https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KOŠARKA

Luka Dončić v idealni peterki olimpijskih iger

8.8.2021  

V prvi peterki olimpijskih iger v Tokiu najdemo slovenskega košarkarskega zvezdnika Luko Dončića, ki je na tekmo povprečno beležil 23,8 točke, 9,7 skoka, 9,5 asistence in eno blokado.

Mednarodna košarkarska zveza (Fiba) je danes objavila idealno peterko olimpijskega turnirja v Tokiu. V njej najdemo slovenskega košarkarja Luko Dončića, poleg njega so še Američan Kevin Durant, Španec Ricky Rubio, Avstralec Patty Mills in Francoz Rudy Gobert.

"Slovenija je izgubila boj za tretje mesto, a vseeno pokazala veliko ponosa. Država z dvema milijonoma ljudi se je z Avstralcami borila za bron, a ji ni uspelo. Kljub temu je pokazala, da imajo v svojih vrstah Luko Dončića, svojega superzvezdnika," so zapisali v obrazložitvi.

Dončić je pobral prvi olimpijski trojni dvojček po letu 2012 in šele tretji v zgodovini iger s 16 točkami, 18 podajami in 10 skoki v polfinalu. Slovenec je v povprečju dosegel skoraj trojni dvojček: 23,8 točke, 9,7 skoka, 9,5 podaje.

 

Za najkoristnejšega igralca olimpijskega turnirja je bil izbran Američan Durant, član moštva Brooklyn Nets. Na srečanje je v statistiko povprečno vpisoval 20,7 točke, 5,3 skoka in 3,7 asistence. Durant je bil izbran za najkoristnejšega igralca turnijra, kljub temu, da je Luka Dončić prejel več glasov navijačev na spletu.

Foto: AP

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      08.08.2021 ob 12:21 gost

      Povsem diplomatsko. Iz vseh petih najbolje uvrščenih držav po en igralec. Potrebno je pa priznati, da so stali štirje vsi boljši od Dončića. Dončić si je ugodno statistiko nabral prot upokojenski Argentini. Na zadnji tekmi je mimo koša zmetal 23 žog, nasprotnik mu je ukradel še 8 žog - katastrofa, ne pa najboljši.

      18 12 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      08.08.2021 ob 12:29 gost

      On je napoti najboljšega košarkarja na svetu samo malo ga še je potrebno pobrusiti. On je star komaj 22 let. Pa tudi dosti več tekem je imel kot vsi ostali amerika, kvalifikacije za olimpijske igre. Kar pa Argentina avstralija in se druge države grejo direkt na olimpijske brez kvalifikacij. Zato ne bluzi konj gdo je slab. Kje si se pa ti promoviral doma na sedežni ali pod lagvoun. Debil zabiti.

      11 13 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      08.08.2021 ob 12:31 kilonja gost

      DEBELI ZIGO, to je zarota medijev proti tebi, to si je Pomurec.com izmislil da bi te jeb.al v glavo, Dončić po tvojih kriterijih ja ne more biti v idealni peterki ! To je zarota debeluh.

      2 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        08.08.2021 ob 12:38 gost

        V ENI TEKMI JE DONČIĆ ZMETAL 23 ŽOG MIMO KOŠA, 8 ŽOG SO MU NASPROTNIKI UKRADLI - TO VSE POVE. LAHKO SE PAMETNI DELATE, POVELIČUJETE DONČIĆA, A DEJSTA VSE POVEDO.

        13 11 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        08.08.2021 ob 18:11 kilonja gost

        Tak se igra v NBA, napad, fulaš 60 % metov itd...poglej si statistiko pokojnega Kobe Bryant-a in jnajboljših strelcev NBA-ja nasploh .

        3 2 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        08.08.2021 ob 18:30 gost

        Kilonja, jaz pa vem, da je imel DRAŽEN PETROVIĆ povprečje zadetih metov za tri točke 45 %, vseh metov pa 52 %, o čemer lahko Dončić samo sanja in tega nikoli ne bo dosegel.

        2 4 Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      08.08.2021 ob 13:18 AAAAAAAAAAA gost

      Točnotak dejstva se povejo in tou je ka je Dončič upravičeno v peterki prvenstva.

