https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Elektro Maribor namenil sredstva humanitarnim organizacijam

03.08.2021 ob 11:00  

Elektro Maribor namenil sredstva humanitarnim organizacijam, ki delujejo na območju organizacijske enote Elektro Maribor v Murski Soboti.

Družba Elektro Maribor je namenila tri donacije, vsako v vrednosti po 1.800 EUR, humanitarnim organizacijam, ki delujejo na območju organizacijske enote Elektro Maribor v Murski Soboti, in sicer Rdečem križu - Območno združenje Murska Sobota, Škofijski karitas Murska Sobota in Evangeličanski humanitarni organizaciji Podpornica.

Predsednik uprave družbe Elektro Maribor, mag. Boris Sovič, je ob tem povedal, da si v Elektru Maribor v sklopu družbene odgovornosti prioritetno prizadevajo za aktivno in v odličnost usmerjeno izpolnjevanje njihovega temeljnega poslanstva, kakovostne distribucije električne energije in zagotavljanja moči vsem njihovim odjemalcem ter uvajanje naprednih storitev. Že vrsto let na njihovem celotnem oskrbnem območju aktivno sodelujejo s humanitarnimi organizacijami in podpirajo programe, ki so namenjeni pomoči ljudem, ki tovrstno pomoč potrebujejo. Solidarnost je pomembna vrednota povezane skupnosti. Na območju, kjer deluje njihova območna enota Murska Sobota tokrat, podpirajo programe treh humanitarnih organizacij, ki pomembno prispevajo k reševanju težav ljudi, ki so pomoči potrebni.

O namenu porabe sredstev so v organizacijah pojasnili:

Predsednica Rdečega križa Slovenije - Območnega združenja Murska Sobota Albina Knapp, je o odločitvi za porabo sredstev pojasnila, da visoka stopnja brezposelnosti, slabo ekonomsko stanje, stres, spreminjanje tradicionalnih vrednot in drugi dejavniki povzročajo vedno nove oblike socialnih stisk posameznikov in družin. Donacijo bodo delno namenili za poplačilo najnujnejših življenjskih stroškov tem ljudem, delno pa bodo sredstva namenili za nabavo ročnega paletnega vozička za njihovo skladišče, kjer vsako leto razdelijo dobrih 200 ton živil.

Jožef Kociper iz Škofijske karitas Murska Sobota je o porabi sredstev pojasnil, da se zahvaljujejo za njihovo dobrosrčno donacijo. Donacijo bodo porabili za namen ljudske kuhinje, saj je prošenj po tovrstni pomoči vedno več, toliko, da vsem ne morejo pomagati s toplimi obroki. V sodelovanju s CSD Murska Sobota zato vodijo t. i. čakalno listo, da ko lahko sprejmejo novega uporabnika, ga pokličejo in vključijo v program. S programom ljudske kuhinje omogočijo uporabnikom vsaj en topli obrok na dan. Nekaterim uporabnikom ljudske kuhinje, ki so upokojeni in bolni ter si sami ne morejo priti iskat toplega obroka, le-tega vozijo na dom. Z nudenjem toplih obrokov dnevno vsaj 80 osebam zagotavljajo njihov boljši socialni položaj in preprečitev socialne izključenosti.

Predsednik Evangeličanske humanitarne organizacije Podpornica, mag. Peter Andrejčak, je porabo sredstev pojasnil, tako da se je v imenu Evangeličanske humanitarne organizacije - Podpornica in predvsem v imenu njihovih uporabnikov iskreno zahvalil družbi Elektro Maribor za letošnjo donacijo.  Z doniranimi sredstvi bodo pomagali pri plačevanju položnic in računov, nabavili in razdelili bodo pakete s prehrambnimi in higienskimi artikli, nudili pomoč ljudem, ki so ostali brez zaposlitve ali trpijo zaradi drugih vzrokov duševne stiske. Pomagali bodo tudi mladim družinam, ki same niso zmožne kriti osnovnih, za življenje nujnih stroškov.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      03.08.2021 ob 19:39 Asia gost

      Lepo, ne pa, kot nekateri, ki donirajo za Afriko, kjer jih je že itak preveč in so uničili vso naravo.

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      01.02.2022 ob 16:21 Sexy gost

      Zmenki zaradi seksa v vašem mestu - 𝐖𝐖𝐖.𝐌𝐘𝟐𝟏.𝐅𝐔𝐍

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.