https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KRONIKA

79-letna voznica zaradi napačne smeri vožnje povzročila nesrečno s smrtnim izidom

06.08.2021 ob 12:00  

Pomurska avtocesta je bila zaradi nesreče s  smrtnim izidom zaprta med Pernico in razcepom Dragučova proti Mariboru.

Zaradi prometne nesreče je bila zaprta pomurska avtocesta. 

"Pomurska avtocesta je zaprta med Pernico in razcepom Dragučova proti Mariboru. Promet je preusmerjen na regionalno cesto.

Na pomurski avtocesti je zaprt vozni pas pred priključkom Sveti Jurij ob Ščavnici proti Lendavi, Madžarski," poroča Prometno-informacijski center za državne ceste.

Ena oseba je umrla, dve še ukleščeni

Po podatkih policije sta trčili dve vozili, ena oseba je umrla, dve sta še ukleščeni v vozilu. Na kraju so policisti, reševalci in gasilci, ki rešujejo poškodovane. Na kraj prometne nesreče se odpravljata dežurna preiskovalna sodnica Okrožnega sodišča v Mariboru in dežurna državna tožilka v Mariboru, so sporočili z mariborske policijske uprave.

Na pomurski avtocesti med razcepom Dragučova in priključkom Pernica vozi vozilo v nasprotno smer. 

"Ob 11.32 uri so pred razcepom Dragučova na Pomurski avtocesti A-5 v smeri iz Lenarta proti Mariboru trčili dve osebni in eno tovorno vozilo. Štiri osebe so se poškodovale, ena od teh je na kraju poškodbam podlegla. Gasilci JZ GB Maribor so zavarovali kraj nesreče, s tehničnim posegom rešili ukleščene osebe in jih predali službi NMP. Odklopili so akumulatorje, posuli absorbent po izteklih motornih tekočinah in nudili pomoč ostalim službam," navaja Uprava RS za zaščito in reševanje.

Danes okoli 11.30 je 79-letna voznica osebnega avtomobila v rondoju Pesnica napačno zavila na avtocesto A1 in v napačni smeri vozila do razcepa Dragučova, tam pa je nato zavila na avtocesto A5 in nadaljevala vožnjo v napačni smeri proti Pernici. Nekaj vozil, ki so vozila v smeri proti Mariboru, se ji je uspešno izognilo, nato pa ji je nasproti, pravilno, po prehitevalnem pasu pripeljala 27-letna voznica osebnega avtomobila, ki je ravno prehitevala tovornjak in se zaradi tega ni imela možnosti umakniti. Osebna avtomobila sta posledično silovito čelno trčila, vozilo 27-letnice pa je nato bočno odbilo še v tovorno vozilo, ki ga je vozil 67-letni voznik.

V prometni nesreči je umrla 85-letna sopotnica v vozilu povzročiteljice, huje pa so se v silovitem trčenju po navedbah policistov najverjetneje poškodovali obe voznici in tudi 60-letna sopotnica v vozilu mlajše voznice. Voznik tovornega vozila v prometni nesreči ni bil poškodovan.

Policisti bodo zoper 79-letno povzročiteljico prometne nesreče podali kazensko ovadbo pristojnemu tožilstvu.

Foto: FB Radarji v Pomurju J. V.

    Fotogalerija