https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

Konec avgusta pričetek del na ulici Staneta Rozmana

Murska Sobota, 11.08.2021 ob 14:00  

Župan Mestne občine Murska Sobota dr. Aleksander Jevšek in član uprave podjetja POMGRAD d.d. Boris Sapač sta danes podpisala pogodbo o izvajanju gradbenih del za celovito ureditev ulice Staneta Rozmana. Dela se bodo izvajala v sklopu projekta »Urejanje kolesarskih povezav - 1. faza« in bodo sofinancirana iz mehanizma Celostnih teritorialnih naložb (CTN) za ukrepe trajnostne mobilnosti.

Celovita ureditev ulice Staneta Rozmana v Murski Soboti

Gradnja, katere cilj je vzpostavitev kakovostnih kolesarskih povezav v Mestni občini Murska Sobota, se bo začela konec tega meseca. Dela bodo potekala na celotnem odseku ulice Staneta Rozmana v dolžini 270 metrov, od krožišča na Slovenski ulici (pri Zvezdi) do sedanjega križišča z Gregorčičevo ulico (pri Centru za starejše), ki bo preurejeno v krožišče.

Investicija obsega celovito ureditev ulice, in sicer izgradnjo kolesarskega pasu na cestišču, novo izgradnjo pločnikov, obnovo cestišča, novo ureditev parkirišč na obeh straneh cestišča, obnovo javne razsvetljave, vodovoda, meteorne odvodnje z lokalnim ponikanjem, zasaditvijo dreves in postavitvijo potrebne urbane opreme. V sklopu celovite ureditve ulice bo skozi celo ulico izgrajen tudi dodatni kanalizacijski kolektor, s katerim Mestna občina Murska Sobota pristopa k prepotrebnim ukrepom za preprečevanje morebitnih poplav ob naravnih ujmah v prihodnosti. Sočasno bo križišče ulice Staneta Rozmana z Gregorčičevo ulico preurejeno v trajno krožišče, s čim bo odpravljena še ena črna točka v prometnem sistemu mesta.

Zaključek del v maju 2022

Celotna vrednost investicije ureditve ulice Staneta Rozmana s kanalizacijskim kolektorjem ter omenjenim krožiščem znaša cca. 1,2 mio EUR. Zaključek del, upoštevaje vmesne zimske razmere, je po gradbeni pogodbi predviden v maju 2022.

Projekt »Urejanje kolesarskih povezav - 1. faza« poleg izvedbe celovite ureditve ulice Staneta Rozmana vključuje tudi izgradnjo drugih kolesarskih povezav v mestu, do ožjega mestnega središča na Slovenski ulici z okolico, v skupni dolžini 2,2 km. V lanskem letu so bile tako izvedene ureditve na Lendavski in Zvezni ulici. V naslednjih dveh letih pa so predvidene podobne ureditve še na Gregorčičevi in Slomškovi ulici. V sklopu projekta urejanja kolesarskih povezav - 2. faza« pa še ureditve na Ulici Arhitekta Novak. Projekt »Urejanje kolesarskih povezav - 1. faza« je ocenjen na 2.832.059,66 EUR in je sofinanciran iz Evropskega sklada za regionalni razvoj v višini 80% upravičenih stroškov. Mestna občina Murska Sobota na območju projektov trajnostne mobilnosti sočasno ureja še komunalno infrastrukturo z izgradnjo dodatnih kanalizacijskih kolektorjev in cestno infrastrukturo s preplastitvijo cest in urejanjem parkirišč.

Več fotografij v spodnji galeriji... 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      11.08.2021 ob 14:50 gost

      A res ni v Prekmurju ,drugega podjetja kot Pomgrad ? Vse delo ,dobi Pomgrad .

      20 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      11.08.2021 ob 14:57 delavec gost

      JA !!!!! Pomgrad ima znanje ,izkušnje ,kvaliteto itd...! Drugi privatniki pa so preslabi za izvedbo takšnih del!!!! A ni dobro da delo dobi tisti ,ki tukaj plačuje davke!!??Razpisi in med drugimim prijavljenimi je bil najugodnejši Pomgrad in dobil delo!!!

      10 19 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        11.08.2021 ob 15:21 gost

        Polanič je uničil gradbeno konkurenco in zdaj hara po Prekmurju. Če bo Jevšek še en mandat župan, bo Sobota zalita z betonom in asfaltom, Polanič pa še mnogo bogatejši. Dobra naveza Jevšek - Polanič - Mura.

