https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Preverite, kaj se ta vikend dogaja v Pomurju

05.08.2021 ob 18:00  

Ta konec tedna je v Pomurju kar nekaj dogodkov in prireditev. Za vas smo jih nekaj zbrali in izpostavili, kam se lahko odpravite.

Petek 6. avgust

V sklopu Soboškega poletja bo ob 20. uri na Trgu kulture v Murski Soboti nastopila zasedba ThanX. Zasedba: Herbert Felber – kitara, spremljevalni glas, Helmut Zettinig – bas, Miran Celec – bobni. ThanX je že več kot dve desetletji vrhunsko ime na avstrijski rockovsko-bluesovski sceni. Frontmen Gerald Strasser pooseblja njihove avtorske pesmi z neverjetno energijo, občutkom in dinamičnostjo, ki se neizogibno ujamejo z občinstvom – bodisi na velikih ali klubskih koncertih bodisi na družabnih prireditvah ali prireditvah na prostem. 

Zavod Vitica organizira ob 9. uri v bivša poročni dvorani: Tarok turnir v naravi.

Kultprotur, organizira med 8. in 12. uro na Trgu svobode Kmečko tržnico. Najboljše jedi se pripravijo iz domačih sestavin in z ljubeznijo, tako bodo nadalje petki rezervirani za oskrbo z lokalnimi dobrotami, ki bodo predstavljene na Kmečki tržnici na Trgu svobode v Gornji Radgoni.

JSKD, Območna izpostava Lendava, nadaljuje s kulturnimi prireditvami« Z glasbo in s plesom v poletje«. Tako prireja pri razglednem stolpu Vinarium ob 17. uri kulturno prireditev, kjer bodo nastopile: Ljudske pevke kulturnega društva Fran Saleški Finžgar Žižki.  

Na zelenici pred MC v Gornji Radgoni bo ob 18:30 potekal PUNK ROCK FEST: FESTIVALSKA TRANSVERZALA POMURJE - POSOČJE. Nastopili bodo: Odpisani, Gužva u 16-tercu, Backstage in Potato Mushroom. Vstopnina: 5 €/dan. Po odloku vlade se prireditev lahko udeležijo vsi, ki izpolnjujejo pogoj PCT (preboleli ali cepljeni ali testirani).

Mladinski informativni in kulturni klub Murska Sobota vas vabi ob 21. uri na grajsko dvorišče, kjer bo koncert: MIKK Électronique: May RLX (predstavitev albuma: THE EVIL IS RISEN ). May RLX (Red Love seX) ustvarja glasbo nove dobe. Rojen v Sloveniji, je kmalu ugotovil, da sliši nenavadne melodije v svoji glavi, celo v sanjah. Tako se je odločil, da bo našel način, da jih bo delil s svetom. Vso glasbo ustvarja popolnoma sam, saj je mnenja, da lahko le tako najbolj natančno poustvari svoje misli in in čustva. Navdušuje ga moč človeške inteligence, ki lahko ustvarja svoje lastne svetove in galaksije. Prav zato ustvarja umetne zvoke in jih sestavlja v elektronsko glasbo, da z njo počasti človeštvo. Po odloku vlade se prireditve lahko udeležijo vsi, ki izpolnjujejo pogoj PCT (preboleli, cepljeni ali testirani). Vstopnine ni. 

Ob 20. uri bo v Parku I. slovenskega tabora potekala slavnostna prireditev ob 65. prazniku Občine Ljutomer s podelitvijo nagrad in priznaj. V primeru slabega vremena se bo dogodek preselil v dvorano ŠIC Ljutomer.

Sobota 7. avgusta 

V sklopu Vaškega dne 2021, bo v Gaberju potekal 3. Festival langaša - tekmovanje v pripravi »langašev«. Festival se bo pričel ob 15. uri, od 13. ure naprej bo pri vaškem domu v Gaberju na voljo langaš za domov.

