Kepe,poznavalec Hetésa,v opremi in bajsaj Puszte,s svojo uvoženo pravoverno Keppené,na slovenskem denarju uživajočem ....kaj dogaja...?

      8 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      03.08.2021 ob 21:58 the best of Lendava gost

      Kot prvo, čestitke za novo razstavo. Kot drugo, lendavski muzej je odličen. Če se ozremo malo nazaj, lahko ugotovimo, da iz leta v leto pripravljajo izjemno zanimive razstave. Veliko razstav in zelo odzivne z odličnimi katalogi in knjigami. So med najboljšimi muzeji v Sloveniji. Tudi dr. Kepe odličen, čestitke za zanimiv nedeljski intervju na Murskem valu. Samo tako naprej GML, imate podporo Lendavčanov, ne ozirajte se na nevoščljivce in škodoželjneže. Ste the best of Lendava.

      8 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      04.08.2021 ob 2:02 deblak gost

      Zaslužita si pohvalo oba muzeja za sodelovanje, več bi moralo biti tega tako v kulturi, šolstvu, gospodarstvu. Skupaj smo boljši. Posebej priznanje avtorjem razstave. Imamo bogato zgodovino, torej imamo tudi kaj za razstaviti, pogledati in pokazati. Mislim da je gospod arheolog Sankovič enkrat omenil, da so pri Hotizi ob Muri našli enega največjih in najstarejših čolnov v Evropi iz enega kosa debla. Kje se lahko pogleda ta čoln? Zakaj ni razstavljen v Lendavi ali v Soboti? A je morda v Narodnem muzeju v Ljubljani?

      6 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        05.08.2021 ob 17:31 nekdo21 gost

        Omenili so, da so ta leseni čoln spustili nazaj v vodo, ker takrat niso imeli možnosti restavriranja ali kako se temu pravi. Verjetno je še vedno na istem mestu, če še ni razpadel.

        1 0 Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      04.08.2021 ob 9:56 hadik gost

      mrtvo je to vse tu kot po navadi. smrt, smrt, smrt

      2 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      01.02.2022 ob 17:11 Sexy gost

      Zmenki zaradi seksa v vašem mestu - 𝐖𝐖𝐖.𝐌𝐘𝟐𝟏.𝐅𝐔𝐍

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.