      7 8 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        08.08.2021 ob 13:23 gost

        Ti si butalec, zato niti ženske ne moreš dobiti. Se ne čudim več zakaj te ženske ne marajo.

        3 3 Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      08.08.2021 ob 13:21 gost

      Mediji, ki nam za zajtrk in večerjo ponujajo Dončićeve zadete trojke iz Amerike, naj končno začnejo prikazovti resnico z vsemi podatki. Eden najbolj zblindiranih novinarjev, ki Luko kuje v izvenzemeljska božanstva je zategnjeni Tilen Jamnik. Dončić je na tekmi s Francijo od 9 metov za tri točke zadel samo dva meta, na tekmi z Avstralijo od 13 metov za tri točke je zadel samo 3 točke. En amaterski igralec košarke to opravi bolje. Nalijte si že enkrat čistega vina. Ne živite več v neki pravljici. Luka nikoli ne bo takšen vodja ekipe kot je bil VELIKI GORAN DRAGIĆ, ki je znal soigralce motivirati in potegniti do zmage. Nikoli, ker je Dončić preveč egoističen, samovšečen, prepirljiv, otročji, ..................... Če do 22. leta ni odrastel, s bojim, da nikoli ne bo. Sploh si ne morem zamisliti kako se ob njem počutijo zelo dobri Tobey, Prepelić, Čančar, in ostali, ko novinarji no stop pišejo in mutijo z Dončićem. Kot, daostali ne bi igrali. Dončić naj igra v Ameriki, naši igralci brez njea bod dosegli več kot z njim, ker on ni i nikoli ne bo ekipni igralec. Če pa kdo želi videti dobro trojko in dbro igro, naj v Google vpiše Dan Duščak, pritisne enter in gleda.

      14 7 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      08.08.2021 ob 13:40 gost

      Tak samo en stavek tebi zadnjemu , SLOVENIJA se brez LUKE D. niti ne bi uvrstila na OI., ti pa malo premisli v svoji tikvači , preden kaj napišeš , pa daj malo nas razsvetli kaj si pa te ti naredil v svojem življenju , da tako vehementno kritiziraš vse počez , aja blek ti je zraso geli bar , to je tvoj dosežek , kak te ni sram.

      9 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        08.08.2021 ob 13:54 gost

        Še eden brezveznik, katerega mediji, prepotentni novinarji in komentatorji prepričajo v nekaj, ka je daleč od resnice. Kaj ti re ne gledaš tekme, da bi videl kaj se na igrišču dogaja, ali se preprosto ne razumeš v košarko in samo poslušaš ka se derejo prepotentni kmentatorji????!!!! Ne razumeš kakšen vodja kipe je bil Goran Dragič????? Ne vidiš koliko žog zmeše Dončić mimo koša??? Si slep in nor???????? Kaj si res tako nor , da nisi videl kako se je Mills poigraval z Dončićem in kaj je našim delal???????????? Kaj sem jaz naredil v svojem življenju, pri tem komentiranju ni pomembno, sem pa veliko naredil zase in za družino. Nekaj kaj ti nikoli ne bi naredil niti v 500. letih življenja.

        9 8 Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      08.08.2021 ob 13:57 gost

      Nej , glih san Iskrine števce vkup dejvo , daj spiz.više.

      5 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      08.08.2021 ob 14:08 gost

      Pa tij se razmiš na košarko kot krava na sedlo , pa rejsan moreš biti malo čudna oz.motena oseba ka ne shvatiš ka se že vsi norca delajo s tebe in tvojih komentarjev , tij pa kot lajna , dneve in dneve eno in isto , ajde bre , dosaden si više.

      5 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        08.08.2021 ob 15:13 gost

        Poglj kakšno trojko je dal DAN DUŠČAK. O takšni trojki lahko Dončić in njegovi fani samo sanjate.

        6 4 Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      08.08.2021 ob 14:22 gost

      Koliko KAVČ selektorjev.Nobeden pa žoge ni vrgel 100 krat na koš zdaj pa vse vedo.Ma gonite se u 3 krasne mater vam pokvareno. MARŠ BANDA POKVARENA.