Program v sklopu vaškega dne:
14.00 - Proslava ob 40. obletnici KD Zarja Gaberje.
15.00 - Nogometni turnir Memorial Biro-Smej.

V sklopu Soboškega poletja bo ob 10. uri na Trgu kulture v Murski Soboti gledališka predstava za otroke, Lutkovnega gledališča Nebo: ZAKAJ TEČE PES ZA ZAJCEMZ. Zakaj teče pes za zajcem je ena najkrajših slovenskih ljudskih pripovedk. V njej je na pravljičen način razložena narava odnosa med psom in zajcem, med »človekovim najboljšim prijateljem« in živaljo. Zajec pri psu čevljarju naroči čevlje, jih pomeri in odide brez plačila. Poleg naslovnih junakov se je v predstavo vpletla tudi mačka s svojim življenjskim slogom in sprožila zaplet. Duhovita predstava v tehnologiji klasičnih čeških marionet je predstava o športu, delu in modi. Predstava traja 45 minut in je primerna za otroke, stare od 3 do 12 let. 

Ob 10. uri bodo na nekdanji šoli v Kančevcih potekali dnevi odprtih vrat prve stalne razstave o netopirjih v Sloveniji: PreŽiveti z netopirji. Vstopnine za ogled razstave ob dnevih odprtih vrat ni. Obisk razstave bo potekal v skladu s takrat veljavnimi navodili in priporočili NIJZ. V sodelovanju z Župnijo Kančevci je na nekdanji šoli v Kančevcih nastala interaktivno zasnovana predstavitev netopirjev, ki obiskovalcem ponuja vpogled v življenje teh nočnih živali. Zanimivosti so predstavljene v sliki in besedi, modelih in skicah. V življenje netopirjev v kančevski šoli lahko obiskovalci pogledajo tudi preko zaslona v obliki prenosa v živo. Razstava je nastala v okviru projekta Gorička krajina, ki ga sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.

V Mestnem parku Murska Sobota bo od 9. ure dalje potekal že: 8. festival DOJIVA SE. Festival je prostovoljske narave, je brezplačen in ga organizira, Veva, spletna šola za starše s svojimi organizatorkami po vsej Sloveniji.  

Mladinski informativni in kulturni klub Murska Sobota vas vabi ob 10. uri na grajsko dvorišče, kjer bo potekal: 8. sejem starih stripov. V MIKKu nadaljujejo sodelovanje s Striparno Oblaček in z njo prirejajo striparske dogodke ter sejem starih stripov. Na dogodek ste vabljeni kot kupec ali ponudnik svojih starih stripov, lahko pa na dogodek pripeljete tudi svojo družino in samo zadovoljite svojo radovednost. V sklopu drugega letošnjega sejma bodo pripravili tudi delavnico poslikavanja 3D figuric 101 Dalmatincev. Po odloku vlade se prireditve lahko udeležijo vsi, ki izpolnjujejo pogoj PCT (preboleli, cepljeni ali testirani). 

V okviru Poletja v Moravskih Toplicah je TIC Moravske Toplice pripravil pestro poletno dogajanje. Tako bo v okviru Poletnega sobotnega večera na zelenici v središču Moravskih Toplic ob 19:30 nastopila: Betka Lebar s pianistom. Elizabeta Lebar – Betka pod umetniškim imenom Eli Lee je veliko pozornost, pritegnila s svojo prvo avtorsko pesmijo Ti to imaš. Domačinko Betko, ki prihaja iz občine Moravske Toplice ste lahko videli že v resničnostnih šovih: Nova zvezda Slovenije in X Factor, v katerih si je prislužila naklonjenost  občinstva in številne pohvale žirantov. Ti so večkrat poudarili njen edinstveni slog, prepoznavni značaj in jo primerjali celo z Amy Winehouse. 