        17 9 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        11.08.2021 ob 17:12 vincenc gost

        delavec ........... Si pozabo ,ko je Pomgrad moral ponovno asfaltirati del ceste v Lipovcih od silosov do benzinske pumpe OMV ? Tako kvalitetno so naredili prvič cesto valovito .Če si ti pozabil jaz nisem

        15 2 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        12.08.2021 ob 8:07 ZA delavca gost

        Pa kje ti živiš delavec, kakšen javni razpis ? Če pa je slučajno že bil razpis in je Pomgrad bil najugodnejši to pa je samo pesek v oči ljudstvu, ker temu je sledilo še 10 aneksov za povišanje cene, tako da je končna cena tudi enkrat višja kot je bila v razpisu. Za anekse seveda javnost ne ve ker se sklenejo tajno. BIL ZRAVEN VSE TO VIDEL IN DOŽIVEL, rekli boste zakaj nisi prijavil. Kaj pa ima smisla prijaviti če so ti vsi med sabo zlizani in se ščitijo. Konča pa se tak da se sodišče celo opraviči takim lopovom in tajkunom, tebi ki si pa to prijavil pa bodo jebali majku. TO JE SLOVENIJA KATERI TO NE POZBATE.

        7 1 Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      11.08.2021 ob 16:55 Nace gost

      Ka pa cesta sobota Gederovci se Nika ne guci

      12 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      11.08.2021 ob 19:19 gost

      Vincenc tij si si tole nekaj zapomnil!!!!! A kaj je temu botrovalu pa ne veš!! Moderna tehnika pa zataji ,tako je tudi tule! Pa je tole neprijetno zadevo kril Pomgrad sam !!!!! Občina oziroma država nista dale nič! Ka se pa tijče konkurence gradbene pa se razmi kako in kaj!!! Vsakši dober gradbinec je ostal in se še bolj uveljavil , šalabajzarji pa so žal morali lopate pospraviti ,ker vizije niso imeli!!!!!!!

      2 10 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        12.08.2021 ob 7:37 puconja gost

        19:19 ............ Alo takrat so krivili mašino za asfalt finišer ,da ni dobro delal stroj .Seveda laž .To kar pa pišeš da se delali na svoje stroške ni res .To je bilo plačano komplet ampak šalabajzersko napravljeno .Normalno ,da so morali napraviti saj so pa oni izvajali dela

        8 1 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        12.08.2021 ob 12:27 krog gost

        19;19 @@@ Točno država ni dala in občina ne .Saj pa je bila krivica z strani Pomgrada površno narejeno ampak plačano .Kaj bi rad ,da bi za površno opravljeno delo in popravilo še kdo dodatno plačeval ? Ja na finišer so porinili . Če so videli ,da je problem na stroju zakaj so nadaljevali z asfaltiranjem ? Daj ne motaj in ne zagovarjaj nikogar .

        6 0 Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      12.08.2021 ob 8:10 gost

      ŽIVEL POMGRAD, ŽIVELO BRATSVO IN JEDINSTVO S SOBOŠKO OBČINO.

      1 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      12.08.2021 ob 8:53 Thoice76 gost

      Vfujk8h..... Www.indeedgold.com

      0 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      12.08.2021 ob 8:54 Thoice76 gost

      My last month paycheck was for 11000 dollars… All i did was simple online work from comfort at home for 3-4 hours/day that I got from this agency I discovered over the internet and they paid me for it 95 bucks every hour…........www.indeedgold.com

      0 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      12.08.2021 ob 13:39 delavec gost

      JAZ imam pri POLANIČI dobro plačo!!!!!!!!! Za vse vas pa me boli kurac!!!!!!!! Delajte pa boste imeli--kreteni!!!!!! Končno lejko pišete kar hočete , Pomgradi tole ne pomeni NIČ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

      0 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        12.08.2021 ob 13:50 gost

        Mogoče res imaš dobro plačo, če misliš, da je 950 evrov dobra plača. Pa še to za 250 ur dela, malico, potnimi stroški, ..............

        6 0 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        12.08.2021 ob 13:53 gomiličar gost

        delavec ............ Zapomni si ,da tudi za Pomgrad in tebe pridejo hudi ,časi to bodi prepričan .Vse lepo in ,dobro enkrat mine in to bo hitro .Denarja ne bo gradilo se ne bo in ti boš prosil za burek zapomni si .Jaz bom še naprej dobival pokojnino kot jo dobim ti boš si pa iskal ,delo ,da boš preživel .Tudi mene boli kurac za tebe in Pomgrad .Če si ti zadovoljen z 700 € plače po tem dobro .

        5 0 Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.