https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KOŠARKA

Slovenci po porazu nad Francozi v boj za bron

5.8.2021  

Slovenski košarkarji so se v današnjem polfinalu pomerili s Francijo in izgubili.

 

 Slovenija - Francija 89:90

(29:27, 44:42, 65:71)

Varovanci selektorja Aleksandra Sekulića so se v Tokiu merili z vedno neugodnimi Francozi, ki pa so jih Slovenci na zadnjem velikem tekmovanju, na EP 2017 premagali v skupinskem delu na poti do zgodovinskega naslova prvakov.

Slovenija je tekmo začela v postavi Luka Dončić, Mike Tobey, Zoran Dragić, Vlatko Čančar in Jaka Blažič.

Največ točk za Slovenijo je dosegel Tobey 23, Prepelič jih je dodal 17, Dončić 16 in 10 skokov ter 18 podaj, Blažič je dal 14 točk.

Pri Francozih je 25 točko dosegel De Colo, Fournier 23 in Luwanu 15.

Luka Dončić vpisan v zgodovino olimpijskih iger

Luka Dončić se je znova vpisal v zgodovino. Proti Franciji je dosegel trojnega dvojčka - 16 točk, neverjetnih 18 podaj in 10 skokov. To mu je uspelo kot 3. košarkarju v zgodovini olimpijskih iger.  

  

Košarkarji ZDA so danes že premagali Avstralijo s 97:78 (18:24, 42:45, 74:55) in si zagotovili nastop v finalu.

Finale bo v soboto ob 4.30. V soboto ob 13. uri Slovence čaka tekma za bronasto odličje proti Avstraliji.

Foto: Team Slovenia

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      05.08.2021 ob 15:06 gost

      Bravo fantje za borbo. Sramota pa za sodnike keri nebi smeli soditi na vaški košarki kamoli na olimpijski igraj.

      16 11 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        05.08.2021 ob 15:19 gost

        Kaj si ti kakšno drugo tekmo gledal kot jaz? Sodniki so sodili nam v korist. Dnčić, ki zadnje tri tekme ni pokazal ni kaj velikega, bi moral dobiti vsaj dve osebni in najmanj tri tehnične. FRANCOZI SO BILI BOLJŠI.

        13 14 Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      05.08.2021 ob 15:09 Gost gost

      Sodniki so odlocili tekmo. Sramota. Tudi v sportu je korupcija. Zalostno.

      17 12 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      05.08.2021 ob 15:12 Namen sodnikov je bil jasen. Sprovocirati nase fante. Zakaj niso preverjali nejasnih situacij? Pri Francosih so ji takoj. gost

      16 11 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      05.08.2021 ob 15:26 gost

      Našim košarkarjem samo kapo dol! V finalu pa upam,da bodo ZDA premagale Francijo in vem,da jih bodo!

      18 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      05.08.2021 ob 15:40 gost

      ,,, 15.19,,,takmo sva glidala isto samo jes trejzan tij pa verjetno segreti. Debil.

      6 9 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        05.08.2021 ob 16:00 gost

        Ludogorec je bil boljši od Mure, Francozi so bili boljši od naših. Tu ni kaj debatirat. Sodniki pa najmanj tri tekme na naši strani, tako, da se samo idioti lahko žalijo na sodnike. Koliko je danes Dončić mimo zmetal, koliko žog je zapravil, jaz bi rekel glavni krivec za poraz. Novinarji in reporterji pa nabijajo v tri dni " NAJBOLJŠI KOŠARKAR NA SVETU , " KOŠARKAR Z DRUGEGA PLANETA " in podobne neumnosti. Kot sem že večkrat zapisal je Dončić novinarska in sponzorska zvezda in nič več. Zadnje tri tekme ni pokazal ničesar posebnega, zapravil pa ogromno žog. PRIDITE NAZAJ NA ZEMLJO, NE ŽIVITE V OBLAKIH.

        8 6 Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      05.08.2021 ob 16:06 AAAAAAAAAAA gost

      Gost 16 : 00 kakšne nebuloze si napijso se vijdi ka si totalno nezadovolen s svojin življenjon zatou pa ne prenesejš či nikakomi kaj uspeva.

      2 10 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        05.08.2021 ob 16:20 gost

        Kaj ima moje življenje s tem, da so naši izgubili in, da Dončić ni to, za kar ga proglašajo prepotentni novinarji. Jaz vem, da bosta finale igrali Ftrancija in ZDA, ti pa glej finale Slovenija in ZDA, če si tako usekan, da ne vidiš kdo je boljši.

        8 4 Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      05.08.2021 ob 17:18 gost

      AAAAAAAAAAA, NE SEKIRAJ SE, MURA GNES ZMAGA, PA PRIDEŠ NA SVOJE.

      0 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      05.08.2021 ob 17:31 gost

      Primož Roglič in Matej Pogačar sta za tega Dončića profesorja. A nista deležna medijske blaznosti. Pameten vidi kaj delajo novinarji in mediji, norci pa tako ne morejo razumeti.