      7 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    10. gost
      08.08.2021 ob 15:27 gost

      KJE STE IDIOTI, KI KOMENTIRATE TAKO NIZKOTNO O DONČIĆU---------ZA VAS IDIOTE JE ČLOVEK VELIKEGA SRCA, KI JE POMAGAL NEKATERIM DRUŽINAM IN PODPISAL BO POGODBO VREDNO 207 MILIJONOV DOLARJEV------------BRAVO LUKA.

      6 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        08.08.2021 ob 15:45 gost

        Verjamem, da si ti videl podpisano in žigosano pogodbo, na kateri piše 207 milijonov evrov za Dončića. Ne verjemi vsega, kar si novinarji izmislijo in pišejo o tem. Tista dobrodelnost je pa bolj za promocijo kot iz srca. Poznam ljudi, ki so navadni državljani in so veliko več prispevali v dobrodelne namene. Tiste majice, žoge in podobne stvari si pa lahko Dončić v rit dene. Takšne stvari pri normalnem odraslem človeku nimajo nobene vrednosti, samo njegovi fani mislite, da ste Boga zakeco zgrabili, če imate kako majico z njegovim štemljanim podpisom. Uboga naivna raja. Na taki neumni raji bogataši služijo. Enako je pri koroni.

        8 4 Prijavi neprimerno vsebino
    11. gost
      08.08.2021 ob 15:59 gost

      KAJ JE S TABO KAJ NAROBE ALI KAJ? NI V REDU, ČE DONIRA, NI V REDU, ČE IGRA, NI V REDU, ČE NE IGRA KAJ JE POTEM ZATE V REDU.ZA TEBE JE V REDU, KO NEGATIVNO, PRIMITIVNO KOMENTIRATE O DONČIČU. STVARNO STE IDIOTI IN DONČIČU NE SEGATE DO PODPLATOV---------------IDIOT.

      8 7 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        08.08.2021 ob 16:09 gost

        Za takšne butalce kot si ti: KDOR DONIRA IZ SRCA IN Z DOBRIM NAMENOM, SE S TEM NE HVALI. Kdor pa donira zaradi promocije, so ga vsi mediji polni. Kaj je to res tako težko razumeti?

        8 3 Prijavi neprimerno vsebino
    12. gost
      08.08.2021 ob 16:29 gost

      Dončić je pred OI dejal, da je njegov cilj zgolj zlata medalja v Tokiu. Zdaj, ko je pogrnil za celi črti, že klobasa, da je njegov cilj na evropskemprvenstvu zgolj prvo mesto. Zakaj šmrkavc ne more molčati, nekaj dokazati in potem govoriti?

      6 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        08.08.2021 ob 18:19 gost

        Glej goričko budalo, veš za 200 milijonsko pogodbo, za kar jaz ne vem, za vsakdanje stvari pa ne veš. Zakaj nisi šel raje na Murino tekmo, če si tako velik njen navijač???? VSE O TEH IZJAVAH PIŠE DANES NA PORTALU MMC. IN V KOMENTARJIH TAM. Tudi Peter Vilfan ( upam, da veš kdo je to ) je kazal neke medealje in se spraševal katero naši dobijo na OI. Ko mu je Mitja Kunstelj (nekdanji mčadinski reprezentant Jugoslavije v košarki in specialec Janševega Morisa ) odgovoril, da se začetrto mesto ne daje medalj, je Vilfan z njim prekinil stike - preberi na Mikstone blog. Vidim, da nimaš nobenih informacij, delaš se pa pameten 500 na uro.

        3 4 Prijavi neprimerno vsebino
    13. gost
      08.08.2021 ob 16:49 Karel K. gost

      V FIBI Dončiča niso hoteli dokončno ponižati in mu zbiti ceno v NBA. Gleda na začetek in tisti propagandni stampedo v korist Dončiča, da bo sam premagoval nasprotnike je splahnel in si tudi pri FIBI niso mogli pljuniti v lastno skledo, da ga nebi uvrstili v to peterko. Seveda je res, da je, kot pravi eden gornji komentator, dosegel maksimum le proti Argentini, kjer so igrali 40 letni penzionisti. in tudi ti so Dončičevi ekipi, to ni bila po mnenju medijev slovenska ekipa, nasuli kar 100 točk. Torej se je na tej tekmu igralo po formuli iz NBA, kjer ni striktnega pokrivanja igralca ampak tekmovanje, kdo bo dal več košov in katera ekipa, kdo bo lepše zabil. Tam se tekme končajo z rezultatom 110 plus točk in tam lahko Dončič zmeče na desetine žog mimo, saj vmes dosti tudi zadene. V Evropi in ostali svetovni košarki pa se igralce krije in tu je Dončič dokazal, da mu še treba dosti treninga in časa, da bi postal zares dober košarkarski igralec tam, kjer se igra košarka zaradi tekmovanja, ne pa zaradi zabave kot je to V NBA.