V sklopu Soboškega poletja bodo ob 20. uri na Dvorišču Hranilnice prekmurskih dobrot v Murski Soboti na Skritem dvorišču nastopili: FREEKIND. Zasedba: Sara Ester Gerdelj – klavir, glas, Nina Korošak Serčič – bobni. Freekind pišeta novo poglavje regionalnega neosoula, ki opazno štrli iz povprečja in poslušalci zlahka zastrižejo z ušesi. Zasedbo v mednarodni sestavi hrvaške pianistke in vokalistke Sara Ester Gerdelj ter slovenske bobnarke Nina Korošak Serčič vodi kreativna filozofija Bodi svoboden, bodi prijazen. Njuna tehtna besedila z močnimi sporočili zaživijo na krilih ritmov in melodij soula, R&B-ja in jazza.

Na Letnem kopališču v Ljutomeru bodo nastopili ob 20. uri Modrijani. Vstop je prost. 

Na zelenici pred MC v Gornji Radgoni bo ob 18:30 potekal 2. dan PUNK ROCK FESTA: FESTIVALSKA TRANSVERZALA POMURJE - POSOČJE. Nastopili bodo: Straightline, Thousand Oaks in Deadends. Vstopnina: 5 €/dan. Po odloku vlade se prireditev lahko udeležijo vsi, ki izpolnjujejo pogoj PCT (preboleli ali cepljeni ali testirani). 

Vinska fontana Kapela prireja ob 20. uri JAZZ VEČER, gre za glasbeno razvajanje na katerem bosta nastopila vokalistka Natalije Tumpej in kitarist Stane Hebar. Popeljala vas bosta v svet jazz standardov in slovenske popevke. Vstop je prost.  

 

 

Nedelja 8. avgusta

Športno društvo Tri srca prireja ob 10. uri 40. rekreativni kolesarski maraton» TRI SRCA RADENCI 2021«. Start in cilj sta pri Lovskem domu v Radencih. Pred prijave se sprejemajo do 1. avgusta 2021, prijave na dan prireditve pa se sprejemajo od 7.00 – 9.45. Na voljo so 3. maratoni: mali maraton 28 km – 2 vzpona, srednji maraton TRI SRCA brez mehurčkov 54 km – 4 vzponi in veliki maraton TRI SRCA RADENCI 2021 75 km – 7 vzponov.  Maraton je sicer namenjen vsem generacijam, pri čemer je za mlajše od 14. let zahtevana udeležba v spremstvu staršev ali skrbnikov. Ker so udeleženci maratona udeleženci v cestnem prometu in vozijo na lastno odgovornost, organizator poziva k previdnosti v prometu in uporabi zaščitne opreme. Proga bo na nevarnih mestih ustrezno zavarovana ter za vsak maraton ustrezno označena s talnimi oznakami ali usmerjevalnimi tablami. Na dogodku bodo veljali takratni predpisani ukrepi za varovanje zdravja in priporočila NIJZ. 

ŠIC Ljutomer in Športna zveza Ljutomer ob 8. uri prirejata turnir v racketlonu. Gre za tekmovanje v namiznem tenisu, tenisu in badmintonu. Dogodek bo potekal v ŠIC Ljutomeru.

Športna zveza Ljutomer pa ob 10. uri na Letnem kopališču Ljutomer prireja turnir v odbojki na mivki za osnovnošolce, ki v primeru slabega vremena odpade. Ob tem bodo podelili na turnirjih najboljšim igralcem tudi nagrade.

Za objavo dogodkov nas lahko kontaktirate na urednistvo@pomurec.com. 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      05.08.2021 ob 18:59 gost

      V Lotmerki pa Preživeti in zlajnani Modrijani😩. Ni kaj, muzika za volilno bazo županje…

      7 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      06.08.2021 ob 8:31 gost

      Bravo prleki vij si rodno privoščite zabavo in pri tem uživate. Eti na drugi strani se pa prireditve odpovedujejo kot po tekočem traku.

      4 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      01.02.2022 ob 16:33 Sexy gost

      Zmenki zaradi seksa v vašem mestu - 𝐖𝐖𝐖.𝐌𝐘𝟐𝟏.𝐅𝐔𝐍

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.