      11 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      05.08.2021 ob 19:43 Karel K. gost

      Vem, da se mnogi fanatiki s tem mojim mnenjem ne bodo strirnjali ali je vseeno potrebno povedati, da Dončiču do izvenserijskega svetovnega igralca manjka še mnogo, morda to nikoli ne bo postal. Danes je kljub njegovemu trojnemu trojčku kriv za poraz Slovenije. Če je tako dober, bi moral prevzeti odgovornost v drugem polčasu in opevano izvenserijskost dokazati na terenu s svojimi koši kot to delajo dobri igralci v drugih ekipah. On pa je desetkrat metal za tri in dvakrat zadel, n ikjer ni bilo njegovih prodorih pod koš in izsiljevanje prekrškov. Le prenašal je žogo čez sreedino igrišča. Tudi ni dobro, da se toliko prepira s sodniki kot poreden najstnik, zato so bili sodniki v določenih situacijah pasivni in niso dosodili nekaj dodatnih prostih metov. Francozi so pač zmagali, če bi Prepelič zadel, bi zmagala Slovenija. Ni prvič, da izgubi ekipa ki je boljša, Slovenija pa je bila morda enakovredna. Francozi so kolektiv in so potrpešljivi, imajo izkušnje in živce. Bronasta medalja je dosegljiva in to je za to ekipo zadosti velik uspeh. Dobro je, da bodo slovenski mediji končno nehali propagirati tega Dončiča, saj drugega v poročilih ne slišiš, nič pa se ne govori ali premalo o ostalih kateri so bili nosilci igre v zadnjih treh tekmah. Dončič je le v prvi tekmi, ko ga Argentinci niso krili, dal nekaj več košev.Zakaj se ne poveličujejo vsi igralci kot Tobey, Čančar, Blažič, Prepelič, le Dončič in se ves uspeh ostalih pripisuje Dončiču.

      12 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        06.08.2021 ob 10:35 Raskolnikov gost

        Se popolnoma strinjam s tvojim zapisom, ne vem kaj le vidijo v tem Dončiču, novinarji mu delajo samo škodo, s tem da ga poveličujejo, ja on bi moral glede na svojo reputacijo včeraj prevzeti odgovornost in poskušati zadeti v zadnjih sekundah, nihče mu ne bi zameril, če ne bi zadel, tako pa ostaja grenak priokus in vsesplošna miselnost, da nekdo ni imel jajc v odločilnem trenutku.

        3 0 Prijavi neprimerno vsebino
    10. gost
      05.08.2021 ob 23:02 Jooovoo gost

      KAREL KOZA TI SI TAK MALO F(U)KNJENI V GLAVO. NO, FEJST,NEJ MALO! VERHETNO SI ŠPRICER ŠPORTNIK.TO SO TISTI DEBILI KA ZA ŠANKOM ŠPRICERE PIGEJO,PA TOČNO VSE ZNAJO VNAPREJ KAK BI SE MOGLA IGRA ODVIJATI.

      1 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    11. gost
      06.08.2021 ob 8:58 AAAAAAAAAA gost

      Eni ste pa rejsan geniji ka van smeta Dončič. Brez njega niti OI ne bi vidli pa či prouti Francozon ne bi špilo naši zgibijo 25 pik razlike minimalno. Keri se v košarko pa nasplošno v šport razmijo znajo o kon se ide. Cejli svejt se njemi klanja samo naši nevoščljivci njemi zavidajo. Dobro ka so oač rejdki.

      1 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        06.08.2021 ob 10:24 gost

        Še en bednik, ki ne vidi tistega, kar se dogaja na igrišču. Dončić je novinarska in sponzorsjka zvezda, kjer se obračajo milijarde evrov. V zadnjih treh tekmah ni pokazal ničesar velikega - ogromno zgrešenih metov, ogromno izgubljenih žog. Na tem prvenstvu so od njega sigurno boljši Tobey, Prepelič, Čančar, da o tujih igralcih ne pišem. Kaj so naši novinarji delali v medijih, to ni niti v pravljica mogoče. Samo Dončić in Dončić kot, da ostalih ni v ekipi. O Rogliču, ki je premočno osvojil zlato medaljo v športu, ki nedvomno bolj zahteven od košarke, pa nekaj stavkov in gotovo. Karel ti je dobero napisal vso resnico, jaz sem v prejšnjih komentarjih podal Dončićevo sramotno slabo statistiko metov, a ti boš svoje dalje lajnal. Kaj hudiča si res tako blentav, da ne vidiš kaj se dogaja naigrišču???? Izklopi zvok in gledaj tekmo, ne da poslušal te blentave prepotentne reporterje, ki drugega ne vidijo kot Dončića.

        3 1 Prijavi neprimerno vsebino
    12. gost
      01.02.2022 ob 14:59 Sexy gost

      Zmenki zaradi seksa v vašem mestu - 𝐖𝐖𝐖.𝐌𝐘𝟐𝟏.𝐅𝐔𝐍

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.