      16 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    14. gost
      08.08.2021 ob 20:42 gost

      Karči,Karči , še zadnjemu polžu slinarju je jasno , da je NBA daleč,daleč,daleč najboljša , pa tudi fizično najbolj naporna košarkaška liga ,ampak za onega yugonostalgičnega telička mi je jasno , da piše neumnosti , kajti njegov zlagani svet se je razpadel , da pa ti pišeš take nebuloze je pa res preveč , sorry res sem mislil , da imaš več soli v glavi , mene bi bilo sram na tvojem mestu.

      3 8 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        08.08.2021 ob 21:22 Karel K. gost

        Si slišal, da je Dončič baje po 6. tekmah na Olimpijadi bil utrujen. Torej nima kondicije in si je ni pridobil v NBA. Saj si videl, da je komal dihal. Res je, da tam igrajo vsak dan in dolgo tako več kot 50 tekem ampak tam se le skoraj samo meče na koš in skače za odbito žogo, tam ni takšnega pokrivanja igralcev, vseh 24 sekund, ko je obrambni igralec dobesedno na njegovih plečih in to utruja igralca in teh naporov Dončič ni navajen. On pač v NBA meče žogo proti košu in ali zadane ali pa jo pobere Porzinges (Latvijec) in on jo zabije v koš, ker je visok. Zato sta tudi največkrat najboljša strelca pri Dallasu M.. To moje razmišljanje nima nobene zveze z Jugonostalgijo, ker jaz nisem Jugonostalgik v nobenem pogledu, ne v političnem ne v gospodarskem, šport pa je bil takrat aktiven in se je igrala tudi dobra košarka, tudi takrat v NBA kateri niso smeli igrati na OI v tistem času, zato so bili tudi američani takrat premagljivi, premagala jih je tudi takratna JUgoslavija. Kar se tiče tvoje sramote, pa jo zadrži za sebe, če te je sram tega, da ne znaš biti realen in vidiš le meter pred seboj, okrog sebe pa ničesar.

        5 1 Prijavi neprimerno vsebino
    15. gost
      08.08.2021 ob 22:22 Stroka gost

      ZDA so postali prvaki tako v moški in ženski konkurenci!!! Nevem,kdo jih lahko sploh premaga,pa če se igra po FIBA pravilih so se vedno prvi?!? Pa ne pozabiti,da z moško ekipo niso prišli z najboljšimi,kaj jih imajo!!! Ženske pa sploh niso zgubile že nekaj let!!! Košarka je doma ZDA,pa nevem,v kateri drugi reprezentanci lahko imaš deset igralcev iz NBA!!!!Takšno je moje mnenje o košarki!

      1 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    16. gost
      09.08.2021 ob 16:21 gost

      AAAAAAAAAAA, ti sploh veš koliko denarja mora plačati KZS, da Dončić igra za Slovenijo??????????????????????????'

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    17. gost
      10.08.2021 ob 6:22 gost gost

      ker sem spremljal vse tekme lahko z mirno vestjo povem da Dončič na vseh tekmah ni zadel niti ene same trojke kajti dvakrat več jih je zapravil kajti če nebi bil tak egoist in igral kolektivno bi namesto njegovih zapravljenih troj padla marsikatera dvojka in bi bilo vse drugače tako da ne o Dončiču prosim vas seveda če se kaj razumete v ekipno igro.

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    18. gost
      01.02.2022 ob 14:42 Sexy gost

      Zmenki zaradi seksa v vašem mestu - 𝐖𝐖𝐖.𝐌𝐘𝟐𝟏.𝐅𝐔𝐍

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.