https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: Kocljeva ulica varnejša za pešce in kolesarje

Kocljeva ulica, 09.08.2021 ob 6:00  

Prva faza rekonstrukcije navezave med Kocljevo in Slomškovo ulico v Murski Soboti je končana.

Kot smo že poročali, je v začetku junija na Kocljevi ulici zasebni investitor, zaključeval z gradnjo poslovno-stanovanjskega objekta Kocljeva. V mesecu juliju sta tako Mestna občina Murska Sobota in zasebni investitor na območju Kocljeve ulice izvedla ureditve talnih površin v neposredni bližini, in sicer: - cestnega priključka za omenjen poslovno-stanovanjski objekt, - podaljšanje širokega pločnika in kolesarske steze mimo objekta, - dodatna parkirna mesta tudi na vzhodni strani ulice ob banki (namesto zelenega pasu), - izvedbe instalacij za širitev javne razsvetljave, - zasaditve dreves in druge ozelenitve na obeh straneh ulice in - umestitev stojal za kolesa.

V ta namen je bila celo Kocljeva ulica od ponedeljka, 5. julija 2021 do petka, 16. julija, 2021 popolnoma zaprta. Motorni promet v času popolne zapore pa je bil dovoljen le do odcepa za Vrtno ulico (začetek mestne tržnice). Ob ureditvi Kocljeve ulice so predvsem želeli predvsem poudariti novo izvedbo prehoda za pešce in kolesarje na t. i. dvignjeni ploščadi pred samim križiščem z Zvezno ulico, kar naj bi pripomoglo k večji varnosti v prometu.

Dela cestnega priključka ter tlakovanja pločnika ob novem objektu je financiral zasebni investitor. Vsa ostala navedena dela pa Mestna občina Murska Sobota in sicer v ocenjeni višini okrog 50.000 evrov.

Omenjena dela prometne ureditve Kocljeve ulice dejansko predstavljajo 1. fazo rekonstrukcije navezave Kocljeve ulice na Slomškovo ulico. Do leta 2023 bo Mestna občina Murska Sobota v sklopu projektov mobilnosti izgradila novo primernejšo bolj ravno povezavo oz. priključek Kocljeve ulice na Slomškovo ulico. Obstoječa cesta, ki vijuga v smeri zahod na Slomškovo ulico bo ukinjena. Urejene bodo dodatne zelene parkovne površine, ob cesti bodo zgrajeni manjkajoči pločniki in kolesarska steza. Hkrati bodo na tem odseku uskladili projektne rešitve prometne ureditve Slomškove ulice, Kocljeve ulice ter predvidenega novega poslovno-stanovanjskega objekta na Slomškovi ulici, poročajo iz Mestne občine Murska Sobota.

Več fotografij v spodnji galeriji...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      09.08.2021 ob 8:01 Igor gost

      Kaj pa tisto korito na sredi kolesarske, ki bi ga včeraj skoraj zadel. Zakaj pa niso asfaltirali del pločnika na Zvezni ulici?

      9 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        09.08.2021 ob 9:51 snops1 gost

        Dobro vprašanje. Po moje je do zdaj tisti falat, keri še zdaj neje asfalterani, bil najbolje kritični del. In takšen de očitno tudi ostal.

        0 0 Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      01.02.2022 ob 15:26 Sexy gost

      Zmenki zaradi seksa v vašem mestu - 𝐖𝐖𝐖.𝐌𝐘𝟐𝟏.𝐅𝐔𝐍

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.