https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KULTURA

Izložbena okna krasijo ljubiteljske fotografije

08.08.2021 ob 6:05  

V Ljutomeru je od začetka avgusta na ogled malce drugačna ulična razstava ljubiteljske fotografije poimenovana "Pridi bliže".

Ulično razstavo ljubiteljske fotografije poimenovana "Pridi bliže", sta pripravila ljubiteljska fotografa Simon Budna in Janja Žalik Jerebič. Simon Budna je učitelj kitare in glasbenik, ki je pred kratkim izdal prvo avtorsko skladbo in je ljubiteljski fotograf, ki najbolj uživa v naravi, v družbi svojih psov. Janja Žalik Jerebič pa je ljubiteljica čokolade in rim, knjižni molj, po izobrazbi teologinja in filozofinja, ki piše tudi pravljice, sicer pa ljubiteljska fotografinja.

Avtorja, ki poudarjata, da sta ljubiteljska fotografa, sta razstavo poimenovala: "Pridi bliže". Razstava je umeščena v izložbena okna in vas vabi, da stopite bliže ter občudujete zamrznjene prizore narave kar sredi mesta. Tudi fotografije so nastale tako, da sta avtorja morala stopiti bliže, se skloniti ali stopiti na prste, da sta lahko ujela drobce iz narave. Pogosto so ju zanimivi prizori iz narave ujeli nepripravljena, zato je nemalo fotografij nastalo kar s pomočjo mobilnega telefona.

Ovekovečene trenutke iz narave sta želela prenesti v mesto in poživiti okna, ki samevajo. Že skoraj dve leti ste na vsakem koraku opozorjeni na varnostno razdaljo, razstava pa vas vabi, da se ustavite in stopite bliže. Podobno, kot sta se avtorja morala ustaviti, da bi opazila zanimiv detajl narave, se skloniti ali stopiti na prste, da bi ga ujela v objektiv. Razstava bo na ogled do konca avgusta, ogledate pa si jo lahko kar med sprehodom po mestu.

Fotografije so razstavljene v izložbenih oknih v središču mesta, in sicer v Kavarni Gaš, Mesnica Manči 2, Linije, Caffe Atlantis, Tehnika, Protig, I-Ibis, Avgust Rajh in Bar Leona.

Več o razstavi, lokacijah fotografij in o avtorjih si lahko preberete na spletni strani http://pridiblize.website2.me/ ali pa spremljate zanimivosti na Facebook strani @pridiblize.

FOTO: FB Pridi bliže.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      01.02.2022 ob 14:50 Sexy gost

      Zmenki zaradi seksa v vašem mestu - 𝐖𝐖𝐖.𝐌𝐘𝟐𝟏.𝐅𝐔𝐍

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.